سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران‌زمین؛

چهل‌ پله‌های تاریخی ایران را بیشتر بشناسید+تصاویر

چهل‌پله‌های تاریخی ایران در استان های مختلف قرار دارند که در این گزارش آنها را به شما معرفی می کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،شاید واژه چهل برای شما فقط یک عدد باشد، اما این عدد در ایران قدیم کثرت و تعدد را می‌رساند و شاید به همین دلیل است که نام برخی از آثار تاریخی کشورمان با عدد چهل در هم تنیده شده است.

در این گزارش برخی از چهل‌پله‌های تاریخی کشورمان را به شما معرفی می کنیم.


غار چهل‌پله خضرلو

غار چهل پله خضرلو از آثار برجای مانده از دوره حکومت باستانی اورارتوری است. این غار که دهانه‌ای به قطر حدود ۴ متر دارد در دامنه تپه باستانی منتهی الیه غربی روستای خضرلو در دهستان قره قویون جنوبی قرار گرفته است. دهستان قره قویون جنوبی یکی از دهستان‌های بخش قره قویون شهرستان شوط در استان آذربایجان غربی است.

در گذشته تعداد پله‌های غار چهل پله خضرلو بیشتر بوده است، اما با گذشت زمان، فرسایش زمین و نیز ریزش کناره‌های غار، بخشی از این پله‌ها پنهان شدند البته اخیرا حفاری‌های غیر مجاز انجام گرفته, برخی از این پله‌ها نمایان شده‌ و هم‌اکنون ۳۰ پله غار در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند.
غار چهل پله خضرلو در گذشت سرداب بوده است.

غار چهل‌پله استان فارس

اکثر گردشگرانی که به استان فارس سفر می‌کنند، نام شهرستان پاسارگاد را شنیده‌اند، اما شاید کمتر کسی بداند که غار چهل‌پله که در دوره ساسانیان ساخته شده است در شهرستان پاسارگاد قرار گرفته است.

غار چهل‌پله در بخش مرکزی، دهستان کمین، ۱ کیلومتری شرق روستای ابوالمهدی واقع شده است. این غار در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۶ ثبت ملی شده است.


کوه‌سنگی چهل‌پله

اگر راهتان به استان زنجان و روستای گلابر افتاد، سراغ کوه چهل‌پله را بگیرید. این کوه کوچک در کنار روستا قرار گرفته و به وسیله خانه‌ها احاطه شده است. در بالای این کوه سنگی حوضچه‌ای کنده‌کاری شده که به گفته ریش‌سفیدان در قدیم برای ذخیره آب از آن استفاده شده است.

آب‌انبار چهل پله

آب‌انبار چهل‌پله (خامنه) در خامنه استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است. این آب‌انبار که در محله میرپنج و در نزدیکی مسجد تاریخی حسین‌خان میرپنجه قرار گرفته، به گفته اهالی شهر خامنه در اوایل دوره قاجاریه ساخته شده است.

آب‌انبار چهل‌پله برخلاف انواع کویری‌، منبعی برای نگهداری آب ندارد، زیرا به دلیل فراوانی بارش برف و باران در خامنه، آب مورد استفاده اهالی همیشه در قنات‌ها وجود داشته است.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.