سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون درمان وزارت بهداشت:

شرایط استقرار ساختار الکترونیک فراهم شده است/ استانداردها در نظام ارجاع اجرایی می‌شود

جان‌بابایی گفت: نوبت دهی الکترونیکی یکی از اجزای نظام ارجاع بوده که برای اجرای آن، برنامه ریزی‌هایی انجام شده است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی در اجلاس معاونین درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اظهار کرد: دنیا از طریق نظام ارجاع و پزشک خانواده توانسته ساختار ارائه خدمت منظم مبتنی بر مدیریت منابع و مصارف ایجاد کند.

وی افزود: عدالت در سلامت و دسترسی به خدمات سلامت، استفاده از تکنولوژی جدید و ارائه خدمات با پیچیدگی بالا با الکترونیکی شدن خدمات، امکان پذیر خواهد بود.

ایجاد زیر ساخت لازمه الکترونیکی شدن

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه لازمه الکترونیک شدن، ایجاد زیرساخت است، تصریح کرد: با تمهیداتی که در معاونت درمان با همراهی فناوری اطلاعات، سازمان‌های بیمه گر و دانشگاه‌ها اندیشیده شده است، شرایط جهت استقرار ساختار الکترونیک فراهم شده و در حال حاضر در بعضی از دانشگاه‌ها به صورت پایلوت در حال اجرا است.

نوبت دهی الکترونیکی یکی از اجزای نظام ارجاع

جان بابایی گفت: تمام سیاست‌های حوزه سلامت در نظام ارجاع که با هدف سطح بندی خدمت و استحقاق سنجی صورت می‌گیرد، پیاده خواهیم کرد و تمام استاندار‌های ما در نظام ارجاع تعریف و اجرایی خواهد شد. نوبت دهی الکترونیکی یکی از اجزای نظام ارجاع است که برای اجرای آن برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته است.

وی گفت: علاوه بر نظام ارجاع سطح یک، باید نظام ارجاع سطح دو به سه را نیز اجرایی کنیم و برای آن لیست انتظار استاندارد داشته باشیم.

معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: اجرای راهنما‌های بالینی هم به عنوان یکی از گام‌های مهم نظام ارجاع، جزو اولویت‌های معاونت درمان است. تاکنون حدود ۵۰۷ محصول دانشی، راهنمای بالینی و استاندارد خدمت با کمک انجمن‌ها تدوین شده است.

وی با اشاره به اینکه اجرای راهنما‌های بالینی (گایدلاین ها) در بستر الکترونیکی امکان پذیر خواهد بود، افزود: در چند ماه اخیر ساختاری در نظام ارجاع ایجاد کردیم و دبیرخانه نظام ارجاع در معاونت درمان شکل گرفته است و رصد و پایش این راهنما‌ها از طریق ایجاد ساختار‌های الکترونیک است.

ضرورت استقرار HIS در بیمارستان‌ها

 جان بابایی درباره سیستم HIS گفت: دبیرخانه اجرا و استقرار HIS نیز در معاونت درمان ایجاد شده و در تلاش هستیم که سیستم HIS در بیمارستان‌ها به طور کامل مستقر شود و ارتقا یابد. همچنین نسخه نویسی الکترونیک نیز با همکاری معاونت درمان، سازمان بیمه گر و فناوری اطلاعات به صورت پایلوت در کرمان اجرا شده است.

وی در ادامه عنوان کرد: در اصفهان نیز، ارسال الکترونیکی پرونده‌ها صورت گرفته و با اجرای موفق آن و تجارب به دست آمده به تدریج در تمامی بیمارستان‌ها مستقر خواهد شد.

جان بابایی با بیان اینکه این اقدامات به عنوان حلقه‌های زنجیره خدمات، نیازمند بستر الکترونیک هستند و با ارتقای پایگاه الکترونیکی سپاس، شرایط مناسب فراهم خواهد شد، گفت: در اعتباربخشی نسل چهارم، در حال بازنگری سنجه‌ها و کاهش آن هستیم. در نسل سوم اعتباربخشی از ۳۰۰۰ سنجه به ۹۰۰ سنجه رسیدیم و در حال تلاشیم که تعداد سنجه‌ها کاهش یابد و عملیاتی‌تر شود. پایش دانشگاه‌ها نیز مبتنی بر تجارب موفق بیمارستان‌ها و شاخص‌های اصلی حوزه درمان در برخی بیمارستان‌ها صورت گرفته است و تا پایان سال ادامه خواهد یافت.

وی یادآور شد: کار‌های بسیار مهمی در پیش داریم. در طول سال‌ها گام به گام جلو آمدیم و پیشرفت کرده ایم و در حال حاضر به اینجا رسیده ایم که در بستر الکترونیک اقدامات را انجام دهیم.

معاون درمان وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: در سال آینده جشنواره بیمارستان الکترونیک نیز اجرا خواهد شد که هدف آن ایجاد بیمارستان الکترونیک در کشور با استفاده از تجارب موفق بیمارستان‌ها در این زمینه است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.