در ابتدای برنامه محمدرضا داورزنی معاون وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: ما در ۴۰ سال پس از انقلاب شاهد یک رشد موشکی در عرصههای مختلف در کشور بودهایم و علیرغم مشکلات عدیده و تحریمهایی که دشمنان برای ما ایجاد کردند در عرصههای مختلف ورزشی رشد قابل قبولی داشته ایم.
وی افزود: اکنون ما بیش از سه میلیون نفر ورزشکار در کشور داریم که در طی سه دهه اخیر در عرصههای مختلف به افتخار آفرینی کردهاند، در گذشته و پیش از پیروزی انقلاب تعداد متخصصان و تحصیلکردگان در عرصه ورزش به تعداد انگشتان دست بود، اما اکنون فارغ التحصیلان بسیاری در حوزه ورزش و تربیت بدنی داریم.
داورزنی تصریح کرد: در سالهای پس از انقلاب و در عرصههای بازیهای آسیایی و المپیک رشد ۶ تا ۸ برابری داشتهایم و این آمار برای کشور ما که همواره در معرض تحریمها و تهدیدها قرار داشته و دارد فوقالعاده است.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: ورزشکاران ما در رشتههای تکواندو، ووشو و کبدی توانستهاند به مقام قهرمانی در جهان دست پیدا کنند و سطح ما در ورزشهای دیگری مانند کشتی و شطرنج با پیش از انقلاب قابل قیاس نیست.
در ادامه برنامه مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در گذشته و پیش از انقلاب خانوادهها به دنبال ورزشکار شدن فرزندانشان نبودند، اما امروز تغییر نگرش بسیاری ایجاد شده و خانوادهها مطالبهگر رشد ورزشی فرزندان خود بوده و در مسابقات دانش آموزی آنها را به صورت معنوی، تجهیزاتی و انگیزشی حمایت میکنند.
وی گفت: ۹۱ سال از اجباری شدن ورزش در مدارس میگذرد که ۵۱ سال آن پیش از انقلاب و ۴۰ سال آن نیز به پس از انقلاب اختصاص دارد و ما با تمام مشکلات رشد خوبی در این عرصه داشتهایم، کل نیروهای متخصص ورزشی در سالهای پیش از انقلاب ۵۰۰ نفر بودند، اما اکنون فقط ۵۰۰ دانشجوی دکتری در این عرصه داشته و ۳۵ هزار نیروی متخصص در حوزههای ورزش فعالیت میکنند، همچنین ۲۰۰ دانشگاه تربیت بدنی نیز در کشور به تربیت متخصصان ورزش میپردازد.
در ادامه مصطفی آجرلو کارشناس ورزشی اظهار کرد: در ۴۰ سال گذشته و در حوزه ورزش قهرمانی پیشرفت خوبی داشته ایم و توانسته ایم نمره قبولی را کسب کنیم، اما در حوزه ورزش حرفهای در مرحله شبهه حرفهای قرار داریم.
وی افزود: در حوزه ورزش همگانی نیست به سطح خوبی دست یافته2ایم، اما باید تلاش کنیم تا به نقطه مطلوب دست یابیم لذا بهتر است به جای توسعه بیمارستانها با سرمایه گذاری در حوزه ورزش به پیشگیری بپردازیم.
آجرلو تصریح کرد: در سالهای ۶۹ تا ۷۰ زیرساختهای خوبی برای توسعه رشتههای ورزشی ایجاد شد، اما بعد از آن نیز نگرش علمی پدید آمد، بدون در نظر گیری استادیوم آزادی توسعه زیر ساختهای ما به هیچ عنوان قابل قیاس با پیش از انقلاب نیست.
این کارشناس ورزشی بیان کرد: ما در طی سالهای گذشته ۸۰ هزار فضای سرپوشیده و ورزشی ساخته ایم و ۳ تا ۴ هزار فضای ورزش نمیه کاره نیز وجود دارند که باید برای تکمیل آن بخش خصوصی وارد عمل شود.
وی گفت:موفقیت ما در عرصه ورزش در سالهای پس از انقلاب بسیار چشم گیر بوده و اکنون حرفی برای گفتن داریم.
حمیدی ادامه داد: در بحث زیر ساختها سرمایه گزاری خوبی انجام شده و اگر ما اکنون نظاره گر افتخارات هستیم این امر حاصل سه دهه سرمایه گزاری است.
