سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با همت محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شد؛

اختراعی جدید برای شناسایی بافت چربی زیر پوستی

دستگاهی به منظور مشخصه‌یابی خواص مکانیکی بافت چربی زیر پوستی ساخته شده است که با دقت بالایی قادر به شناسایی خواص مکانیکی بافت چربی در تشخیص و ارزیابی بیماری خواهد بود.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  بهزاد سیفی دانش آموخته دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اهمیت شناسایی خواص مکانیکی بافت نرم برای طراحی و ساخت اندام‌های مصنوعی و پروتزها، گفت: از دیدگاه طب سنتی ایرانی خواص مکانیکی بافت چربی زیرپوستی در برخی نقاط بدن که مرتبط با میزان تجمع مایع میان بافتی است، میزان سطح سلامت یا علائم بیماری است، درحال حاضر پزشکان متخصص طب سنتی برای ارزیابی خواص مکانیکی بافت، از روش معاینه با دست استفاده می‌کنند.

وی دقت معاینه با دست را مستلزم تخصص و تبحر پزشک دانست و افزود: روش معاینه با دست از دقت کافی برخوردار نیست، به همین دلیل در مطالعات، اقدام به ارائه روشی برای کمی‌سازی فرآیند معاینه با دست کردیم.

سیفی این تحقیق را شامل ۲ بخش "نرم‌افزاری" و "سخت‌افزاری" در تشخیص و درمان دانست و بیان کرد: در مقوله تشخیص و در بخش سخت‌افزاری، ۲ نسخه از یک دستگاه برای انجام تست‌های آزمایشگاهی و بالینی طراحی و ساخته شد که تاییدیه ثبت اختراع را دریافت کرده است.


بیشتر بخوانید: حرکت دانشگاه امیرکبیر به سمت دانشگاه‌های نسل سوم/ افزایش رتبه تولید مقالات علمی و بین المللی در دانشگاه امیرکبیر


مجری طرح با اشاره به دستاورد‌های این مطالعات در فاز درمان، اظهار کرد: در این بخش ۸ دستگاه برای کار بر روی نمونه حیوانی طراحی و ساخته شده است؛ در بخش نرم‌افزاری شامل مدل‌سازی و مشخصه‌یابی خواص مکانیکی با استفاده از داده‌های آزمایشگاهی، فرآیند آزمون تشخیصی بر روی حدود ۵۰ نفر از افراد سالم جامعه انجام شده است.

وی گفت: به منظور تکمیل بانک داده‌ها برای طراحی استاندارد و دامنه پارامتر‌های تشخیصی برای افراد سالم، نیاز است در آینده آزمون بر روی تعداد بیشتری از افراد انجام شود.

انجام تست بر روی بافت زنده؛ مهم ترین چالش تحقیقات

سیفی چالش اصلی این تحقیقات را مطالعات در "این‌ویو" (انجام تست بر روی بافت زنده) دانست وافزود: به دلیل اغتشاشات ناشی از فعالیت‌های فیزیولوژیک بدن مانند ضربان قلب و تنفس، اندازه گیری پاسخ بافت نرم به تحریک مکانیکی دارای چالش است.

وی درباره مزایای این طرح اظهار کرد: غیرتهاجمی بودن، فاقد عواض جانبی و کاهش هزینه درمان  از جمله مزایای این طرح است؛  این تحقیق اولین رساله دکتری در رشته‌های فنی با هدف استفاده از ابزار‌ها و روش‌های مهندسی در طب سنتی ایرانی است.

سیفی گفت: تشخیص و درمان با رویکرد کل‌نگری با استفاده از منابع طب سنتی ایرانی  از کاربرد‌ها و دستاوردهای این تحقیقات است.

وی با اشاره به فاز توسعه‌ای این تحقیقات، بیان کرد: به منظور تجاری سازی فناوری نیاز است ابتدا نمونه بالینی از نسخه درمانی دستگاه به تعداد حداقل ۲۰ عدد ساخته و بر روی بیماران تست شود. پس از این مرحله مجوز‌های مرتبط اخذ می‌شود و محصول وارد بازار خواهد شد.

این طرح از سوی بهزاد سیفی دانش آموخته و ناصر فتورائی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مهدی علیزاده عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در قالب رساله دکتری اجرایی شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.