سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«تهدید» توصیف شدن ایران در سند راهبرد اطلاعاتی جدید آمریکا

در سند راهبرد اطلاعاتی جدید آمریکا، کشورهای ایران، روسیه، چین و کره شمالی، مهمترین تهدیدها علیه منافع واشنگتن توصیف شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از واشنگتن پست، رهبران اطلاعاتی آمریکا در سند راهبرد اطلاعاتی جدید این کشور، تمرکز خود را بر کشور‌هایی قرار دهند که آمریکا را در سطح ژئوپولتیک «تهدید» می‌کنند که روسیه، چین، کره شمالی و ایران مهمترین آن‌ها محسوب می‌شود.

واشنگتن پست در گزارشی در این‌باره نوشت: بر اساس یک گزارش اطلاعاتی جدید که روز سه‌شنبه منتشر شد، طی سال‌های آتی آمریکا از سوی کشور‌هایی به چالش کشیده خواهد شد که از «ضعف نظم جهانی مربوط به پس از جنگ جهانی دوم و استیلای ایده آل‌های دموکراتیک غربی» و همچنین «تمایلات به شدت انزواطلبانه در غرب» بهره‌برداری می‌کنند.

به نوشته این روزنامه، در این سند که به راهبرد اطلاعات ملی مشهور است به روسیه به عنوان کشوری اشاره شده است که در تلاش برای اعمال قدرت به منظور به چالش کشیدن آمریکا «در چند منطقه» است. لحن موجود در این سند که ارائه کننده اولویت‌های نهاد‌های جاسوسی آمریکا طی چهار سال آتی است، منعکس‌کننده نتیجه‌گیری همه را با اجماع جامعه اطلاعاتی-منتشر شده در سال دو هزار و هفده- است که بر اساس آن، روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار و شانزده آمریکا مداخله کرد.

واشنگتن پست در ادامه نوشت: هشدار در ارتباط با انزواطلبی فزاینده در حال منتشر شده است که ائتلاف چند دهه‌ای در میان کشور‌های غربی تیره شده است و موج ملی‌گرایی در حال از بین بردن فرضیات در ارتباط با ثبات دولت‌های دموکراتیک است. رئیس جمهور ترامپ -که در تبلیغات انتخاباتی در ارتباط با پیشبرد ایده «اول آمریکا» تلاش کرده بود- ارزش معاهده‌های دفاع دو جانبه را با همپیمانان آمریکا زیر سوال برده و از کشور‌های اروپایی برای اختصاص ندادن هزینه‌های کافی به امور نظامی و داشتن روابط دوستانه با حاکمان روسیه و دیگر کشور‌ها انتقاد کرده است.

راهبرد اطلاعاتی یک انتقاد مستقیم از سیاست‌های رئیس جمهور محسوب نمی‌شود. اما این جدیدترین گزارش رهبران اطلاعاتی در ارتباط با قصد آن‌ها برای دور شدن تمرکز از روند مبارزه با تروریسم است که از سال دو هزار و یک در کانون نگرانی‌های آن‌ها قرار داشته است. آن‌ها می‌خواهند تمرکز خود را بر کشور‌هایی قرار دهند که آمریکا را در سطح ژئوپولتیک تهدید می‌کنند که روسیه، چین، کره شمالی و ایران مهمترین آن‌ها محسوب می‌شود.

دن کوتس، مدیر دفتر اطلاعات ملی آمریکا، درباره این سند گفت: «راهبرد سال دو هزار و نوزده فراتر از به روز رسانی راهبرد‌های قبلی است.  در برخی زمینه ها، این سند ارائه کننده بهبود‌هایی چشمگیر درباره کار‌هایی است که ما در حال حاضر انجام می‌دهیم. در دیگر زمینه ها، این سند ارائه کننده تغییراتی اساسی در ارتباط با شیوه عملیات ماست.»

او همچنین گفت این راهبرد جدید در ارتباط با تأکید بر بازگشت به اصول قابل توجه است و سبب تمرکز بر کشور‌های رقیب می‌شود و ارائه‌کننده اطلاعاتی برای سیاست‌گذاران در ارتباط با «شناسایی تغییرات و هشدار‌های حیاتی در آینده است.»

این راهبرد همچنین بر روند مقابله با فن‌آوری‌های جدید از قبیل تسلیحات ضد ماهواره‌ای تأکید می‌کند که می‌تواند سبب تضعیف قدرت نظامی آمریکا در فضا، و همچنین تهدید‌های سایبری شود که برای «اعتماد عمومی در موسسات جهانی ما، حاکمیت و معیار‌های ما» و همچنین هوش مصنوعی، اتوماسیون و رایانه‌های با عملکرد بالا که سبب ایجاد مزایای اقتصادی می‌شود چالش‌برانگیز هستند.
­

واشنگتن پست افزود: این سند همچنین از توانایی فناوری‌ها برای تشدید نابرابری‌ها انتقاد می‌کند. ظهور فناوری نانو و بیوتکنولوژی‌ها می‌توانند سبب درمان بیماری‌ها و بهبود کیفیت زندگی شوند، اما اشاعه آن‌ها «اقدامی نامناسب است و سبب افزایش شکاف بین داشته‌ها و نداشته‌ها می‌شود.»

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، روسیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.