سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپرست وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران:

مردم نگرانی برای تامین دارو نداشته باشند/ ماده اولیه دارو تا ۶ ماه نخست سال آینده تامین شده است

نمکی با شاره به برنامه‌های آتی وزارت بهداشت گفت: مواد اولیه تهیه دارو‌های تولید داخل تا ۶ ماهه اول سال آینده ذخیره سازی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی سرپرست وزارت بهداشت در حاشیه اجلاس معاون درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه با اجرای طرح تحول سلامت بسیاری از مشکلات مردم برطرف شد، اظهار کرد: طرح تحول سلامت را با شدت ادامه می‌دهیم و این طرح به کاهش هزینه‌های بیماران کمک بسیاری کرد.

وی افزود: در تلاش هستیم تا طرح تحول سلامت را ساختارمند کنیم و بسته‌های اقتصادی تعریف شود و ممکن است بسته‌هایی را اضافه کنیم.

نمکی در پاسخ به سوالی درباره کمبود‌های دارویی گفت: از کمبود‌های دارویی کشور به روز و به لحظه خبر دارم. امروز مشکلی عمده‌ در کمبود دارویی نداریم و مواد اولیه تهیه دارو‌های تولید داخل تا ۶ ماهه اول سال آینده ذخیره سازی کرده ایم و تدابیری اندیشیده‌ایم که در ۶ ماهه دوم سال آینده نیز مشکلی چندان در حوزه دارو نداشته باشیم.

وی افزود: علی‌رغم فشار‌های ظالمانه که دشمنان در قالب تحریم به ایران وارد می‌کنند طوری عمل می‌کنیم که کوچک‌ترین نگرانی برای تامین داروی مورد نیاز بیماران عادی و خاص وجود نداشته باشد و به عنوان مسئول سلامت کشور عنوان می‌کنم که مردم کوچک‌ترین نگرانی در مورد تامین دارو نداشته باشند.

اهمیت استقرار نظام ارجاع و اجرای پزشک خانواده

وی در پاسخ به سوالی درباره سیاست های آینده وزارت بهداشت در مورد پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اظهار کرد: جدی ترین علتی که من مسئولیت سرپرستی وزارت بهداشت را قبول کردم، استقرار نظام ارجاع و اجرای پزشک خانواده بود، پرونده الکترونیک سلامت و تغییر نظام پرداخت از فی فور سرویس به DRG از تکالیف قانونی در برنامه پنجم توسعه آمده بودند که مغفول ماندند و بر اساس برنامه ششم توسعه امسال باید به این اهداف می رسیدیم اما متاسفانه این موضوعات محقق نشدند.

سرپرست وزارت بهداشت ادامه داد: به عنوان کسی که متولی برنامه ریزی و بودجه ریزی در نظام سلامت بودم از مناطق مختلف کشور که نظام ارجاع را به صورت آزمایشی اجرا می‌کنند بازدید کردم و امروز می توانم بگویم که در حال ایجاد زیر ساخت های لازم هستیم و تلاش می‌کنیم تا اجرای برنامه‌های وزارت بهداشت به ویژه اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده را سرعت بخشیم.

تا پایان سال آینده، ۸۰ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش نظام ارجاع قرار می‌گیرند

وی افزود: در سفر اخیری که به استان گلستان داشتم، در جلسه‌ای، وضعیت نظام ارجاع را بررسی کردم و هفته آینده به استان مازندران سفر می کنم تا وضعیت پزشکی خانواده این استان را نیز بازدید و بررسی کنم. به شما قول می دهم که تا پایان سال آینده، ۸۰ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش نظام ارجاع و پزشکی خانواده، پرونده الکترونیک سلامت باشند.

نمکی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره برنامه های وزارت بهداشت برای اجرای سیاست های جمعیتی وزارت بهداشت گفت: سیاست های جمعیتی از سیاست مهم ابلاغی مقام معظم رهبری است و باید مراقبت کنیم که جمعیت به نُرمی تهدید کننده‌ نرسد و با در وزارت بهداشت بر این باور هستیم که باید فرامین مقام معظم رهبری را دنبال کنیم اما راهکارها باید متناسب با ظرفیت های جامعه باشد.

