سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پویشی ملی مبارزه با سرطان آینده‌ای روشن‌تر برای ایران

پویش ملی مبارزه با سرطان با شعار «سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خودمراقبتی و امید» همزمان با سراسر کشور در شیراز آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با انتشار گزارشی بر روی پایگاه خبری وزارت بهداشت، ضمن اشتباه خواندن واژه سونامی برای شیوع سرطان در ایران و با اشاره به نتایج گزارش مهم ثبت سرطان مبنی بر جمعیت ایران بیان کرد: این آمار‌ها به خوبی نشان می‌دهد که سونامی سرطان به هیچ وجه در ایران رخ نداده و با اطمینان می‌توان گفت: نرخ بروز سرطان در ایران حتی در مقایسه با کشور‌های پیشرفته اروپایی که وضعیت بسیار بهتری در ثبت سرطان و در نتیجه پیشگیری و درمان زودهنگام را دارند، پایین‌تر است.

وی با بیان اینکه پوشش ۹۸ درصدی جمعیت ایران در این پژوهش علمی افزایش دقت برای ثبت آمار را به واسطه این پژوهش علمی ملی، تشخیص‌های دقیق‌تر به دلیل توسعه خدمات آسیب شناسی، رشد جمعیت و پیر شدن جمعیت در ایران و افزایش آمار‌ها دانست و افزود: اغلب سرطان‌ها در سنین پیری بروز می‌کنند بنابراین چنین رشدی در مرگ‌های ناشی از سرطان، به دلایل گفته شده نمی‌تواند مبنای نگرانی از رشد سرطان در کشور یا سونامی سرطان باشد.

ملک زاده پیشگیری کردن از بسیاری سرطان ها، انتخاب سبک زندگی سالم، فعالیت بدنی کافی، پرهیز از چاقی، پرهیز از دخانیات، مصرف غذای سالم و توجه به غربالگری به موقع را در این زمینه موثر می‌داند.

عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: هدف کلی پویش سرطان، کاهش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان و اهداف اصلی آن نیز افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان و شیوه‌های آن، اصلاح باور‌های نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن و جلب مشارکت سیاستگزاران و مجریان سلامت درون بخشی و برون بخشی در کنترل عوامل خطر سرطان با تأکید بر مشکلات منطقه‌ای است.

وی با اشاره به شبکه جامع بهداشتی در استان فارس، بر آمادگی این مجموعه برای افزایش آگاهی بخشی در خصوص بیماری سرطان و کمک به بیماریابی به موقع، یاری تیم‌های پزشکی خانواده، مراقبان سلامت و خدمات فعال مراقبتی تاکید کرد.

سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر در کشور‌های توسعه یافته و سومین عامل مرگ در کشور‌های در حال توسعه است و در حال حاضر به عنوان عامل ۱۲ درصد مرگ و میر‌های سراسر جهان شاخته شده است، که دست اندرکاران سلامت، در کنار اعلام این آمار و تاکید بر توجه به اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی، معتقدند که سرطان پایان راه نیست و مبتلایان به این بیماری، با تشخیص زودهنگام و درمان به موقع می‌توانند آینده‌ای روشن برای خود رقم بزنند.
انتهای پیام/ت

آغاز پویش ملی مبارزه با سرطان در سراسر کشور

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.