وی با اشاره به اهمیت ظرفیتهای حوزه انرژی به ویژه در بخش نفت و پتروشیمی بیان کرد: در گذشته دیده میشد که امکان ورود عموم مردم و یا دست کم فعالان رسانهای در حوزه معاملات نفتی وجود نداشته و حتی با فضایی بسته مواجه میشدند، این در حالی است که با عرضه نفت خام در بورس انرژی جمعی از متخصصان از حوزه معاملهگری گرفته تا کارشناسی، میتوانند وارد حوزه انرژی شوند.
وی افزود: اهمیت نفت هماکنون به میان گفتمان جامعه آورده شده تا به این ترتیب همپای با مسئولان از نظرهای کارشناسی و تحلیلهای مختلف تأثیرگذار بتوان استفاده کرد. این در حالی است که با عرضه اخیر نفت خام در بورس انرژی، حتی به میان آمدن خبرگزاریهای بینالمللی را در این حوزه شاهد بودیم.
حسینی با تأکید بر لزوم نظم در عرضه و تداوم آن و همچنین حجم مشخصی از محمولههای نفتی در بورس انرژی برای پاسخگویی به نیاز مشتریان گفت: در حال حاضر نقشه تجاری مشخصی برای قانون مصوب کشور در مورد عرضه نفت خام در بورس انرژی وجود ندارد، اما روند رو به رشد توسعه بورس انرژی و تداوم عرضه محصولات نفتی در این بازار موجب خواهد شد تا به تناسب اقدامهای مختلف تعامل با رسانهها نیز افزایش یابد.
به گفته وی، موضوع تدوین نقشه راه مشخص برای عرضه محصولات نفتی ایران در بورس در حالی از سوی شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه دنبال میشود که در مجلس با تنظیم پیشنهادها و ایفای نقش پررنگ بورس انرژی تلاش شده تا در بودجه سال آینده کشور برنامه عرضههای منظم و متداوم با حجم مشخصی به منظور اطمینان دادن به خریداران تبیین و تصویب شود.
مدیرعامل بورس انرژی با اشاره به طرح پیشنهادها برای توسعه بازار برق در بودجه سال ۹۸ کشور ابراز کرد: کمیته انرژی مجلس در این زمینه خواستار ارائه گزارشهای سه ماهه از وزارت نیرو شده و میتوان امیدوار بود که بازار برق به تدریج به سمت آزادسازی قیمتها گام بردارد.
حسینی بر اهمیت راهبردی نفت در بورس تأکید کرد و گفت: در چین ذخایر انرژی در حالی محدود است که این کشور همچنان در بازار انرژی پیشروی میکند، جایگاه راهبردی بورس نفت در کنار منافع اقتصادی کشور میتواند پیوند ایران را با منطقه خاورمیانه افزایش داده و در کنار آن تعاملات را افزایش داد. در این زمینه راهاندازی بازار انرژی هرچند با تأخیر، اما هماکنون به نقاط عطف خوبی رسیده و میتوان از این پس شاهد ورود خریداران جدید به بازار انرژی برای سایر محصولات هیدروکربوری و حتی گاز مایع باشیم.
در این کارگاه یک روزه، محمد صالحی فر رئیس عملیات بازار فرآوردههای هیدروکربوری بورس انرژی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در تسویه شرایطی نفت خام چه اقدامی برای تسویه با ارز دلار با توجه به نبود حساب ریالی در شرکت سپرده گذاری صورت خواهد کرفت؟ پاسخ داد: در این روش شرکت سپرده گذاری تنها نسبت به ۲۰ درصد وجه ریالی تسویه متعهد است و ۸۰ درصد مابقی وجه ارزی معامله از طرف وزارت نفت به حسابهای خارجی نزد بانک مرکزی واریز میشود، بنابراین در این روش پیش پرداخت باید فقط ریالی باشد.
انتهای پیام/