سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتصاب قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر خلاف دستور صریح وزیر/ حذف افراد متخصص و با سابقه به بهانه عدم همراهی با جریان سیاسی متبوع! + اسناد

تراژدی آنجایی اتفاق می‌افتد که به یکباره حدود ۳۰ نفر از اساتید مراکز دولتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خارج شده و هزاران بیمار که برخی از آن‌ها سال‌هاست توسط این پزشکان تحت درمان هستند، به حال خود رها شدند.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان فارس (شیراز) به عنوان متولی درمان و آموزش این استان، یکی از کلیدی‌ترین مراکز وزارت بهداشت و قطب پزشکی جنوب کشور است که طی سال‌های گذشته در ارائه خدمات دولتی به مردم و استفاده از پتانسیل‌های درمانی و بهداشتی جهت ایجاد عدالت درمانی پیشتاز بوده، اما مدتی است این مرکز آن چنان که باید و شاید، در راستای خدمت رسانی ارزان و موثر به مردم جنوب کشور قرار ندارد. این دانشگاه که بُعد راهبری آن برای استان‌های نوار جنوبی کشور از مراکز پزشکی دیگر مهم‌تر بوده، اگر خللی را در راه خدمت رسانی در حوزه سلامت مردم به خود ببیند، باعث گره کور سلامت در این منطقه از کشور خواهد شد.

خروج ۳۰ پزشک با تجربه از مراکز دولتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

تا یک سال پیش شاید باورش هم سخت بود که قطب پزشکی جنوب کشور، کارش در چنان سراشیبی‌ای بیافتد که بازگشت به سال‌ها قبل برایش ارتقا تلقی شود. طی سال‌های اخیر اساتید باتجربه و قدیمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در درمانگاه‌های دولتی امام رضا (ع) و شهیدمطهری، با قیمت‌های مناسب اقشار مختلف مردم به ویژه طیف‌های کم‌درآمد را ویزیت و معالجه می‌کردند. این درمانگاه‌ها که در ارائه خدمات فوق تخصصی در کشور کم‌نظیر هستند علاوه بر مردم شیراز به بسیاری از بیماران در مناطق جنوب کشور و سایر استان‌ها خدمات ارائه می‌کنند، اما تراژدی آنجایی اتفاق می‌افتد که به یکباره حدود سی نفر از اساتید این درمانگاه‌های دولتی، خارج شده و هزاران بیمار که برخی از آن‌ها سال‌هاست توسط این پزشکان تحت درمان هستند، به حال خود رها شدند. 


بیشتر بخوانید: پای انتصاب داماد روحانی به رسانه‌های خارجی هم کشیده شد+ تصاویر


خروج این اساتید از این درمانگاه‌ها که در آینده‌ای نزدیک احتمالا به همه مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تسری پیدا می‌کند، یکی از نشانه‌هایی است که حاکی از افتادن دانشگاه علوم پزشکی در سراشیبی افت کیفیت و کمیت است.

درمانگاه‌های تخصصی و فوق تخصصی دولتی شیراز یکی از پرترددترین مراکز درمانی کشور محسوب می‌شد که در طی دو دهه گذشته با خدمت‌دهی به حدود ۴ هزار نفر در روز، به یکی از مراجع مهم و اثرگذار جنوب کشور تبدیل شده بود. این ظرفیت که با جدیت در اجرای تمام وقتی اساتید رونق یافته بود، در طی دو دهه گذشته بار بزرگی را از ارائه خدمات درمانی دولتی به همه اقشار به ویژه دهک‌های کم برخوردار به دوش می‌کشید. اما گریزان شدن اساتید با سابقه و بعضا مجری عدالت درمانی که در میان آن‌ها نام یک وزیر هم به چشم می‌خورد، نشانه آسیب‌های بزرگی است که به زودی به زخم جدی مبدل خواهد شد.

