رئیس جمهور لبنان در سخنرانی خود در افتتاحیه چهارمین اجلاس سران عرب برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در بیروت گفت: ما در اینجا جمع نشدهایم تا درباره دلایل بروز جنگها و عاملان آنها بحث کنیم، بلکه هدف ما بررسی برطرف کردن نتایج ویرانگر این جنگها بر اقتصاد است. در شرایطی که حقوق ملتها برای زندگی شرافتمندانه نقض میشود، کشورهای ما در روند تحقق اهداف جهانی توسعه پایدار در چه جایگاهی قرار دارند؟
میشل عون افزود: اشغالگران اسرائیلی بدون توجه به قطعنامههای بینالمللی به تجاوزگری خود ادامه میدهند و این قطعنامهها را نقض می کنند.
وی خاطر نشان کرد: برای اینکه امت ما به یک امت مولد تبدیل شود، با چالش های زیادی روبروست. نخستین چالش آن است که از حوادث دردناک به عنوان مشوقی برای همکاری با یکدیگر استفاده کنیم. لبنان هزینه سنگینی برای جنگ ها پرداخت کرده است و بار سنگین حضور آوارگان سوری را بر دوش می کشد. امیدواریم این اجلاس به فعال شدن طرح های نیمه تمام به منظور تحقق منافع ملت های ما کمک کند. از جامعه جهانی می خواهیم تا همه تلاش خود را برای بازگشت امن آوارگان سوری به کشورشان به کار بگیرد. در سایه چالش هایی که با آنها به علت بحران های متعدد روبرو هستیم، طرحی را برای تصویب راهبرد بازسازی در مسیر توسعه، ارائه می کنم. برگزاری این اجلاس در بیروت، تاکید بر نقش لبنان و ماموریت آن در منطقه و جهان است و امیدوار بودیم که صندلی خالی در این اجلاس نباشد.
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب نیز در سخنرانی خود در اجلاس اقتصادی بیروت گفت: کشورهای عربی همچنان با چالشهای بزرگی روبهرو هستند که در راس آنها توسعه قرار دارد. جهان عرب به از بین بردن شکاف بین آموزش و فرصتهای شغلی نیاز دارد.
این نشست هر دو سال یکبار برگزار میشود، اما اکنون نزدیک به شش سال است که برگزار نشده است. آخرین دوره برگزاری آن در عربستان سعودی و در سال ۲۰۱۳ بود.
از میان مقامات بلندپایه بیش از ۲۰ کشور عربی تنها امیر قطر و رئیسجمهور موریتانی در این اجلاس حاضر شدهاند.
پیش از این، سفیر سوریه در لبنان اعلام کرده بود دمشق دعوت بیروت را برای شرکت در نشست اقتصادی سران کشورهای عربی رد کرده است.
انتهی پیام/