کم کاری تیروئید: در این حالت غده تیروئید کم کار شده و کمتر از حد موردنیاز هورمون ترشح میکند. تیروئید موجب تنظیم متابولیسم بدن ما میشود. به همین دلیل میزان پایین هورمون تیروئید میتواند موجب چاقی شود. زنان بیش از مردان دچار این عارضه میشوند.
افسردگی: مشخصه اصلی افسردگی ناراحتی طولانی مدت است. این بیماری روانی، علاوه بر تاثیر عاطفی، بر جسم هم تاثیر میگذارد. یکی از شایعترین عوارض افسردگی، اضافه وزن یا چاقی است که میتواند منجر به بیماری قلبی یا دیابت شود.
سندرم کوشینگ: این عارضه که هایپرکورتیزولیسم هم گفته میشود زمانی رخ میدهد که بدن در طول یک دوره طولانی در معرض میزان بالا کورتیزول قرار میگیرد. یکی از علل شایع این سندرم، مصرف بیش از اندازه کورتیکواستروئیدها و تولید بیش از اندازه کورتیزول از طریق غدههای آدرنال است. اضافه وزنی که ناشی از خوردن بیش از اندازه نباشد یکی از علائم شایع سندرم کوشینگ است.
سندرم X: به این عارضه مقاومت انسولین یا هایپرانسولینمی (میزان بالا انسولین) هم گفته میشود. سندرم X میتواند موجب اضافه وزن شود. سندرم X مجموعهای از مشکلات سلامت است که از مقاومت انسولین نشات میگیرد. زمانی که بدن به انسولین مقاوم میشود، سایر هورمونهای که میتوانند به متابولیسم کمک کنند به خوبی کار نکرده و میتوانند منجر به چاقی شوند.
منبع: مهر
انتهای پیام/