وی افزود: اکنون به رغم آنکه در داخل آمریکا با توجه به اختلاف نظر شدید بین کنگره و کاخ سفید عملا دولت فدرال نزدیک یک ماه است تعطیل شده و مشکلات زیادی را بوجود آورده، دولت ترامپ کماکان در حیطه سیاست خارجی رویکرد ضد ایرانی خود را با جدیت دنبال میکند. در همین راستا علاوه بر سفرهای منطقهای مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، سفر جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا به منطقه نیز انجام گرفت. یکی از اصلیترین محورهای این سفر تشدید ایران هراسی و تشویق کشورهای منطقه برای شکل دادن جبههای واحد علیه ایران بود. نقطه عطف در این تلاش ضد ایرانی مسلما برگزاری کنفرانس لهستان بوده که قرار است در ورشو روزهای ۱۳ و ۱۴ فوریه ٢٠١٩ یعنی ۲۴ و ۲۵ بهمن ١٣٩٧ تشکیل شود.
میرطاهر در ادامه در رابطه با کنفرانس ضد ایرانی ورشو که قرار است در لهستان برگزار شود، توضیح داد: این کنفرانس ظاهرا تحت عنوان بررسی مسائل غرب آسیا و به ویژه ثبات و امنیت در این منطقه برگزار میشود، اما پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا صراحتا در توئیتی که در این زمینه منتشر کرد، اعلام کرد که هدف از این کنفرانس اساسا افزایش امنیت و آزادی در خاورمیانه با جلوگیری از نفوذ فزاینده منطقهای ایران عنوان شده است. هدف این کنفرانس دقیقا ایجاد یک نوع اجماع بین المللی به ویژه در بعد سیاسی علیه ایران است و آمریکاییها ادعا میکنند از هفتاد کشور آسیایی، اروپایی و خاورمیانه برای شرکت در این کنفرانس دعوت کردهاند.
این کارشناس مسائل اروپا و آمریکا در ادامه عنوان کرد: البته پالسهای منفی در زمینه کنفرانس لهستان زیاد است؛ از جمله سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرده که موگرینی در این کنفرانس شرکت نخواهد کرد و برخی از کشورهای اروپایی نیز موضع مشابهی را اعلام کردهاند؛ ولی به هرحال آمریکاییها عمده تلاش خود را برای کسب دستاورد در حیطه سیاست خارجی به کار میگیرند تا بتوانند در این زمینه به موفقیت دست یابند و به این وسیله ناکامیهای خود را بپوشانند.
وی در ادامه در رابطه با افزود: به نظر من تاخیر اروپا در اجرایی کردن SPV تا حد زیادی به امتناع کشورهای بزرگ و مهم اروپایی و حتی کشورهای متوسط اروپا به قبول تعهدات در این زمینه از جمله بحث ایجاد مقری برای SPV و یا پرسنل و کادر و برنامه مشخصی برای SPV است. گفته میشود آلمان و فرانسه قصد دارند در این زمینه نقش اصلی را بر عهده بگیرند و مقر این ساز و کار مالی در یکی از این کشورها باشد ولی ظاهرا سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرده در آینده نزدیک SPV را راه اندازی خواهند کرد.
میرطاهر در پایان تاکید کرد: نکته مهم در مورد اروپا این است که پس از پرتاب ماهواره اخیر ایران ظاهرا اتحادیه اروپا بنا دارد تحریمهایی را علیه ایران اعمال کند؛ اگر چنین چیزی به وقوع بپیوندد ضربه محکمی به برجام خواهد خورد؛ در این زمینه حتی ما شاهد این بودیم که رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ هم به ایران در این رابطه هشدار داده بود. مجموع این مسائل نشان میدهد که در داخل اروپا نوعی جریان قصد دارد مسیر مشابه آمریکا را در زمینه برخورد با ایران مخصوصا در دو حوزه موشکی و سیاستهای منطقهای در پیش بگیرد و مسلما اگر چنین چیزی عملی شود میتوان پیش بینی کرد که واکنش ایران هم سخت خواهد بود.
انتهای پیام/