نماینده مردم رشت در مجلس از عدم برخورد منطقی دولتهای مختلف با قانون هدفمندسازی یارانهها سخن گفت و عنوان کرد: از زمان تصویب قانون هدفمندسازی یارانهها در سال ۸۹ هیچ کدام از دولتها تاکنون زمینه و بستر لازم برای اجرای درست این قانون را در کشور فراهم نکردهاند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اجرای قانون هدفمندی یارانهها بر اساس نگاهها و جهتگیریهای سیاسی توسط دولتها را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: دولت فعلی نیز با وجود سر دادن بسیاری از شعارها مبنی بر اجرای قانون مسیر پرداخت یارانه به تمام ایرانیان را در پیش گرفت.
کوچکینژاد با اشاره به اینکه در قانون مصوب مجلس تنها ۵۰ درصد یارانهها باید به شکل نقدی بین مردم توزیع میشد خاطرنشان کرد: بر اساس مفاد قانون هدفمندسازی مابقی یارانهها نیز باید در راستای توانمندسازی خانوارها به شکل پرداختهای غیرنقدی در بین آنان توزیع شود.
وی پرداخت یارانهها به شکل صد در صد نقدی را اقدامی غیرقانونی اعلام کرد و افزود: در قانون صراحتاً از واریز ۳۰ درصد درآمدهای طرح هدفمندی یارانهها به بخش تولید و ۲۰ درصد جهت جبران زیانهای دولت صحبت شده، اما دولت تمامی این ردیفها را حذف و یارانهها را بهصورت تمام نقدی پرداخت کرد.
بیشتر بخوانید:تخلف دولت در پرداخت یارانه نقدی به ثروتمندان + جزئیات
نماینده مردم رشت در مجلس با تأکید بر اینکه دولت فعلی نیز در بخش نحوه توزیع یارانهها همان مسیر دولت قبلی را در پیش گرفت بیان داشت: مجلس هر ساله در قانون بودجه دولت را موظف به حذف یارانه دهکهای پردرآمد کرده است، اما دولت به جای انجام این کار پرداختهای نقدی را گسترش داد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عدم توان دولت برای اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانهها را امری بسیار واضح و روش خواند و عنوان کرد: عدم توانایی جهت حذف یارانه دهکهای پردرآمد جامعه موضوعی است که دولت به خاطر آن سعی دارد اجرای این قانون را بر عهده استانها قرار دهد.
کوچکینژاد وجود نگاههای محلی و عدم دقت لازمه مراکز استانها در نحوه پرداخت یارانهها را مسئلهای نگران کننده و چالش برانگیز اعلام کرد و ابراز داشت: اگر هدفمندی یارانهها در استانها نیز طبق روش دولت اجرایی شود باز هم این قانون با چالشها و مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد.
وی حذف یارانه دهکهای پر درآمد توسط دولت قبل از واگذاری اجرای طرح هدفمندی یارانه به استانها را متذکر شد و گفت: با آنکه صحبت از حذف یارانه پردرآمدها و صرف آن در امور زیرساختی استانها به میان آمده، اما به اعتقاد بنده مدیران استانی برای اجرای این قانون، کار بسیار سختی در پیش دارند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/