مجری سی ان ان ابتدا با حالتی تمسخرآمیز گفت: تعریف «دیوانگی» این است که یک کار را دقیقاً مانند سابق تکرار کنید، ولی انتظار داشته باشید نتیجهای متفاوت از انجام آن کار به دست آورید. شاید این احساسی باشد که به اعضای پارلمان انگلیس هنگامی دست داد که ترزا می «طرح ب» (برنامه دوم) خود را برای «برکسیت» (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) به مجلس عوام ارائه کرد. آنان (نمایندگان پارلمان) به آن طرح نگاهی دقیق انداختند و با خود گفتند: عجب! این طرح چقدر شبیه همان طرح قبلی است.
مجری افزود: در عین حال، در این طرحِ جدید خبر خوبی برای شهروندان اتحادیه اروپای ساکن انگلیس وجود دارد، زیرا اگر آنان بخواهند پس از برکسیت، همچنان در انگلیس باقی بمانند، دیگر لازم نیست ۸۴ دلار هزینه برای ثبت نام مجدد خود به عنوان فرد خارجیِ مقیم یا شاغل در انگلیس بپردازند.
مجری در حالی که میخندید، گفت: به دلایلی نامعلوم، نخست وزیر انگلیس امیدوار است این تغییر (جزیی درباره شهروندان اتحادیه اروپا) باعث شود حامیان بیشتری برای طرح جدید برکسیت وی در پارلمان انگلیس پیدا شوند! ترزا می هنوز هم امیدوار است بتواند امتیازات بیشتری از اتحادیه اروپا (پیش از خروج انگلیس از این اتحادیه) دریافت کند.
بیانکا نوبیلو، خبرنگار این شبکه در لندن، گزارش داد: پس از آن که طرح اولیهِ ترزا میبرای برکسیت در پارلمان انگلیس به شدت شکست خورد، قانونگذاران انگلیسی بار دیگر به یاد همان جلسه (شکست ترزا می) افتادند، زیرا طرح جدید نخست وزیر انگلیس بسیار شبیه به همان طرح نخستینِ وی است که با مخالفت شدید مجلس عوام انگلیس مواجه شد. ترزا می هیچ تغییر معناداری در طرح اولیه خود ایجاد نکرده است. وی همچنان با تمدید بند ۵۰ قرارداد لیسبونِ اتحادیه اروپا که انگلیس را ملزم میکند دقیقاً دو سال پس از اعلام درخواست خروج از اتحادیه اروپا باید از این اتحادیه خارج شود، مخالف است و از اینرو بار دیگر اعلام کرد انگلیس قصد دارد حتماً در ۲۹ مارس امسال (۹ فروردین ۱۳۹۸) از اتحادیه اروپا خارج شود.
وی همچنین بار برگزاری همه پرسی دیگری درباره این که آیا مردم انگلیس همچنان خواستار خروج کشورشان از اتحادیه اروپا هستند یا خیر، مخالفت کرد و اصرار ورزید که دولت و پارلمان انگلیس باید به خواستهِ مردم این کشور براساس نتایج همان همه پرسی اولیه احترام بگذارند و انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج کنند. وی تأکید کرد: بیم آن دارم که برگزاری همه پرسیِ دوم، بدعتی را در این کشور پایه گذاری کند که ما در آینده دیگر ندانیم چگونه میبایست در رابطه با نتایج همه پرسیهای برگزار شده در این کشور عمل کنیم (آنگاه درخواستها برای برگزاری مجدد همه پرسیها افزایش خواهد یافت).
خبرنگار افزود: حال که نخست وزیر از ایجاد تغییرات اساسی در طرح برکسیتِ خود امتناع میورزد، مسئولیت این کار باید به گردن اعضای پارلمان بیفتد. هم اکنون نیز برخی از اعضای پارلمان متممهایی را برای الحاق به طرح ب. ترزا میپیشنهاد کرده اند تا شاید این طرح بیش از پیش مورد حمایت اعضای مجلس عوام انگلیس قرار گیرد و به آن رأی مثبت دهند. در پیشنهادات اعضای پارلمان، تمدید زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا یا حتی برگزاری همه پرسیِ دوم در خصوص برکسیت، مطرح شده است. البته اعضای پارلمان در هفتههای آتی درباره تمامی این پیشنهادات مناظره و گفتگو خواهند کرد. این مذاکرات تنها رویدادی است که این توان بالقوه را دارد که به بن بست کنونی در خصوص برکسیت پایان دهد.
انتهای پیام/