سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رهگذر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

ساخت «آخرین داستان» ۹ سال طول کشید/ مسئولان جشنواره به انیمیشن اهمیت نمی‌دهند

کارگردان انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» گفت: تولید «آخرین داستان» از سال ۸۷ آغاز شد و ۹ سال ساخت آن طول کشید.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، سه انیمیشن سینمایی حضور دارند. این برای نخستین بار است که سه انیمیشن‌ در عرصه رقابت جشنواره فیلم فجر حضور دارد . نبود حمایت لازم، هزینه‌ بالای تولید و مشکلات دیگر از دلایلی است که باعث شده، تولیدات سالانه انیمیشن‌های سینمایی به انگشتان یک دست نرسد. البته در دهه اخیر وضعیت تولید انیمیشن در ایران بهتر شده و به تولید میانگین ۴۰ دقیقه در روز رسیده ایم.

یکی از انیمیشن‌های حاضر در این دوره جشنواره فیلم فجر، انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» است. انیمیشنی که نبرد خیر و شر یکی از داستان‌های شاهنامه را روایت می‌کند. حامد بهداد، اشکان خطیبی، شقایق فراهانی، حسن پور شیرازی، مجید مظفری و ... از جمله گویندگان نقش‌های مختلف این اثر هستند.

اشکان رهگذر کارگردان انیمیشن «آخرین داستان» درباره فیلمنامه کار به خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: «آخرین داستان» یک انیمیشن دو بعدیِ صد دقیقه ای است. این اثر برداشت آزاد از پایان حکومت جمشید تا پایان حکومت ضحاک است.

وی با بیان اینکه انیمیشن، نبرد خیر و شر را روایت می‌کند،گفت: در این اثر نشان داده می‌شود که انسان‌ها به شکل ذاتی در لشگر خیر یا شر حضور ندارند و پیوستن به یکی از این دو دسته، بر مبنای انتخاب خود انسان‌هاست.

کارگردان «آخرین داستان» در ادامه به اهمیت شاهنامه اشاره کرد و افزود: شاهنامه به نوعی بیانگر هویت ایرانی است. ما زبان فارسی را مدیون فردوسی و اثر جاودانه‌ او یعنی شاهنامه هستیم. تا الان هیچ یک از انیمیشن‌هایی که با موضوع شاهنامه ساخته شده اند، استاندارد‌های لازم را برای بیان عظمت شاهنامه نداشتند از این رو تلاش کردیم داستانی از شاهنامه را به شکل انیمیشن بسازیم.

این کارگردان انیمیشن در ادامه به مشقت‌های موجود در تولید «آخرین داستان» اشاره کرد و گفت: من ۳۲ سال دارم و نزدیک به یک سوم از عمرم را صرف ساخت این انیمیشن کردم.

وی ادامه داد:از سال ۸۷ تولید «آخرین داستان» آغاز شد و ۹ سال ساخت آن طول کشید. همانگونه که فردوسی می‌گوید، بسی رنج بردم در این سال سی، گروه ما هم رنج فراوانی را برای تولید این کار متحمل شد و ۹ سال پیاپی جنگیدیم تا محصول نهایی به جشنواره رسید.

رهگذر ادامه داد: حدود هزار نفر در این سال‌ها با ما همکاری کردند. فقط نزدیک به ۲۰۰ نفر در ارکستری در کشور مقدونیه موسیقی انیمیشن را تولید کردند و حدود ۱۰۰ انیماتور در سه سال اخیر همیشه در استودیوی ما حاضر بودند و فعالیت می‌کردند.

او درباره کم توجهی به انیمیشن در جشنواره فیلم فجر گفت: پس از مدت‌ها یک بخشی برای انیمیشن به جشنواره فیلم فجر اضافه شده که اتفاق خوبی است و ما هم از این بابت بسیار خوشحال هستیم. روند رو به رشد انیمیشن باعث شده که مسئولان جشنواره به این هنر توجه کنند اما مشکلی که وجود دارد این است که باز هم مسئولان، تفاوت‌های آشکاری میان فیلم سینمایی و انیمیشن سینمایی قائل هستند بطوریکه هر سه انیمیشن در نخستین سانس روز، اکران می‌شوند و این در جذب مخاطب تاثیر منفی دارد.

این کارگردان انیمیشن در پایان گفت: بسیاری از رسانه‌ها همچنان انیمیشن را جزو جشنواره فیلم فجر نمی‌دانند و به آن توجه نمی کنند. انگار یک همکاری گسترده میان رسانه ها، مسئولان جشنواره و برنامه ریزان جشنواره برای بی توجهی به انیمیشن شکل گرفته است.

رهگذر گفت:این همه تلاش کردیم که اثری استاندارد تولید کنیم، اما هنوز حمایتی از ما نمی شود. انیمیشن «آخرین داستان» در خارج از کشور بیش از داخل کشور مورد توجه قرار گرفته است.

گفتنی است انیمیشن «آخرین داستان» در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، در نخستین سانس پنجشنبه ۱۱ بهمن اکران می‌شود.

انتهای پیام/

گلایه کارگردان «آخرین داستان» از بی توجهی جشنواره فیلم فجر به انیمیشن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.