سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار صندوق بین المللی پول درباره کندی رشد اقتصاد جهانی

کریستین لاگارد، مدیرکل صندوق بین المللی پول در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس هشدار داد اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی با رشدی کندتر از پیش همراه خواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، صندوق بین المللی پول هشدار داد اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی با رشدی کندتر از پیش همراه خواهد بود و از جمله عوامل این رکود می‌توان به مناقشه‌های تجاری اشاره کرد که سبب شده چین به ضعیف‌ترین رشد اقتصادی در ۳۰ سال گذشته برسد و عامل دیگر هم اثر افزایش نرخ بهره در آمریکاست.

کریستین لاگارد، مدیرکل صندوق بین المللی پول از پیش بینی‌های تازه‌ی این صندوق در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس رونمایی کرد و گفت: «اقتصاد جهانی دو سال گذشته را خیلی خوب پشت سر گذاشت، اما رشد اقتصادی از آنچه انتظار داشتیم کُندترشده و خطرات و موانع پیش روی رشد بیشتر و بیشتر می‌شود.»

صندوق بین المللی پول پیش بینی خود را برای رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ از ۳.۷ درصد که در اکتبر پیش بینی کرده بود به ۳.۵ درصد کاهش داد. این در حالی است که رشد اقتصادی سال ۲۰۱۸ نیز ۳.۷ درصد ثبت شده بود.

لاگارد اعلام کرد این به معنی رکود جهانی نیست، اما با اصرار از دولت‌ها می‌خواهیم آسیب پذیری‌های اقتصادی را شناسایی و چاره اندیشی کنند تا اگر رشد اقتصادی با کُندی جدی تری روبرو شد آمادگی داشته باشند.

لاگارد گفت: «متاسفانه باید بگویم در پیش بینی مان بازنگری کردیم و بر اساس بازنگری، رشد رو به کاهش است. دست آخر اینکه اقتصاد جهانی دو سال گذشته را خیلی خوب پشت سر گذاشت، اما رشد اقتصادی از آنچه انتظار داشتیم کُندترشده و خطرات و موانع پیش روی رشد بیشتر و بیشتر می‌شود. آیا این به معنی آن است که رکود جهانی در پیش است؟ خیر. اما خطر کاهش شدیدتر رشد جهانی به طور قطع تشدید شده است. نگرانی‌های ژئوپلیتیکی و چشم انداز ناامید کننده رشد در درازمدت هم مزید بر علت شده و بر ابهام افزوده است. تصویر اقتصادی با پیامی بسیار روشن برای سیاست گذاران همراه است و آن اینکه آسیب پذیری‌های باقیمانده را چاره اندیشی کنید و اگر قرار بود کاهش رشد جدی‌تر اتفاق بیافتد آماده باشید.»

جیتا گوپیناث، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول هم با اشاره به تنش‌های تجاری جهانی از جمله مناقشه بین آمریکا و چین گفت: «شدت گرفتن ابهام تجاری بیش از پیش از سرمایه گذاری خواهد کاست و زنجیره‌ی تامین جهانی را با اخلال روبرو خواهد کرد».

این اقتصاددان گفت: «شدت گرفتن تنش‌های تجاری و بدترشدن شرایط و اوضاع مالی دو منبع اصلی خطرساز برای چشم انداز پیش رو است. بالارفتن ابهام تجاری از سرمایه گذاری خواهد کاست و زنجیره تامین جهانی را مختل خواهد کرد.»

وی با اشاره به درگیری داخلی سیاستمداران انگلیسی با یکدیگر بر سر برکسیت از یک سو و با مردم این کشور از سوی دیگر گفت: «اگر انگلیس بدون رسیدن به توافق از اتحادیه اروپایی خارج شود یکی از خطرات بزرگ این است که پیش بینی رشد اقتصادی دنیا محقق نخواهد شد. پیش بینی ما از رشد اقتصادی دنیا دربرگیرنده‌ی تغییر و تحولی آرام است که در سایه‌ی توافق اتفاق بیافتد و انتقالی آرام به تشکیلات تازه انجام شود.»

جیتا گوپیناث افزود: «اما اگر جدایی انگلیس از اروپا با اختلال همراه باشد یا ابهام و دوگانگی چند ماه دیگر ادامه پیدا کند هر دوی این شرایط در ادامه‌ی راه تاثیری منفی بر رشد اقتصادی جهان باقی می‌گذارد و فکر می‌کنم خیلی ضروری است که سران انگلیس و اتحادیه اروپا خیلی زود این ابهام را برطرف سازند. خطر‌های دیگری که می‌توان اشاره کرد، کندتر شدن رشد اقتصادی چین خیلی پرشتاب‌تر از انتظار می‌تواند اتفاق بیافتد بویژه اگر ناملایمتی‌های تجاری ادامه پیدا کند، چنین وضعی به تنزل ناگهانی قیمت‌ها در بازار‌های مالی و کالا می‌انجامد آنچنان‌که در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ شاهد بودیم.»

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.