وی بیان کرد:در سال ۶۴ وقتی میخواستیم کار را در وزارت ورزش شروع کنیم به بررسی وضعیت نیروی انسانی پرداختیم و تنها ۴ درصد نیروها دیپلم و بالای دیپلم بودند، لذا متوجه شدیم که با این وضعیت نمیتوان جهش زیادی انجام داد.
آجرلو کارشناس ورزشی با اشاره به اینکه بنگاههای اقتصادی باید در ورزش حرفهای سوده باشند، خاطرنشان کرد: سیاسی نگاه کردن به ورزش به عنوان یک عقب افتادگی در این حوزه محسوب میشود، نگاه سیاسی به حوزه ورزش باعث ناکارآمدی میشود.
وی با بیان اینکه ورزش در ذیل انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: در حوزه ورزش تیمی اقدامات مؤثری صورت گرفته است، نگاه اقتصادی در سطح حرفهای نداریم، اما کار را در این حوزه شروع کرده ایم، لذا، ۱۲ بهمن را باید با قهرمانی تیم ملی فوتبال جشن بگیریم.
این کارشناس مسائل ورزشی با اشاره به اینکه باید مشکلات تیمهای استقلال، پرسپولیس و تراکتورسازی را حل کنیم ادامه داد: باید شاهد عدم دخالت دولت در بخش حرفهای باشیم، سیاسیون میتوانند در حوزه ورزشی حضور داشته باشند، اما سیاسی نگاه کردن به ورزش باعث عقب ماندگی میشود لذا باید برای رفتن به سمت نقطه مطلوب بحرانها را از سر راه برداشت.
وی با اشاره به اینکه ورزش به عنوان شهروند درجه یک در موضوعات کشور هنوز وارد نشده است، افزود: ورزش کالای دسته دوم نیست، باید در حوزه ورزش نیکی و خوبیها را گسترش داد و همه کشور برای قهرمان شدن ورزش بسیج شوند، همبستگی و همدلی باید وجود داشته باشد تا موفقیتها تداوم پیدا کند.
آجرلو با اشاره به اینکه پیش از انقلاب، ورزش دچار بحران مشروعیت بود گفت: امام ره بحران مشروعیت را در این بخش برداشتند و ورزش توانست جای خود را به عنوان یک موضوع در کشور پیدا کند لذا ورزش وارد سیکل جدی و به عنوان یک عنصر مستقل و قابل قبول است.
محمد رضا داورزنی معاون وزیر ورزش و جوانان در ادامه برنامه با اشاره به اینکه با همکاری وزارت آموزش و پرورش ۱۸ هزار نفر در رشتههای مختلف در سامانه نخبهها ثبت شده اند گفت: باید نظام جامع باشگاه داری زودتر تحقق پیدا کند، وزارت ورزش نقش حمایتی و نظارتی نسبت به رشتههای مختلف دارد، مسئولیت تصمیم گیری راجع به کی روش به فدراسیون فوتبال بر میگردد، وزارت ورزش دخالتی در مسائل داخلی فدراسیونها ندارد.
وی با اشاره به اینکه در جاکارتا رشتههای تیمی یک از موفقترین حوزهها بوده است افزود: در سه دهه گذشته فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی به خوبی کار کرده اند، در حوزه ورزش حرفهای باید تلاش کرد، بنگاههای اقتصادی باید در این حوزه ورود پیدا کنند.
داورزنی با اشاره به اینکه نگاه وزارت ورزش به رشتههای مختلف متفاوت نیست ادامه داد: تعدادی از رشتهها مانند سنگ نوردی، کوه نوردی فوق العاده کار کرده اند، جوانان ایرانی در شمشیر بازی به خوبی پیش رفته اند و در رنکینگ جهانی حضور خوبی دارند.
حمیدی با اشاره به اینکه از ۱۳ میلیون دانش آموز ۴/۵ میلیون عضو تیمهای ورزشی هستند افزود: نظام غربالگری شکل گرفته و مسیر ترقی هموار شده است تنها حلقه مفقوده در کشور سنین ۲ تا ۶ ساله هستند که باید سواد حرکتی آنها با حمایت والدین شکل بگیرد.
وی ادامه داد: امروزه ۷۵۰ رئیس آموزش و پرورش کشور از تربیت بدنی استقبال میکنند و معاونت تربیت بدنی سلامت به لحاظ عملکرد و اقبال دانش آموزان مورد حمایت است.
انتهای پیام/