اعلام بی‌معنا بودن خدمات دولتی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

این بحران پیش رو و سایر معضلات جدی پیش آمده در سیستم درمان و بهداشت استان فارس، بیش از آنکه به مسائل ساختاری اقتصاد و درمان کلان کشور باز گردد، به حضور یک چهره سیاسی یعنی سید منصور کشفی (از نمایندگان متحصن مجلس ششم) در جایگاه قائم مقام رییس دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر می‌گردد. کسی که دیدگاه‌های لیبرالی را در حوزه استراتژیک درمان دنبال می‌کند و صراحتا خصوصی‌سازی خدمات دولتی درمان را اعلام و ابلاغ کرده و پیاده سازی می‌نماید. 

انتصاب قائم مقامی که رتبه علمی مناسبی با این جایگاه ندارد

حضور کشفی در این سمت در شرایطی است که انتصاب قائم مقام در دانشگاه‌های علوم پزشکی توسط وزیر منع شده است و عجیب‌تر آنکه وی از نظر رتبه علمی نیز با قرار داشتن در چنین جایگاه کلیدی فاصله دارد. کشفی یک پزشک عمومی است که صرفا با یک مدرک داخلی MPH نه تنها به عضویت هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بعنوان یک دانشگاه تیپ ۱ در می‌آید، بلکه با قرار گرفتن در جایگاه قائم مقام رییس دانشگاه، به دلیل نداشتن تخصص و سابقه مدیریتی مورد نیاز، تصمیماتی برای سیستم درمان و بهداشت استان فارس می‌گیرد که عواقب آن بسیار جبران‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

اولویت سیاسی کاری بر سلامت مردم؛ انتصاب نیروهای فاقد تخصص در سمت‌های کلیدی

تصمیمات وی تنها به خصوصی‌سازی مراکز درمانی و خروج اساتید از سیستم خدمت‌دهی دولتی ختم نمی‌شود. انتصاب وابستگان در سمت‌های کلیدی دانشگاه مانند معاونت آموزشی، بکارگیری نیرو‌های فاقد تخصص در سمت‌های دیگر و حذف افراد باسابقه و متخصص از سیستم به دلیل عدم همراهی با جریان سیاسی وی از جمله تصمیمات دیگری است که در حال ضربه زدن به ساختار و سیستم درمان و بهداشت فارس است.

تضعیف مرکز از نظر کیفیت و کمیت برای فروش با قیمت پایین‌تر

از سویی روندی که برای خصوصی‌سازی در پیش گرفته شده است، مشابه فرایندی است که در خصوصی‌سازی کارخانه‌ها در پیش گرفته می‌شود که ابتدا مرکز از نظر کیفیت و کمیت بشدت ضعیف می‌شود تا مقدمات واگذاری آن به قیمتی پایین به بخش خصوصی که از شرکای سیاسی اقتصادی برخی جریان‌ها هستند، فراهم گردد. با این تفاوت که اینجا پای جان و سلامتی مردم در میان است و خسارت در این حوزه غیرقابل جبران خواهد بود.

بی شک اهل فن و شخص سرپرست جدید وزارت بهداشت، عواقب این رویکرد مخرب را در کوتاه و بلند مدت برای جنوب کشور دریافته و تصور خواهند کرد. اما آنچه اهمیت دارد آن است که تا هنوز فرصت باقی است، باید به فکر پیشگیری از اندام سیستم درمانی و آموزشی علوم پزشکی شیراز افتاد.

منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقا این معاون اجتماعی با مدرک برق گمنونم خیلی مدیر لایقی باشه...همه جامعه رو میزنه بهپریز برق لابد...
ناشناس
۱۷:۱۹ ۳۰ دی ۱۳۹۷
آقای دکتر افراشی یکی از مدیران لایق این دانشگاه هستند. بر هیچ کسی خدمات ایشون پوشیده نیست ایشون جز دخایر این دانشگاه هستند و مگر با مدرک مهندسی برق نمی شود کار کرد. تامین روشنایی یک ساختمان با آن عظمت خود یک خدمت اجتماعی است.
آرش
۲۲:۱۴ ۳۰ دی ۱۳۹۷
دمت گرممممم
مهرداد
۱۸:۵۵ ۲۶ دی ۱۳۹۷
معاون آموزشی وقایم مقام معاونت اجتماعی نسبتشون با این مدیر چیه؟
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقای دکتر کشفی یکی از بهترین مدیران بوده و سوابق درخشانی در حوزه سلامت داشته اند
احمدی
۱۸:۲۲ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقای ناشناس کدوم سوابق درخشان؟ کدوم مدیریت بی نظیر؟ کدوم مدرک مرتبط؟ ایشون در مدتی که لارستان بود چه کمکی به مردم محروم لارستان کرد؟ چه آجری روی آجر گذاشت؟
نادر
۱۸:۳۸ ۲۶ دی ۱۳۹۷
از کدوم خدمتش می گی؟ از اینکه من مجبور شدم بچه مریضم رو برای عمل ببرم بیمارستان ام آر ای چون دکترش از درمونگاه مطهری اومد بیرون گفت دولتی عمل نمی کنم؟
ناشناس
۱۹:۰۸ ۲۶ دی ۱۳۹۷
سه مورد از سوابق درخشانشون بفرمایید
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۶ دی ۱۳۹۷
ایشان پزشک و مدیریت درمانی زیادی داشته اند
در سوابق اجرایی ایشان میشنهاد میکنم به کتاب لیشان با اسناد واقعی مراجعه کنیید...
در پاسخ به ناشناس از دنیا بی خبر
۱۱:۳۴ ۲۷ دی ۱۳۹۷
سه مورد: جاده لار-بندر ...عملیات ابرسانی دستگاه ابشیرین کن...فررودگاه بین المللی و...
آیت اللهی
۱۲:۳۷ ۲۹ دی ۱۳۹۷
1- هیچ کدوم از این موارد برای مردم منطقه نبود و فقط برای یک شهر خاص که خودتون می دونید مفید بود
2- شرکت های مجری طرح ها با ایشون چه نسبتی داشتند
3- فرودگاه بین المللی که اصلا قبل از دوره ایشون و با همت خیرین خود منطقه فعال بود چرا سفسطه می کنید
4- عملیات ابرسانی هم که مال بعد از دوره ایشون بود
5- لطفا در مورد فعالیت های اقتصادی ایشون و شرکای تجاریشون به ویژه آذری مدیر کل سابق آموزش و پرورش هم توضیح شفاف بدید
6- اگر بیشتر مغلطه کنید بیشتر موضوعات اقتصادی طرح خواهد شد
در پاسخ به ایت اللهی نامی
۱۴:۳۹ ۲۹ دی ۱۳۹۷
از خدا بترس تهمت نزن که عواقب بدی نصیبت میشه. فرودگاه از زمان ایشان بین المللی شد اگر درک سوادی دارید مدارکش هست. ابرسسانی دستگاه ابشرین هم هست نیاز به سرچ ساده هست که لابد نداری . شک ندارم که به فعالیت های اقتصادی خودتان گیر دادن و منفعتت به خطر افتاده ... و مکرو و مکروالله و الله خیر الماکرین...
