آقای محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به دستگیری مرضیه هاشمی تأکید کرد: اقدام آمریکا در دستگیری مرضیه هاشمی یک اقدام سیاسی، غیرقابل قبول و زیر پا گذاشتن آزادی بیان است از همین رو آمریکاییها بدون فوت وقت این بازی سیاسی را تمام کنند. آقای بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه نیز در محکومیت بازداشت خانم هاشمی افزود: بازداشت یک شهروند مسلمان آمریکایی بدون مقدمه و با رفتارهای تحقیرآمیز و غیرانسانی مأموران دولت آمریکا در اذیت و آزار این بانو، نمونه بارز رفتارهایی است که یک رژیم آپارتاید با شهروندان غیرسفیدپوست خود انجام میدهد و جمهوری اسلامی ایران خواهان برخورداری خانم هاشمی از کلیه حقوق اولیه و انسانی و آزادی فوری و بدون قید و شرط ایشان از بازداشت غیرقانونی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز تأسف عمیق از برخوردهای غیرانسانی مأموران آمریکایی با خبرنگار «پرستیوی» خاطرنشان کرد: خانم هاشمی خبرنگار «پرستیوی» برای دیدار خانوادهاش به آمریکا رفته و در آنجا بازداشت شده و متأسفانه وی تا دو روز امکان هیچ ارتباطی با بیرون از بازداشتگاه نداشته و رفتار مأموران دولت آمریکا با این شهروند مسلمان آمریکایی، نقض فاحش حقوق بشر و حقوق شهروندی وی و همچنین منافی حقوق اساسی یک زن مسلمان است و نشان میدهد که دولت آمریکا عملاً به هیچ یک از اصولی که آن را دستاویز حمله به منتقدانش قرار میدهد، پایبند نیست و به کشوری خطرناک برای خبرنگاران تبدیل شده است.
دستگیری مرضیه هاشمی را شاید بتوان در راستای افزایش فشار دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی جهت اخذ امتیازات بیشتر سیاسی از ایران در فضای بینالملل تعبیر و تفسیر کرد. «آلیسون ویر» مدیر یک سایت در آمریکا به نقل از یک مقام دولت این کشور نوشته که ایالات متحده، مرضیه هاشمی را بهعنوان برگ چانهزنی علیه ایران دستگیر کرده است. این مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، گفته در حالی که ممکن است اتهامات مطرحشده علیه خانم هاشمی «تبانی برای لطمه زدن به آمریکا» یا موارد مشابه مطرح شود، دلیل اصلی دستگیری او اعمال فشار بر دولت ایران برای آزاد کردن اتباع آمریکایی بازداشتشده در ایران است.
بنابر گزارشهای منتشر شده در رسانهها، کارمندان «افبیآی» نسبت به مرضیه هاشمی نه بهعنوان یک شاهد بلکه یک جنایتکار برخورد میکنند؛ به او دستبند زدند و او را مجبور کردند حجابش را بردارد و لباس زندان را به او دادند.
اما رسانههای اصلی آمریکا که همیشه اخبار جزئیترین نقض حقوق و آزادی در ایران را گزارش میدهند، معلوم نیست چرا سکوت اختیار کردهاند و حتی کوچکترین خبری در رابطه با آنچه در خصوص شهروند خودشان رخ میدهد منتشر نکردند. بازداشت خبرنگار تا چه حد مشروع است؟
پشت پرده سکوت «افبیآی» درباره دلیل بازداشت هاشمی چه چیزی پنهان است؟
در ادامه گفتوگویی داشتیم با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و راههای حمایت از این خبرنگار انقلابی و پیگیری وضعیت او در آمریکا را جویا شدیم.
مصری: باید از قدرت دیپلماسی رسانهای برای آزادی خبرنگار ایرانی- آمریکایی استفاده کنیم
آقای عبدالرضا مصری، نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به دستگیری خبرنگار شبکه «پرستیوی» توسط کشور آمریکا گفت: موضوع مشخص این است که دستگیری خانم هاشمی نشانهای از سرگشتگی آمریکاییهاست و نشان میدهد که آنها هیچ عاملی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران ندارند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که این مردمآزاری اینچنینی توسط آمریکاییها نشان شکست است، افزود: شما نگاه کنید اگر ما یک خبرنگار یا گوینده را بازداشت میکردیم جهان از صدای مدعیان حقوق بشر پر شده بود.
وی با بیان این که کار آمریکاییها بسیار زشت بود، اظهار کرد: این رفتار آنها نشانه این است که هیچ راهی برای شیطان بزرگ نمانده و تمام توان آنها همین است.
