وی با اشاره به اینکه متاسفانه گندم و جو دامی در بنادر موجود نیست، افزود: میزان ذخایر ذرت و کنجاله سویا و نبود گندم و جو در بنادر خبری خوبی برای صنعت دام و طیور و آبزیان و همچنین سیاست گذاران کشور نیست چرا که اگر مشکل نقل و انتقال پول حل نشود، صنعت دام و طیور به سمت تعطیلی میرود که نتیجه این امر چیزی جز ایجاد چالش در تولید محصولات پروتئینی و به خطر افتادن امنیت غذایی نیست.
به گفته قدیری، حرف جدیدی نیست ادعا کنیم که اگر صنعت دام و طیور کشور دچار چالش شود، دولت برای تامین نیاز کشور باید اقدام به واردات مرغ و تخم مرغ کند.
بیشتر بخوانید: تداوم مشکلات حمل و نقل در صنعت طیور/مرغداران از یکدیگر دان قرض می کنند
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه مهمترین چالشهای صنعت و دام و طیور از ماهها قبل به دولت اطلاع داده شده بود، بیان کرد: طی ماههای اخیر چالش تامین نهادههای دامی و صنعت دام و طیور پیش بینی شده بود چرا که تحریمهای آمریکا به گونهای طراحی شده که ارتباط شرکتهای خارجی درجه اول به طور کامل با ایران قطع شده و شرکتهای درجه دو به دلیل عدم نقل و انتقال پول توسط شبکه بانکی تمایلی به همکاری ندارند.
رئیس انجمن خوراک دام طیور و آبزیان ادامه داد: مصرف روزانه ۱۶ تا ۲۰ هزار تن ذرت و ۶ هزار تن کنجاله سویا نشان میدهد که دولت باید برای رفع مشکل نقل و انتقال پول اهتمام جدی داشته باشد تا دومین صنعت اشتغالزای کشور که سال گذشته ارزش محصولات پروتئینی به میزان ۱۵ میلیارد دلار رسیده، در ورطه نابودی قرار نگیرد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون بسیاری از کشتیهای حاوی نهادههای دامی پشت گمرک مانده است، افزود: البته این کشتیها تا زمانی که بهای محصول از طریق بانکها در اختیار شرکتها قرار نگیرند، اجازه تخلیه ندارند. این درحالی است که با تخلیه بار این کشتی ها، برخی از تنشهای فعلی زنجیره تولیدکنندگان حل و فصل میشود.
قدیری در پایان با اشاره به اینکه امکان پیش بینی برای آینده واردات و تجارت نهادههای دامی و صنعت مرغداری وجود ندارد، تصریح کرد: با توجه به تحریمهای جدید باید این موضوع را بپذیریم که نمیتوانیم با قوانین و استراتژی شش ماه گذشته کسب و کار امروز را رونق دهیم که نتیجه این امر چیزی جز ایجاد بار روانی منفی در مرغداران و دامداران و افزایش بی سابقه محصولات پروتئینی در ۳۰ الی ۴۰ سال اخیر در بازار شب عید نیست.
انتهای پیام/