در پاسخ به ایت اللهی نامی
۱۴:۴۳ ۲۹ دی ۱۳۹۷
یقین دارم که از فعالیت اقتصادی امثال تو جلوگیری میکرده ایشان مدیری پاک بدون هیچ فسادی است. هر چی هم بگردی نمیتونی مدرکی پیدا کنی چون اصلا اهل اینکارا نیستند
ناشناس
۲۳:۲۹ ۲۹ دی ۱۳۹۷
شک ندارم شما از فاسدان اقتصادی ای هستید که از روی دشمنی شخصی ای که مار شما را انجام نداده تهمت میزنید. اگر هر مدرکی دارید در دادگاه اعلام کنید. خدا جای حق هست و با شناختی که از دکتر کشفی دارم میدانم ایشان هیچ فسادی در کارهای اجراییشان نبوده و از افراد توانند استان هستند. خدا جواب تهمتهای بی روتان را میدهد
آیت الهی
۱۳:۱۴ ۳۰ دی ۱۳۹۷
بنده نه فعالیت اقتصادی دارم. نه رییس بیمارستان هلال احمر بودم با میلیاردها پول به باد رفته نه دنبال هاپولی کردن امکانات دولتی هستم. نه پسر عمه و پسرعموم رو سرکارآوردم پست و مقام دادم
سید حمید
۱۵:۰۱ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقای کشفی رو باید از فعالیت های اقتصادیش از شبکه لارستان و مجلس و بیمارستان هلال احمر هلال احمر شناخت. یعنی واقعا براتون عجیبه که اینجا دنبال چه نوع تجارتی افتاده
مقام
۱۷:۱۹ ۲۶ دی ۱۳۹۷
در توانمندی ایشان هیچ شکی نیست و از سالم ترین افراد بوده اند
آقای پست و مقام
۱۸:۲۵ ۲۶ دی ۱۳۹۷
کشفی تو دوران کاریش کجا رفته که برای مردم قدم بر داره؟ چه کاری کرده که شاخص باشه وتوانمندیش رو نشون بده غیر فامیل بازی و منهدم کردن دانشگاه و طرد کردن 50 فول پروفسور و دانشیار از دانشگاه!!!!
ناشناس
۲۱:۴۵ ۲۶ دی ۱۳۹۷
احتمالا همین که کار غیر قانونی شما رو انجام نداده نشان از توانمندی و قانونمداری ایشان بوده...در عبوم پزشکی اکثریت از ایشان و مدیریتشان رضایت دارند
کشاورز
۱۲:۴۰ ۲۹ دی ۱۳۹۷
جناب ناشناس
کار غیر قانونی ما چی بوده لطفا بفرمایید!
ثانیا فقط یک قلم عرض کنم انتصاب ایشون خودش غیر قانونیه
دریافت حق التدریس های مازاد به وسیله خودشون غیرقانونیه
انتصاب عموزادشون از یه نهاد عمومی در یه دستگاه دولتی غیر قانونیه
انتصاب یه اخراجی از دانشگاه به سمت مدیر کلی متبوع غیر قانونیه
کافیه یا باز هم عرض کنیم؟
کشاورز زرنگ
۲۳:۳۵ ۲۹ دی ۱۳۹۷
حتما منفعتی پشتت هست که ایشان را تخریب میکنی. کار ایشان اگر سواد داشته باشی میفهمی انتصاب مشاور عالی هیچ منعی ندارد. ایشان استاد دانشگاه معمولی هستند و طبق مصوبه قطعا حقوقشان را هم باید گیرند.
تخریب ایشان چه منفعتی برایتان دارد؟
چه جرییانی پشت این قضیه تخریب حوزه ریاست هست؟
جه کسی یا کسانی شما را پشتیبانی میکنند؟

