سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن در پیچ و تاب بلاتکلیفی

طرح تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم اگرچه یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری است، ولی آن چنان که انتظار می‌رود جدی گرفته نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، برخی از فعالان و چهره‌های قرآنی با بیان اینکه تربیت نیرو‌های قرآنی و دینی مستلزم برنامه ریزی‌های دقیق در حوزه‌های مختلف قرآنی است، از این که این طرح نیز مانند بسیاری از طرح‌های دیگر به فراموشی سپرده شده و مورد بی مهری مسئولان قرار می‌گیرد اظهار ناراحتی می‌کنند.

رشد و شکوفایی فرهنگی جامعه قرآنی


احمد تاری زاده فعال فرهنگی، قرآنی و عضو گروه تواشیح صراط تبریز در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،  گفت: حفظ قرآن وسیله‌ای است در راستای نیل به هدف اصلی یعنی تدبر و عمل به قرآن کریم، در این راستا هر چقدر شهروندان با مفاهیم قرآنی آشنا شوند بهتر می‌توانند به گام‌های بعدی دست یابند.

وی گسترش و توسعه مهدقرآن‌ها و مراکز قرانی را یکی از راهکار‌های موثر و مفید در این زمینه اعلام کرد و افزود:هر چقدر که بتوان مراکز دینی و قرانی مناسب و کارآمدی تاسیس کرد به همان میزان می‌توان موفق بود.

فعال فرهنگی ادامه داد: وجود مربیان قرآنی متخصص نیز گام بعدی برای اجرای موفق این طرح است، برای تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن در ابتدا باید معلم‌های قرانی در سراسر کشور تربیت شوند و نمی‌توان نقش مراکز قرآنی در تربیت معلمان دینی و قرآنی را انکار کرد.

تاری زاده افزود: ابتدا باید معلم‌های قرآنی توسط مهد قرآن‌ها و مجمع‌های قرآنی استان‌ها در سراسر کشور تربیت شوند که در زمینه حفظ، روخوانی و روانخوانی قرآن کریم مهارت و تخصص لازم را کسب کرده باشند و بعد از اخذ مدارک در این زمینه با حضور در مدارس آموزش و پرورش نسبت به تربیت حافظان قرآن اقدام کنند.

بهترین زمان آموزش حفظ قرآن کریم در دوران کودکی است


علی احمدی حافظ ۲۰ جزء قرآن کریم  در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،  بابیان اینکه بهترین زمان آموزش هر کاری و مخصوصا حفظ قرآن کریم را دوران کودکی است، گفت: در احادیث ائمه اطهار آمده است هر چیزی که در کودکی آموخته شود همچون حکاکی بر روی سنگ است برای همین است که آموزش از سنین کودکی بهتر می‌تواند در حافظه انسان ثبت و ضبط شود.

وی فعالیت مستمر و مداوم آموزش‌های قرآنی را یکی از روش‌های مناسب در اجرای این طرح ذکر کرد و گفت: حضور مستمر نوجوانان و جوانان در جلسات قرآنی و مذهبی باعث انس و الفت آن‌ها با قرآن کریم می‌شود به طوری که آن‌ها با شرکت در کلاس‌های قرآنی و جلسات حفظ، روخوانی، روانخوانی و قرائت قرآن به صورت هفتگی یا ماهانه روش صحیح تربیت دینی و قرآنی را آموخته و در راه راست قدم بر می‌دارند.

احمدی با اشاره به این که اجرای طرح ملی تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم درحاشیه برنامه‌های فرهنگی و قرآنی قرار دارد اظهارکرد: متاسفانه متولیانی که در زمینه کار‌های قرآنی و دینی در کشور فعال هستند آن چنان که انتظار می‌رود در این زمینه اقدامات شایسته‌ای انجام نمی‌دهند و شاهد هستیم که جامعه هر روز از آموزه‌های قرآنی و دینی دور می‌شود.

فعال قرآنی در ادامه به نقش موثر آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: آموزش و پرورش یکی از نهاد‌هایی است که با بیش از ۱۰ میلیون نفر از دانش آموزان از سن هفت سالگی تا ۱۸ سالگی ارتباط دارد و بهتر از هر سازمان و نهاد دیگری می‌تواند در این طرح ملی مشارکت کند.

 

دانشگاه یکی از بهترین جایگاه‌ها برای اجرایی کردن  طرح  های قرآنی است


سعید صالحی حافظ کل قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت: دانشگاه یکی از بهترین جایگاه‌ها برای اجرایی کردن  طرح های قرآنی  است و متولیان می‌توانند به کارگیری چهر‌های شاخص و نیرو‌های متخصص قرآنی خصوصا حفاظ قرآن در آموزش پرورش و دانشگاه‌ها و استفاده از تجربیات آن‌ها می‌توان گام‌های موثری در جهت اجرای این طرح ملی بردارند.

وی ادامه داد: همچنین آشنایی کودکان و نوجوانان با نخبگان و الگو‌های قرآنی در این زمینه روش بسیار مناسبی است که با استفاده از ساخت و تولید برنامه‌های کارتونی و انیمیشن می‌توان در این راه موفق شد و همچنین بهره مندی از تجربیات اساتید شاخص و موفق قرانی نیز می‌تواند در اجرای طرح تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن مفید باشد.

 

ضرورت استفاده از قدرت رسانه، تربیت نیروی کارآمد و متخصص، تولید انیمیشن نخبگان قرآنی


فاطمه امینی یکی از چهره‌های قرآنی در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،گفت:  استفاده از قدرت رسانه، تربیت نیروی کارآمد و متخصص، تولید انیمیشن نخبگان قرآنی برای معرفی والگوسازی چهره‌های موفق می‌تواند از راهکار‌هایی باشد که نوجوانان و جوانان را برای اجرای این طرح ملی ترغیب و تشویق کرد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب به عنوان سکاندار نظام جمهوری اسلامی ایران با رصد کردن موضوعات مهم کشورمان صحبت‌ها و مطالباتی را مطرح می‌کنند،  یکی از این مطالبات نیز همین طرح تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن است بنابراین مسوولان و متولیان باید توجه و دقت بیشتری به این موضوع داشته باشند.

توجه به طرح تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم در جامعه اسلامی موضوعی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت بلکه همه مسوولان و متولیان با استفاده از ظرفیت نخبگان جامعه در اجرایی کردن این طرح بکوشند تا بدین وسیله بتوان آموزه‌های قرآنی و دینی را در جامعه بسط و گسترش داد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.