به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، شهرستان پلدختر محل خروجی تمام روانآبهای لرستان است و با هر بارش باران شاهد وقوع سیلاب و خسارت سنگین به این شهرستان بحرانزده هستیم، سالهای گذشته نیز سیلاب خسارات جبرانناپذیری به شهر پلدختر وارد کرد، اما هنوز برخی از این خسارات پرداخت نشدهاست. بارش شدید و بیسابقه باران در شب سوم آذر ۹۷ در شهرستان پلدختر سبب بروز سیلاب در این شهر و روستاها شد بهطوریکه در عرض سهساعت بیش از ۶۰ میلیمتر باران بارید و تمام این شهرستان را در وضعیت بحران قرار داد.
گرچه این سیلاب خوشبختانه تلفات جانی در پی نداشت، اما خسارات جبرانناپذیری به زیرساختهای شهری، راههای ارتباطی، ابنیه و پلها، زمینهای کشاورزی، دامهای مردم و منازل مسکونی زد و آب شرب بیش از ۶۵ روستا و راه ارتباطی را نیز قطع کرد. فرماندار پلدختر خسارت اولیه سیلاب را بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کردهاست.
سیلاب سوم آذر امسال ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به شهرستان پلدختر وارد کرد و سبب شد مرد اول بحران کشور در سفر شبانه خود که در تاریکی انجام شد، بعد از بازدید از مناطق سیلزده در جلسه ستاد بحران پلدختر یکمیلیارد تومان اعتبار کمک موردی برای کارهای اورژانسی در این شهرستان مصوب کند، اما هنوز خبری از این اعتبار نیست و زیرساختهای خسارتدیده شهرستان پلدختر از سیلاب به همان دست باقیمانده تا بارش شدید باران در دو روز گذشته خسارتهای زیادی دوباره به زیر ساختهای این شهرستان وارد کند.
وقوع سیلاب پلدختر در سالهای گذشته، دو ماه قبل و نیز دو روز قبل خسارتهایی را ایجاد کرده و همین مسئله بهخوبی نشان داد که باوجود زیرساختهای نامناسب این شهرستان، مسئولان باید نسبت به این مهم هوشیار باشند و برای رفع مشکلات و خطراتی که بههمراه دارد چارهای بیندیشد نه اینکه بعد از هر بحران فراموشی سراغ آنان آید و تا بحران بعدی راه چاره را فراموش کنند.
متأسفانه علاوه بر مشکلات زیرساختی، هیچگونه امکانات و تجهیزاتی در اختیار پلدختر نیست و هرسال شاهد اینگونه اتفاقات در این شهرستان هستیم، کمااینکه سیلاب سالهای گذشته تلفات جانی هم داشت و اعضای یک خانواده را با خود برد. سفرهای مسئولان کشوری و استانی هم فایدهای جز وعده برای این شهرستان پلدختر نداشته، چون در سیلاب دو روز پیش خسارات چندین میلیاردی به راههای روستایی، زیرساختها و پلها وارد شده، بهطوری که به گفته مسئولان برای جلوگیری از ریزش پلهای افرینه، گلگل و مورانی جاده پلدختر به خرمآباد از روز گذشته کامیون ممنوع است، اما طبق مشاهدات میدانی خبرگزاری تسنیم کامیونها همچنان از این محور در حال تردد هستند و همچنان با وجود گذشت دو روز از سیلاب خبری از جلسه ستاد بحران شهرستان پلدختر نیست.
طبق نظر کارشناسان فنی پل مورانی و گلگل که جاده پلدختر به خرمآباد از روی آنها عبور میکند در سیلاب دو روز گذشته آسیبدیده و هر لحظه امکان ریزش این پلها وجود دارد، در صورت بروز این اتفاق خسارتهای جبرانناپذیری به شهرستان پلدختر وارد خواهد شد و شاید جان مردم هم به خطر بیفتد، پس بهتر است مسئولان تا قبل از وقوع حادثه این پلها را تعمیر و بازسازی کنند.
