وی افزایش تقاضا برای جوجه ریزی شب عید را عامل اصلی نوسان قیمت در روزهای اخیر در بازار اعلام کرد و افزود: با کاهش تقاضا از سوی مرغداران گوشتی در هفتههای آتی پیش بینی میشود که بازار به شرایط عادی بازگردد و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
فارغی با اشاره به اینکه افزایش قیمت جوجه یکروزه در بازار غیر معقول نیست، بیان کرد: این در حالی است که با استمرار کمبود و نوسان دان در بازار تولیدکنندگان چارهای جز حذف گلههای مادر ندارند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه ادامه داد: با گشایش در نقل و انتقال ارز و کاهش تقاضا برای جوجه ریزی از سوی مرغداران انتظار میرود که قیمت جوجه ظرف ۱۰ الی ۱۵ روز آینده به نرخ واقعی خود برسد.
بیشتر بخوانید: نرخ مصوب ۹۸۰۰ تومانی هر کیلو مرغ غیر کارشناسی است/مرغداران نگران آینده تولید هستند
وی با اشاره به اینکه نرخ ۳ هزار و ۷۰۴ هزار تومانی برای فروش هر قطعه جوجه مورد تایید انجمن نیست، اظهار کرد: طبق روال سالهای گذشته در شرایطی که تقاضا برای خرید جوجه یکروزه در بازار افزایش مییابد، قیمت به سبب عوامل واسطه با نوساناتی روبرو میشود. همانگونه که در یک ماه اخیر به طور متوسط قیمت جوجه یکروزه ۱۵ درصد رشد داشته است.
فارغی نرخ مورد تایید انجمن برای فروش هر قطعه جوجه یکروزه در بازار را ۲۵۰۰ تا ۲۸۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: فروش با نرخهای بالاتر مربوط به سودجویی عوامل واسطه و دلالی در بازار است.
این مقام مسئول در ادامه افزود: انجمن جوجه یکروزه برای جلوگیری از نوسان قیمت به مرغداران گوشتی پیشنهاد داد تا براساس ثبت سفارش و قیمت توافقی جوجه را عرضه کند که متاسفانه مرغداران نپذیرفتند.
وی در پایان با اشاره به اینکه تولید جوجه یکروزه در دی و بهمن به طور ماهانه ۱۴ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: دی ماه سال گذشته ۱۰۷ میلیون قطعه و بهمن ۱۱۳ میلیون قطعه جوجه یکروزه تولید شد در حالیکه این رقم امسال به ترتیب به ۱۲۰ و ۱۲۶ میلیون قطعه افزایش یافته است که به سبب افزایش جوجه ریزی و کاهش قدرت خرید خانوار پیش بینی میشود که قیمت مرغ در بازار تعدیل شود.
انتهای پیام/