مصری درباره حرکتهای دستگاه دیپلماسی کشور نیز گفت: در طرف مقابل دستگاه دیپلماسی کشور و اصحاب رسانه و هر فردی که به فضای مجازی دسترسی دارد باید تلاش کنند تا آمریکاییها را بیش از پیش رسوا کنند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این موضوع که این تازه آغاز راه آمریکا در چنین اقداماتی است، اظهار کرد: همه باید تلاش کنند تا بهخاطر دشمنی آمریکا با ایران حق خانم هاشمی ضایع نشود، از نظر من تاکنون انعکاسهای داخلی خوب بوده و پیگیریهای مسوولان دستگاه دیپلماسی کشور باید ادامه پیدا کند؛ اما در اصل موضوع خبرنگاران بینالمللی باید وارد صحنه شوند تا مردم آمریکا را متوجه چنین اقدامی کنند؛ چرا که ممکن است بهخاطر حاکمان ایالات متحده آنها متوجه نشوند. من معتقد هستم در این موضوع تلاش عمومی بیشتر از تلاشهای سیستمی نیاز است.
وی در واکنش به برخی اظهارات مبنیبر این که ایران توان حمایت از حامیان انقلاب اسلامی را ندارد و چگونگی حرکت دستگاه دیپلماسی در این موضوع گفت: دستگاه دیپلماسی با توجه این که با آمریکا ارتباط نداریم توان احضار سفیر یا نماینده آمریکا را ندارد، اما از نظر من امروز قدرت رسانه از قدرت دیپلماسی بیشتر است و اگر خبرنگاران کشورمان بتوانند آن را جهانی کنند اثر بیشتری از دیپلماسی رسمی خواهد داشت.
مصری افزود: با حرکت دستگاه دیپلماسی موضوع به مخاصمه دو کشور تبدیل میشود، اما با ورود خبرنگاران موضوع بعد بینالمللی در مقابل آمریکا پیدا میکند و باز هم معتقد هستم با وجود حرکت وزارت امورخارجه کشورمان این خبرنگاران هستند که میتوانند قدرت بیشتری را به آمریکا تحمیل کنند.
فرهنگی: بر اساس حقوق شهروندی، حاکمیت وظیفه دفاع از شهروندان را دارد
آقای محمدحسین فرهنگی، نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به دستگیری خبرنگار شبکه «پرستیوی» توسط کشور آمریکا گفت: تمامی موارد قوانین بینالمللی باید برای این موضوع بهکار گرفته شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس حقوق شهروندی دفاع از این شهروند وظیفه حاکمیت است، افزود: این خانم فقط بهخاطر عقاید در حال تحمل ستم است و به این گرفتاری دچار شده است، وظیفه دستگاه دیپلماسی کشور است که پیگیریهای حقوقی را انجام دهد.
وی درباره این موضوع که میزان فعالیت دستگاه دیپلماسی در چنین پروندههایی چگونه است، اظهار کرد: این مدل گرفتاریها گاهی بهخاطر تخلفات است که در این چارچوب بر اساس قوانین و ضوابط قضایی مانند تبادل زندانیان انجام میشود؛ اما در مواردی مانند این موضوع بحث کاملاً متفاوت است.
فرهنگی افزود: موضوع خانم هاشمی را باید در سطح بینالملل و مسائل دیپلماتیک پیگیری کرد و من معتقدم ما میتوانیم بیشتر تأثیرگذار باشیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به برخی جوسازیهای رسانههای معاند مبنیبر این که ایران توان حمایت از افرادی که حامی انقلاب اسلامی هستند، ندارد اظهار کرد: چنین موضوعی واقعیت ندارد و ما همه تلاش خود را بهکار خواهیم بست و پیگیریهای دیپلماتیک و قضایی را در کنار هم انجام خواهیم داد.
نقویحسینی: دستگیری خانم هاشمی نشان داد حقوق بشر در دید مدعیان دروغین این موضوع اهمیتی ندارد
سیدحسین نقویحسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس سواری اسلامی در واکنش به دستگیری خبرنگار «پرس تیوی» توسط آمریکا گفت: ما همواره شاهد این موضوع بودیم که کشورهای استکباری به هیچ یک از حقوق انسانها احترام نگذاشته و در این راه حتی حقوق شهروندان خود را هم زیر پا میگذارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به سکوت مدعیان حقوق بشر درباره این موضوع افزود: اگر چنین اتفاقی در کشورهای مستقل و مخالف سیاستهای غربی رخ میداد، بلافاصله جنجال به راه میانداختند و دولتهای مخالف خود را متهم به نقض حقوق بشر میکردند.
وی با بیان این موضوع که البته ما از فردی مانند ترامپ انتظار دیگری نداریم، افزود: برخورد زنندهای که با خبرنگار «پرس تیوی» صورت گرفته و وی را بدون دلیل و مدرک با دستبند و پابند به جای نامعلومی منتقل کردهاند، نشان میدهد که آزادی بیان و حقوق بشر برای مدعیان دروغین این موضوع هیچ ارزشی ندارد.
نقویحسینی تأکید کرد: این رفتارها نشان میدهد که امروز بیش از هر زمانی مجامع بینالمللی کارکرد خود را از دست داده و بیشتر به ابزاری در اختیار کشورهای سلطهگر تبدیل شدهاند.
منبع:صبح نو
انتهای پیام/