علیرضا خرمی، رئیس نظام فنی و اجرایی استانداری لرستان در حاشیه بازدید از پلها و زیرساختهای آسیبدیده شهرستان پلدختر از سیلاب روزهای گذشته گفت: پل مورانی دارای وضعیت خطرناکی بوده و هر لحظه احتمال خطر ریزش آن نیز وجود دارد، چون زیر جاده در حال خالیشدن است که باید قبل از بروز حادثه هر کاری که نیاز است انجام بگیرد، باید مردم را آگاه کرده و از علائم هشداردهنده استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه پل گلگل از نظر فنی ایراد دارد، چون دستک و پایه پل شکسته و حتی دیوار زیر پل ترک برداشته و خطرناک است، نباید تردد روی این پل انجام بگیرد افزود: دستگاههای متولی مثل راهوشهرسازی و راهداری باید بهصورت فوری این پل را در دست تعمیر قرار دهند، چون با توجه به ترکهایی که پل برداشته هر لحظه احتمال زیرش پل وجود دارد.
رئیس نظام فنی و اجرایی استانداری لرستان عنوان کرد: کانال مسکن مهر پلدختر از نظر کارشناسی مسیریابی درستی ندارد و دارای پیچ ۹۰ درجه است که همین موضوع سبب ایجاد مشکل و خسارت برای مردم میشود، باید یک مشاور یا فردی ذیصلاح رفع این نقیصه این را در دستور کار قرار دهد و قبل از احداث کانال از بالادست میزان دبی آب، آورد سیلاب را محاسبه کرده و بعد کانال را احداث کنند، در حال حاضر نیز باید مسیریابی این کانال اصلاح شود.
وی بیان کرد: خیابان، ولی عصر نشست کردهاست و باید کارشناسان دلیل نشست را بررسی کنند، با یک بازدید علت اصلی نشست را نمیتوان گفت: باید کار کارشناسی انجام شود.
غلامرضا آقامیرزایی، مدیرکل بحران استانداری لرستان اظهار داشت: آزادراه خرمآباد- پلزال که از شب گذشته مسدود شدهبود در روز گذشته ساعت ۱۲:۳۰ باز شده و تردد در آن برقرار است، اما در همان منطقهای که ریزش کوه را داشتیم احتمال ریزش دوباره وجود دارد، رانندگان باید دقت داشته باشند و در این محور سرعت خود را کنترل کنند.
وی افزود: سه منطقه در جاده پلدختر به خرمآباد در محورهای پل گلگل، افرینه و مورانی مشکل اساسی دارند، همچنین پلی که از گلگل بهسمت جاده اصلی میگذرد و منتهی به ۶ روستاست کاملاً قطعشده و نیروهای اداره راهداری در حال احداث یک پل موقت برای این مسیر هستند تا تردد بهطور موقت برقرار شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان عنوان کرد: به همراه معاون عمرانی استاندار بازدیدی از شهرستان پلدختر داشتیم، گزارش این بازدید را به استاندار اعلام میکنیم، منتظریم که فرماندار پلدختر برآورد خسارات را حداکثر تا فردا بعدازظهر برای ما تشریح کند تا دوباره بتوانیم پیگیری لازم را از طریق سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت کشور داشته باشیم.
وی بیان کرد: دیوار ساحلی، چاله خیابان، ولی عصر، کانال خیابان، ولی عصر و پلهای پلدختر در اثر بارش شدید باران آسیب دیدهاند؛ خسارتهای بارش روز گذشته در این شهرستان کمتر از سیلاب گذشته نیست.
روحالله شریفزاده رئیس راهداری و حملونقل جادهای پلدختر اظهار داشت: تردد کامیون در محور پلدختر به خرمآباد بهعلت ناایمنبودن پل مورانی، گلگل و افرینه ممنوع است.
وی افزود: پل مورانی، گلگل نیاز به مرمت و بازسازی دارد، هماکنون نیروهای راهداری در حال مرمت و بازسازی پل افرینه هستند، ولی پل گلگل و مورانی در صورت بارندگی وضعیت بحرانی دارند.
رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای پلدختر عنوان کرد: بیش از یکمیلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت پل گلگل، ساخت دستک و دیواره نیاز داریم.
