به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، اکبر بهنام جو، استاندار اردبیل امروز در جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان اردبیل گفت:بیش از 3 میلیون و 800 هزار تن تولید محصولات متنوع کشاورزی در استان وجود دارد که با تکمیل پایاب سد خداآفرین یک میلیون تن به این ظرفیت افزوده می شود.
وی با بیان اینکه با محوریت جهاد کشاورزی آمار دقیق از تولید محصولات متنوع احصاء شود گفت: باید آمارها دقیق و جز به جز تفکیک شود تا نیازمندی ها به صنایع تبدیلی و تکمیلی به صورت یک بسته اجرایی و عملیاتی مشخص شود.
بهنام جو افزود: نیازمندی های صنایع تبدیلی باید در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد تا سرمایهگذاران بدانند استان به چه صنایع نیاز دارد و روی آن تمرکز داشته باشند.
رئیس شورای اداری استان اردبیل اظهار کرد: با توسعه صنایع تبدیلی به ایجاد اشتغال و ارزش افزوده محصولات تولیدی و صادراتی کمک می شود.
بهنام جو ادامه داد: در محصولاتی که ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در آنها اشباع شده در ارائه مجوزها دقت شود تا صنایع تبدیلی و تکمیلی با ارزش افزوده بالاتر، اشتغال بیشتر و توانمند در کاهش فقر و تولید ثروت در جامعه تقویت شود.
وی تصریح کرد: در اسرع وقت باید افق توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان به ویژه با در نظر گرفتن تکمیل طرح عظیم پایاب سد خداآفرین نهایی شده و برای تصویب در اختیار ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی قرار گیرد.
استاندار اردبیل تنوع تولید محصولات کشاورزی را در استان اردبیل یادآور شد و اظهار کرد:هیچ مشکلی در تامین زمین و واگذاری آن به سرمایهگذاران وجود ندارد در این راستا باید به جای فعال کردن واحدهای تولیدمحور به واحدهای صادرات محور و بازارمحور بیش از گذشته بها داده شود.
بهنام جو با بیان اینکه در استان اردبیل 53 درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی فعال هستند گفت: این ظرفیت و توان را بیش از این باید ارتقا دهیم و در کنار تولیت این کار توسط جهاد کشاورزی باید این سازمان الگوی کشت مناسبی را نیز همراستا با توسعه صنایع تبدیلی ارائه کند.
استاندار ادامه داد: شهرک صنعتی که قرار است در کشت و صنعت مغان فعال شود در چهار حوزه صنایع تبدیلی فعالیت خواهد کرد.
اکبر بهنام جو اظهار کرد: با واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان به یک سرمایهگذار دارای اهلیت شاهد سرمایهگذاریهای جدید در این مجموعه اقتصادی خواهیم بود.
وی از مصوب احداث شهرک تخصصی کشاورزی غیر دولتی در کشت و صنعت مغان خبر داد و افزود:در هفته جاری و در جلسه شورای برنامهریزی احداث این شهرک مصوب شده که قرار است در این شهرک روی چهار صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی اعم از صنایع تبدیلی روغنی، لبنی، زیتون و محصولات باغی سرمایهگذاری انجام شود.
بهنام جو با بیان اینکه تا پایان امسال سه مجموعه از این صنایع تبدیلی در کشت و صنعت فعال خواهد بود، تصریح کرد:از امسال کشت محصولات گلخانهای در کشت و صنعت مغان با متدهای پیشرفته شروع به کار می شود.
وی گفت: خریدار کشت و صنعت مغان ایدههای خوبی برای راهاندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی در این بنگاه اقتصادی دارد که امیدواریم همه ساله شاهد جذب بیش از۱۰۰۰نفر در این مجموعه باشیم.
رئیس شورای اداری استان اردبیل در پایان افزود: دولت با تکیه بر اصل ۴۴، کشت و صنعت مغان را به بخش خصوصی واگذار کرد که نتیجه این واگذاری در دو سال آینده کاملا برای مردم قابل لمس و خوشایند خواهد بود.
انتهای پیام/ع