سرپرست وزارت بهداشت اظهار کرد: به عنوان نمونه به جای آنکه در حاشیه شهرهایی که دسترسی مردم به برخی از امکانات وجود ندارد و یا در مادرانی که چهار تا پنج  بار زایمان داشته اند و بارداری مجدد جان مادر و نوزاد را به خطر می‌اندازد و باید سیاست‌های ما تشویق زوجینی باشد که چندین سال است از ازدواج آنها گذشته است اما هنوز بچه دار نشده اند، بچه دار نمی شوند یا یک فرزند دارند، بنابراین باید برای جبران کاهش جمعیت، به سمت گروه های هدفی برویم که زایمان و فرزندآوری در آنها با ریسکی کمتر همراه است.

گیوه ورکشیده ایم تا نظام ارجاع را به سرانجام برسانیم

نمکی گفت: نظام و نظام ارجاع مانند اسکلت ساختمانی است که همه چیز آن فراهم است، اما اسکلت بندی کامل نیست، ما گیوه ور کشیده است که نظام ارجاع را به سرانجام برسانیم و در نظام سلامت راه دیگری نداریم ویرایش منطقی کردن هزینه‌ها راه دیگری نداریم.

وی افزود: یکی از تکالیف اصلی ما پزشک خانواده، تدوین گایدلاین و پرونده الکترونیک است و هیچ جای دنیا فردی نمی‌تواند هر وقت دلش خواست هر خدمتی بگیرد وگرنه اگر همه پول‌ها را در چاه درمان بریزیم پُر نمی‌شود.

سرپرست وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه طرح تحول سلامت را پاره نمی‌کنیم، گفت: برجام یکی از افتخارات دولت تدبیر و امید را پاره کرد،  طرح تحول سلامت را پاره نمی‌کنیم و پاره کردن طرح تحول یعنی یا با آن در بیفتیم یا آن را اجرایی نکنیم، اما ما مقاله هستیم که طرح تحول سلامت را با شدت ادامه دهیم و این طرح، طرح وزیر خاصی نیست، اما باید بسته‌های خدمت را بازنگری کنیم.

نمکی به بسته‌هایی که درطرح تحول سلامت تقویت خواهند شد، آشار کرد و گفت: کاهش هزینه‌های بیماری، کاهش هزینه‌های کمرشکن بستری، کمک به بیماران خاص، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و  طرح تحول سلامت تقویت خواهند شد و بسته‌هایی که ضرورت کمتری دارند باید سقف تعیین کنیم.

نمکی تصریح کرد: این تصور که بنده از سازمان برنامه و بودجه آمده ام و قرار است که منابع حوزه سلامت را کاهش دهم، نادرست است و با توجه به اشرافی که بر حوزه اجتماعی دارم، قرار است که منابع حوزه سلامت را منطقی هزینه کنیم و اگر می‌توانیم منابع بیشتری هم دریافت کنیم، اما درست و منطقی هزینه کنیم.

وی افزود: البته این به معنای آن نیست بخواهیم که محدودیت ایجاد کنیم، دارو و تجهیزات پزشکی را که می‌توانیم در ایران تولید کنیم نباید وارد کنیم چرا که با واردات آن تولیدکننده را نابودی می‌کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت گفت: اگر ساختار برای خدمت تعریف نکنیم با آمد و رفت وزرا و رئیس جمهور خدمت از بین می‌رودو همان گونه که خدمات را در ۳۰ سال پیش در شبکه بهداشت ادغام کردیم و خدمات به درستی جای خود را پیدا کردند، طرح تحول سلامت نیز باید در جای خود بنشیند و جایگاه ارائه خدمات مسخص باشد.

مدعی العموم بیماران هستیم

نمکی گفت: برای خدمت به مردم دور هم جمع شده‌ایم و مدعی العموم بیماران هستیم، حتی بیمارانی که نمی‌دانند در حق آن‌ها جفایی شده است و مسغول الزمه هستیم اگر در خدمت به مردم کوتاهی کنیم و معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی مدیون هستند که اکر در حق بیماری کوتاهی شد رسیدگی نکنند.

وی افزود: مردم، ولی نعمت ما هستند آنچه بعد از کار و خستگی من را به این میدان پرچالش کشید، هیچ انگیزه‌ای به جز خدمت به مردم نبود، نباید از حق بیماران بگذرید و نباید در حق بیماری اجحاف شود و اگر اجحاف شد نباید کوتاه بیایید.