کافیه یا بازم بگم
ناشناس
۱۰:۴۳ ۳۰ دی ۱۳۹۷
بفرمایید کی پشتیبانی کرده؟
کشاورز
۱۱:۲۷ ۳۰ دی ۱۳۹۷
چیزی نگفتی که بخوای بازم بگی آقای کشاورز زرنگ کشفی نژاد
فقط تهمت زدی و توهین کردی
آیت اللهی
۱۱:۲۹ ۳۰ دی ۱۳۹۷
جناب زرنگ
به مواردی که که درباره حق التدریس غیر قانونی کشفی و انتصاب پسر عمه ها و عموزاده هاشون و... مرتبط هست جواب بده. اینکه توهین کنی تهمت بزنی زرنگی نیست. دغل بازیه
ناشناس
۱۳:۲۱ ۳۰ دی ۱۳۹۷
اقای زرنگ! کشفی نژاد زمان مدیریت قبلی در حوزه حراست بوده است و الان پستی ندارند.
صمدی
۱۷:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۷
جناب زرنگ
1-در حراست دانشگاه هیچ وقت کشفی نژاد نداشتیم
2- کشفی نژاد قائم مقام معاون اجتماعیه که عموزاده جناب قائم مقامه استاد!! کشفیه
3- به نظرم بهتر اول از ولی نعمتت اطلاعات بیشتری درباره دانشگاه بگیری بعد بیای خدمات سایبری ارائه کنی
ناشناس
۱۷:۴۱ ۳۰ دی ۱۳۹۷
تمام انتصابات دست رییس دانشگاه دکتر بهادر هست و دکتر کشفی هم مشاور عالی ایشان. هر دو از مدیران لایق بدون هیچ فسادی در دوران کاری خود بوده اند... معاون اموزشی دارای مدرک فوق تخصص داخلی و پیش از این نیز مدیر داخلی بوده اند خنده دار انجاست که گفتند ایشان نیز فاقد تخصص هستند در حالی که مدرک فوق تخصص دارند. شما هم اگر ندرکی برای ارائه داری خب یه سر برو پیش دکتر بهادر درد دل کن اگه چیزی برا گفتن داری برو بگو
سارا
۱۴:۱۸ ۲۶ دی ۱۳۹۷
من به دلیل مشکلی که تو دوره بارداری داشتم ماهی یکی دوبار پیش دکتر درمانگاه می رفتم. با ویزیت حداکثر 15 تومن حالا ماهی اقلا 10 تا 150 باید بدم و بعدم برم بخش خصوصی برای زایمان که توانش رو ندارم و ناگزیر تو ماه آخر بارداری دکترم رو عوض کردم.
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقای دکتر کشفی حاضری دختر خودتم همین جور سرش بیاد؟!!!!
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۷ دی ۱۳۹۷
تا انجا که من اطلاع دارم بخش نامه وزارت بوده برا استفاده از نیروهای جوان که جای تحسین دارد . میتونن به این پزشکان جولن و حازق مردم مراجعه کنند و می توانند جای گزینی هستند برای پزشکان با تجربه
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۹ دی ۱۳۹۷
کدوم بخشنامه؟ رفرنس بدید؟ آقا در مورد تمام وقتی جغرافیایی اتفاقا دانشگاه ها تشویق به تامین شرایط جلب اساتید شدن نه دفعشون. بعدشم یه اشتاد تمام رو دفع می کنید تا یه متخصص کم تجربه رو بیارید مگه کارگر ساختمونیه که جوونش بهتر باشه!!!
دکتر اشکان
۱۳:۳۴ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقایایون دکتر کشفی و فرحبخش میشه یه سوال رو جواب بدید؟ چی شد که شماها حق محرومیت از مطب همه رو قطع کردید و نصف کردید و ثلث کردید بعد مال خودتونیها رو چن برابر؟
کشاورز
۱۳:۳۲ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقایان نماینده ای که سالها دنبال تغییر بودن تو دانشگاه، جناب پارسایی و رجبی!! الان بفرمایید گزینه مورد حمایت شما اومده بود این تغییرات رو بده؟ دانشگاه هیچ مشکل دیگه ای نداره؟ فقط باید چراغها رو زودتر خاموش کنیم و تو سرما بلرزیم که چیلرها روشن نشه؟ پولهای درآمد بیمارستانها چی میشه واقعا؟ خرج تجملات دفتر و گیت و اینا؟!!
