به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ، کشور ایران از شمال با دریای خزر و از جنوب با خلیج همیشگی فارس احاطه شده و همین موضوع سبب شده که سواحل هیجان انگیز و زیبایی در شمال و جنوب کشور داشته باشیم، سواحلی که هر کدام شگفتیهای خاصی را به همراه دارند و ساحل نشینان به اقتضای طبیعت آن، از معیشت خاصی برخوردار هستند.
یکی از کارهای بسیار متداول ساحل نشینان کشورمان ماهیگیری است که بخش عظیمی از معیشت مردم این منطقه را تامین میکند، اما این شغل بسیار دیرپا نیازمند تورهایی است که ماهیگیران معیشت خود را با آن صید میکنند .
این تورهای ماهیگیری در گذشته های دور به دست توربافان سنتی تولید می شد اما چند دهه اخیر تورهای ارزان قیمت چینی بازار ایران و حتی جهان را قبضه کرده اند و ایران صددرصد نیاز خود به انواع تور را از خارج بویژه چین تامین می کرد .
بخش خصوصی در کشورمان آستین همت را بالا زد و با ساخت کارخانه تور بافی در شهرستان آبادان قادر به تامین نیاز کشور به این محصول شد.
کارخانه تور بافی با دو و نیم میلیون دلار سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شد تا نیاز کشور به تورهای صیادی را برطرف کند.
از آنجایی که کشور چین تولید کننده بیش از ۸۰ درصد بازار تور ماهیگیری جهان است ، در گذشته تورهای صیادی از کشور چین وارد می شد ،لذا رقابت با چنین حریف قدرتمندی کاری بسیار سخت و دشوار بود .
در حال حاضر مواد اولیه این صنعت به وفور در کشومان تولید می شود که همین امر تولید این محصول در کشور را تسهیل میکند.
خانم خلیفه مسئول کنترل کیفی کارخانه تور بافی در آبادان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،گفت: جنس تورهای تولیدی ما بیشتر نایلون و پلاستیک است که مقاومت و استحکام بالایی دارند و این تورها قادرند همه نیازها و مصارف مختلف به انواع تور را تامین کنند.
اسدیان سرپرست خط تولید این کارخانه نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،گفت: نخ های مورد استفاده در این کارخانه که برای تور بافی استفاده می شود ، نخ های بسیار محکمی هستند که در واقع مواد اولیه تولید تور محسوب می شود که در دستگاههای مخصوص نصب می شوند و سپس توسط دستگاههای دیگر مراحل بافت تور انجام می شود ، مانند تورهای ماهی گیری و حتی تورهای ورزشی .
سرمایه گذاران کارخانه تور بافی آبادان با خرید دستگاههای پیشرفته و گران از کشور چنین درصدد تامین نیاز داخلی به تور ماهیگیری و نیز ورود به بازار جهانی تورهای صیادی هستند.
البته سرمایه گذاران این صنعت در صدد هستنند تا با استفاده از مهندسی معکوس دستگاههای گران قیمت این صنعت و نیز فن آوری آن را بومی سازی کنند، تا وابستگی خود را به خارج از کشور به صفر برسانند.
به گفته مسئولان این شرکت ، مهندسان و متخصصان این کارخانه با تلاش شبانه روزی موفق شده اند بسیاری از قطعات مورد نیازشان را تولید کنند.
داریوش فلامرزی مدیر کارخانه تور بافی در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،گفت:با توجه به اینکه ظرفیت اسمی این کارخانه حدود ۷۰۰ تن در سال است ما میتوانیم کاملا نیاز کشور به انواع تور را تامین کنیم و حتی می توانیم ماهانه ۱۵ تن تور را نیز صادر کنیم، اما این امر نیازمند حمایت مسئولان و جلوگیری از واردات محصولات خارجی است.
وی افزود: ما میتوانیم حتی تورهایی را که مصرف نظامی دارد در این کارخانه تولیدکنیم که این خود برای کشورمان بسیار مهم است.
قطعا در اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدات داخلی باید سرلوحه فعالیت ها و برنامه ریزی های مسئولان قرار گیرد ، زیرا بدون حمایت همه جانبه مسئولان ، تولید کنندگان داخلی توان رقابت با محصولات خارجی که بخش عظیمی از آن به صورت قاچاق وارد میشود ، ندارند، لذا برای تقویت بنیه اقتصادی کشور و نیز رشد و شکوفایی کشور و همچنین اشتغالزایی روز افزون هیچ راهی جز حمایت از تولیدات داخلی در برابر واردات وجود ندارد.
کارخانه تور بافی آبادان به عنوان تنها کارخانه توربافی کشور از این امر مستثنی نیست و باید در برابر بزرگ ترین تولید تور یعنی کشور چین که چهار پنجم تور جهان را تولید میکند ، مورد حمایت قرار گیرد.
جبار سالم پور مسئول توسعه و تسهیل تولید منطقه آزاد اروند آبادان و خرمشهر در این زمینه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،گفت: رایزنی و مکاتبات لازم با وزارت صنعت ، معدن و تجارت انجام شده است که این وزارت خانه تعرفه های واردات تور را برای حمایت از تولیدات داخلی افزایش دهد .
حال مسئولان کارخانه تور بافی آبادان عزم خود را جزم کرده اند تا خط تولید خود را افزایش دهند آنها گفته اند که ۶ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه کارخانه در نظر گرفته اند که این امر تولید انواع تور را در این کارخانه بسیار افزایش خواهد داد.
حال کارخانه تور بافی آبادان با تمام توان در جهت تامین بخشی از نیاز کشور در حال برداشتن گام های بلندی است تا نقش خود را به عنوان یک واحد مهم اقتصادی در جهت تامین منافع ملی ایفا کند ، اما مسئولان نیز باید با ایفای نقش موثر خود در حمایت از صنایع این چنینی فعالیت اقتصادی این کارخانه ها را روان و توسعه اقتصادی را نیز محقق کنند.
انتهای پیام/ د
گزارش از هدی دریس