سرپرست وزارت بهداشت، تصریح کرد: نظارت‌ها در حوزه درمان را تقویت و سرزده به مراکز درمانی بروید و ببینید که با مردم چه رفتاری می‌شود البته اکثر پرسنل ما صادقانه به مردم خدمت می‌کنند، اما اگر یک مورد تخلف دیدید، کوتاه نیایید و قاطعانه برخورد کنید و از حق مردم کوتاه نیایید، چون حق الناس را نمی‌توان جبران کرد و حتما در این دنیا، پاسخ اعمال خیر و شر را می‌بینیم.

نمکی با تاکید بر اینکه باید نظارت‌ها بر بخش خصوصی را تقویت کنید، گفت: نسبت به همکاران ما در جامعه پزشکی کم لطفی‌های زیادی شده است و همکاران پاک دست بسیاری داریم و جنگ تحمیلی را این همکاران ما اداره کردند، با این وجود، بسیار نسبت به جامعه پزشکی جفا می‌شود و عزیزانی سال‌ها است که عمر و آسایش خودشان و خانواده شان را نصیب مردم کرده اند. این‌ها نباید بدنامی عده‌ای خاص را بکشند که بیشتر از حق شان می‌خواهند.

وی افزود: نباید مسائل خانواده پزشکی را به بیرون ببریم و از انجمن‌های علمی و نظام پزشکی بخواهیم نمایندگانی معرفی کنند که با کمک آنها، مشکلات این حوزه برطرف شود، پزشکان خوش نام بیشتر از همه تاوان حیثیتی خطاکاران را می‌پردازند و نباید این پزشکان خوش نام تاوان بدنامی برخی را بدهند و اگر علف هرزی بر دامن این بیابان و گلزار پاکیزه است، باید آن را خشک کنیم البته نباید جامعه پزشکی را بدنام کنیم.

وی اضافه کرد: نباید قداست لباس سپید پزشکی را خودمان خراب کنیم، اعتقاد دارم که دانشجوی پزشکی از روز اولی که لباس سپید پزشکی می‌پوشد گویی لباس احرام به تن کرده اس چرا که مانند پروانه به دور بیمارش می‌چرخد البته اگر انحرافی پیش آمده بخشی از آن مربوط به مدیریت ما در تعرفه هاست، بنابراین از حق مردم نگذرید و نظارت‌ها را با همکاری تیم‌هایی از انجمن‌های علمی و سازمان نظام پزشکی تقویت کنید و برای این نظارت ها، پروتکل تعریف کنیدو سلیقه‌ای رفتار نکنید.

سرپرست وزارت بهداشت گفت: باید از بخش خصوصی در حوزه سلامت، بیشتر کمک بگیریم، اما متاسفانه در سال‌های گذشته، ظرفیت بخش خصوصی را نادیده گرفته‌ایم و دولت نباید زیرساخت‌هایی که بخش خصوصی، داوطلب ایجاد آن است گسترش دهد و باید درمان سرپایی را بر درمان بستری ترجیح دهیم، چراکه با ساخت چند تخت بیمارستانی، می‌توان یک کلینیک تخصصی ایجاد کرد.

نمکی افزود: در توسعه باید درمان سرپایی اولویت وزارت بهداشت و درمان و بستری، بخش خصوصی باید در اولویت باشد البته ممکن است بگویید که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در مناطق محروم تمایل ندارد و باید بدانید فکر‌هایی برای آن کرده ایم.

وی ادامه داد: با شیوه‌ای که بیمارستان قلب شهید رجایی را به بخش خصوصی می‌دهیم، نمی‌توانیم بیمارستان سراوان را به بخش خصوصی واگذار کنیم بلکه باید برای آن‌ها انگیزه و تسهیلات در نظر بگیریم و از آن‌ها خرید تضمینی کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت گفت: اگر ضریب اشغال آن از میزان مشخصی کمتر است، باید خرید را تضمین کنیم و حتی تا ۳ سال برای این مرکز پزشک طرحی اعزام کنیم چرا که این کار برای دولت مقرون به صرفه است، زیرا برای هر تخت بخش دولتی باید ۲/۷ پرسنل و ۳۰ میلیون پاداش پایان خدمت بدهیم، بنابراین در مناطق محروم کشور هم امکان استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی وجود دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.