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۶ دی ۱۳۹۷
اونجا حراست نداره؟ چه خبره شیراز؟
ناشناس
۱۵:۳۷ ۲۶ دی ۱۳۹۷
گویا بعضی ها منافعشان در خطر افتاده و علیه قایم مقام دانشگاه شده اند... در حالی که دکتر کشفی فراجناحی عمل کرده و همیشه از افراد شایسته استفاده نموده
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۶ دی ۱۳۹۷
دوبار در ماه خانمم و می آوردم پیش دکتر حالا ماهی 15 تومن شده 150 هزار تومن. که چی که به کجا برسن
هدی
۱۱:۴۸ ۲۶ دی ۱۳۹۷
اینکه اتاق کی از معاونین دانشگاه که با دکتر کشفی نسبت داره 100 میلیون هزینه تعمیرات داشته از چی نشات می گیره؟
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۶ دی ۱۳۹۷
از شایعه و الکی پراکنی امثال شما
دکتر زارعی
۱۸:۳۱ ۲۶ دی ۱۳۹۷
تشریف ببرید طبقه 6 ساختمون مرکزی یال غربی اتاق معاون آموزشی نیازی به شایعه نیست
ناشناس
۱۸:۴۹ ۲۷ دی ۱۳۹۷
رفتم جایی ندیدم نوشته با این هزینه. توی اتاق و ستوناش طلا کاری هم نبود. تهمت نزن مومن
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۹ دی ۱۳۹۷
من خودم دانشگاه علوم پزشکیم...اینجا دقیقا 10 تا کارشناس از یه سالن بزرگ بیرون رونده شدند
ناشناس
۲۳:۳۱ ۲۹ دی ۱۳۹۷
چه جالب شد.... منم کارمند علوم چزشکیم اما چنین چیزی نیست. معلوم نیست چه حجریانی پشت سرت هست که تخریب ایشان را می کنی.
دکتر مصطفوی
۱۱:۲۵ ۳۰ دی ۱۳۹۷
شما کارمند علوم پزشکی نیستی عزیزم کارمند حراست دکتر کشفی هستی وگرنه اتاق 120 متری پسرعمه ایشون و هر کسي می تونه ببینه
ناشناس
۱۳:۲۴ ۳۰ دی ۱۳۹۷
تو ساختمان لوله اصلا اتاق 120 متری وجود نداره...اون آپارتمان شخصی خودت هست. بازهم میگم جواب تهمت هات رو به خدا واگذار میکنم
دکتر مصطفوی
۰۸:۳۳ ۲۶ دی ۱۳۹۷
آقای دکتر کشفی هیچ نسبتی با دانشگاه علوم پزشکی نداره که برید 4 تا کتابی که به نامش چاپ شده ببینید همه درباره ادبیاته!!!
ناشناس
۱۵:۳۹ ۲۶ دی ۱۳۹۷
من دانشجوی ایشان بودم و کتاب هاش در چهارچوب سالمندی و در حوزه سلامت بوده با اشعار زیبای فارسی ...
دکتر زارعی
۲۲:۴۷ ۲۵ دی ۱۳۹۷
دانشگاه علوم پزشکی شیراز دچار یک سردرگمی و آشفتگی بی سابقه در 3 دهه گذشته شده و این ناشی از چیزی غیر از ندانم کاری نیست. داشته های همه این سه دهه در حال انهدامه اساتیدی که از دانشگاه دارند منتزع می شن و حتی از ایران میرند برخی در سطح بین المللی صاحب نام بودند. این حجم خروج اساتید در دانشگاه های علوم پزشکی در حد خودش یک رکورده
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۵ دی ۱۳۹۷
مدتهاست بیمارستان های اصلی شیراز در ورطه ورشکستگی افتاده اند سیستم تحول سلامت با این وضع به هیچ عنوان قابل تداوم نیست حقوق پرسنل و کارانه انها با تاخیر پرداخت می شود در حالیکه پزشکان مشکلی ندارند.
صمدی
۲۲:۵۰ ۲۵ دی ۱۳۹۷
در این شرایط اقتصادی چند میلیارد هزینه گیت ورودی چه توجیهی داره