صمد چراغیپور، شهردار پلدختر اظهارداشت: در اثر بارندگیهای شامگاه چهارشنبه کانالی که در خیابان، ولی عصر وجود دارد بهدلیل فرسودگی، قدیمیبودن و، چون تقریباً عمر مفید آن هم بهسرآمده در دو منقطه تخریب شد.
وی افزود: این کانال در محل تلاقی با رودخانه کشکان است که یک دهنه دیگر آن تخریبشده و خیلی به ساختمانهای همجوار نزدیکشده، اگر دهنه دیگر تخریب شود ساختمانهای همجوار هم با تهدید مواجه خواهند شد.
شهردار پلدختر عنوان کرد: بخشی از کانال نیز در مرکز خیابان، ولی عصر فرونشست زمین ناشی از تخریب کانال را در پی داشته و یک حفرهای به قطر ۱۰ تا ۱۵ متر را ایجاد کرده، بهطوریکه این حفره هم منطقه را ناامن کرده و هم محدودیتهای ترافیکی شده و نارضایتی مغازهداران و مردم را در پی داشته، علاوه بر این هر لحظه احتمال تخریب بیشتر و امکان بروز حوادثی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم مدیریت ارشد و بحران استان کمک کنند تا این مشکل خیابان، ولی عصر را یکبار برای همیشه حل کنیم بیان کرد: پیشبینی میشود ۵۰۰ میلیون تومان برای بازسازی این کانال نیاز است تا بتوانیم بهصورت فوری این مشکل را در این دو منقطه حل کنیم.
چراغیپور گفت: خیابان، ولی عصر در زیر هواشناسی که بهسمت رودخانه کشکان میآید کل کانال را فرسوده و بخشی از آن هم که زیر جاده ترانزیتی بوده نشست کرده، با این نشست هر لحظه ممکن است ماشینها در آن قسمت هم با مشکل مواجه شوند کل این سازه نیازمند بازسازی بوده، اما در حال حاضر فصل زمستان و بارندگی امکان انجام یک کار اساسی را سلب کرده، باید تأمین اعتبار شود تا در فصل تابستان یا فصلی که بارندگی نداریم این کانال را یک تعمیر اساسی انجام دهیم؛ بازسازی دیوار ساحلی از دغدغههایی است که از قبل هم لزوم بازسازی آن مطرح شده و نیازمند اعتبار بیشتری برای بازسازی است.
مرتضی کائیدیفرد بخشدار مرکزی پلدختر با اشاره به خسارات سیلاب به بخش مرکزی این شهرستان اظهار داشت: راه ارتباطی روستای باغ گلگل و هفت روستای منتهی به آن که پل ارتباطی آنها در سیلاب تخریب شدهبود، روز گذشته با تلاش اداره راهداری بازگشایی شد.
وی با بیان اینکه برق بخش مرکزی بهطور کامل وصل است افزود: آب شرب روستاهای بابازید و مورانی همچنان قطع است و طبق قولی که آبفار شهرستان پلدختر داده قرار بوده تا ظهر روز گذشته وصل شود.
بخشدار مرکزی پلدختر عنوان کرد: پایههای پل مورانی و گلگل که جاده اصلی پلدختر به خرمآباد از روی آنها میگذرد در سیلاب دچار خسارت شده، برای جلوگیری از تخریب و بروز حادثه نیاز به تعمیر اساسی دارند.
وی در رابطه با میزان خسارات سیلاب به بخش مرکزی پلدختر بیان کرد: میزان خسارات به این بخش از سیلاب گذشته کمتر است و دستگاههای خدماترسان در حال برآورد خسارات هستند.
سیلابهای مداوم خسارتهای جبران ناپذیری به شهرستان پلدختر وارد کرده، بهطوریکه در حوزه راههای این شهرستان نیز پلهای مورانی و گلگل که جاده پلدختر، خرمآباد از آنها عبور میکند با خطر ریزش و تخریب روبهروست. درصورت ریزش این جاده مسدود خواهد شد، اما مسئولان تقریباً هیچ کار عملیای برای بازسازی پلها انجام ندادهاند تا هر بارش باران امان از مردم پلدختر بازستاند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/ی