وی ادامه داد: در حال حاضر علاوه بر استفاده از قرصهای زیرزبانی، آسپرین و پلادیکس که اخیرا به فهرست داروها اضافه شده است، از بیماران در محل نوار قلب تهیه و به مراکز بیمارستانی ارسال میشود؛ این فرایند در حال حاضر در شهر تهران به طور کامل اجرا میشود و در سایر شهرستانها در حال توسعه است.
نوری گفت: پس از ارسال نوار قلب در صورتی که علائم سکته تشخیص داده شود، مرحله انتظار در اورژانس بیمارستانی حذف شده و بیمار را مستقیم برای آنژیوگرافی به کتلب منتقل میکنند؛ در بیماران سکته قلبی و مغزی، زمان اهمیتی بسیار بالا دارد. تا به امروز حدود ۴۰ هزار نفر از این خدمات استفاده کردهاند و به جای انتقال به اورژانس بیمارستانی مستقیم به بخش آنژیوگرافی منتقل شدهاند.
معاون فنی و عملیات اورژانس کشور بیان کرد: در سکته مغزی نیز به همین صورت است، در گذشته پس از انتقال بیمار به اورژانس بیمارستانی و تشخیص سکته فرد را به اتاق سیتی اسکن منتقل میکردند و سپس دکتر مغز و اعصاب به بالین بیمار خوانده میشد و کمتر مریضی درمان لازم را دریافت میکرد.
وی افزود: منظور از درمان آمپولی است که اگر لختهخونی وجود نداشته باشد و به موقع تزریق شود، بیمار سکته مغزی حالت طبیعی خود را حفظ میکند، حتی فردی که یک طرف بدن او کاملا فلج شده، با تشخیص به موقع علائم سکته توسط همکاران ما یا افراد در منزل میتوانند نجات پیدا کنند.
نوری تصریح کرد: در حال حاضر فرآیند امداد ویژه بیماران مغزی، هم در شهر تهران و هم در بسیاری از شهرستانها در حال اجراست؛ امروزه به جای طی کردن فرآیند گذشته، بیمار را مستقیما به بخش سیتی اسکن منتقل میکنند؛ حتی پزشک متخصص را به همان بخش فرا میخوانند تا در حداقل زمان اقدامات درمانی برای وی صورت پذیرد.
معاون فنی و عملیات اورژانس کشور یا اشاره به این که در بیماران سکته مغزی در هر دقیقه حدود ۲ میلیون نورون عصبی از بین میرود عنوان کرد: در گذشته آمار تزریق آمپول RTPA نزدیک به صفر بود اما امروزه حدود ۱۰ هزار نفر از این دارو استفاده کردند که جان ۶۰ درصد از آنها را حفظ کرده است. اهمیت تزریق این دارو زمانی مشخص میشود که یک آقای ۵۰ ساله به جای آنکه مابقی عمرش را فلج و بدن حرکت روی تخت سپری کند، با ادامه فعالیت طبیعی خود، خرج خانواده را تأمین میکند.
وی تشریح کرد: در جلسهای که امروز با مسئولین اورژانس کشور داشتیم، تصمیمات جدیدی برای اقدامات این چنینی گرفتیم؛ یکی از مهمترین دستههای بیماران ما، بیماران تصادفی هستند؛ در این گروه یکی از مهمترین علل فوت، خونریزیهای داخل شکمی است و به دنبال آن هستیم تا با اضافه کردن دستگاه سونوگرافی به تجهیزات آمبولانسها این خونریزیها را به موقع تشخیص داده و فرد را به اتاق عمل منتقل کنیم یا حتی امکان تزریق خون در داخل آمبولانس میتواند جان بسیاری از افراد را حفظ کند.
انتهای پیام/