وی با بیان اینکه دشمن همه توان خود را به کار میبندد تا مردم را نسبت به مسیر انقلاب ناامید کند، اظهار داشت: افتخار داریم در شرایطی مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده گرفتهایم که فرصت خدمت فراهم شده تا بتوانیم به مردمی که دلسوز نظام هستند، خدمت کنیم. دشمن همه تلاش خود را گذاشته تا درباره ایران سیاهنمایی کند. در چنین شرایطی خدمت به مردم و ایجاد امید و انگیزه در بین آنها، بزرگترین عبادت است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ماهیت این دانشگاه با دانشگاههای دیگر متفاوت است، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مولود انقلاب بوده و دانشگاهی اجتماعی، از مردم و برای مردم است. طبق حدیث حضرت علی (ع) که میفرماید «خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده، در کجاست و به کجا خواهد رفت»، اگر مبدأ، مسیر کنونی و مقصد دانشگاه آزاد اسلامی را نشناسیم، موفق نخواهیم بود.
طهرانچی تأکید کرد: مردم برای تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی هزینه میکنند و باید برای هزینه کردن آنها ارزش قائل شده و خدمات مطلوب ارائه کنیم. وَیْلٌ لِلْمُطَفِّفِینَ (وای بر کمفروشان) که خداوند در قرآن فرموده، تنها مربوط به کسبه و فروشندگان نیست و ما هم نباید در ارائه خدمات کمفروشی کنیم.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه تقریباً در همه شهرهای ایران واحد و مرکز دانشگاهی دارد، اظهار داشت: هر شهر زیستبوم خاص خود را دارد و باید برای این زیست و شرایط خاص، برنامهریزی متناسب در نظر گرفته شود.
طهرانچی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای ساختاری جدی و چابک است، گفت: این دانشگاه به عنوان واقعیتی غیرقابل انکار، حرفهایی برای گفتن دارد. شعار تبدیل شدن به انتخاب اول دانشجویان تا سال ۱۴۰۴، با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای این دانشگاه انتخاب شده است. منظور از تبدیل شدن دانشگاه آزاد اسلامی به انتخاب اول، فقط نفرات برتر کنکور و رتبههای یک تا هزار نیست، بلکه همه متقاضیان را در بر میگیرد. دانشگاه آزاد اسلامی برای همه متقاضیان و داوطلبان ورود به دانشگاه، برنامه دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه امروزه دوره مدرکگرایی به پایان رسیده و مردم بر کاربردی بودن آموزش در دانشگاهها تأکید دارند، گفت: گواه این موضوع ۶۰۰ هزار داوطلب آزمون پزشکی است که برای ۱۴۰ هزار صندلی رقابت میکنند، در حالی که بسیاری از صندلیهای رشتههای فنی و مهندسی و علوم پایه و علوم انسانی خالی است. داوطلبان تنها به فکر اخذ مدرک نیستند، بلکه میخواهند دانشگاه تضمینکننده آینده شغلی آنها باشد.
طهرانچی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه هر منطقه و شهر، برنامه علمی و آموزشی خاص خود را میطلبد، اظهار داشت: اگر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بتوانند مسائل و چالشهای شهر خود را تشخیص داده و قابلیت دستگاهها را درک کنند، هرگز با عدم استقبال داوطلبان برای ورود به دانشگاه مواجه نخواهند شد، چرا که دانشگاه آزاد اسلامی در همه مناطق حضور دارد و میتواند برای حل مسائل و چالشهای هر منطقه راهکار عملی - به طور خاص - ارائه کند.
وی با تأکید بر لزوم اصلاح و چابکسازی ساختار دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: به منظور چابکی در فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی، ساختار جدید با ۹ معاونت و مرکز جدید ابلاغ میشود. این دانشگاه سازمانی بزرگ است و باید ساختاری متناسب داشته باشد.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به رؤسا، مدیران و کارکنان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران گفت: وظیفه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، چابکسازی و روان کردن سیستم است، اما امور عملیاتی و اجرایی را شما باید انجام دهید. از شما میخواهم پای صحبت جوانان و والدین آنها بنشینید، نیاز شهرها را شناسایی کنید و برای اشتغال، نظام سلامت و دیگر موضوعات مهم، برنامهریزی و همفکری داشته باشید. به عنوان نمونه واحد تنکابن با دارا بودن ۱۶۵ عضو هیئت علمی، درواقع ۱۶۵ مغز متفکر و صاحب اندیشه در اختیار دارد و ۴۰۰ دانشجوی دکترای این واحد به عنوان پژوهشگر تماموقت، میتوانند کارهای بزرگی انجام دهند.
طهرانچی با تأکید بر اینکه توسعه هوشمند منطقهای مهمترین اولویت دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق است، تصریح کرد: برای تحقق این برنامه، اختیارات لازم به هیأت امناهای استانی تفویض خواهد شد و جایگاه آنها ارتقا مییابد. تا پیش از حضور بنده در دانشگاه آزاد اسلامی، رؤسای استانها به عنوان دبیر هیات امنای استانی فعالیت میکردند، اما در این دوره عنوان «رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان» به کار خواهیم رفت تا این جایگاه قدرت اجرایی داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه برای افزایش حقوق دریافتی اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در حال برنامهریزی هستیم، گفت: قطعا موافق افزایش درآمد اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه هستم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه استان مازندران دارای ویژگیهای خاصی است و دانشگاه آزاد اسلامی استان باید برنامههای خاص این منطقه را در نظر بگیرد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران باید موضوعات و رشتههای متناسب با شرایط استان ازجمله حقوق دریا، حقوق محیط زیست، علوم اجتماعی، جامعهشناسی با محوریت توریست، سلامت و... را پیگیری کند.
طهرانچی با اشاره به راهاندازی مدارس عالی مهارت گفت: مدل این مدارس به زودی به واحدها ابلاغ خواهد شد. در این مدارس بنا داریم یک عنوان جدید توسط دانشگاه آزاد اسلامی خلق کنیم که دارای اعتبار جدید نیز باشد. به عنوان نمونه مدیریت بازرگانی برای رشته کشاورزی طراحی کنیم، چرا که علاقمندان به تحصیل در این رشته باید به صورت مهارتی و خارج از قواعد آموزش عالی در این رشته تحصیل کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از راهاندازی اولین مدرسه عالی مهارت، همزمان با دهه مبارک فجر خبر داد و افزود: اولین مدرسه عالی مهارت با موضوع حقوق در یک ساختمان شبیهسازی شده آموزشی که دارای بخشهای مختلف دادسرا، بخش کیفری، بخش حقوقی و... است، راهاندازی خواهد شد. دانشجویان میتوانند در یک محیط شبیهسازی شده، از نزدیک با بخشهای مختلف یک مجتمع قضایی آشنا شوند.
وی در پایان اظهار کرد: مدرک تحصیلی، روش آموزشی نوین، استانداردسازی جدید و... ویژگی مدارس عالی مهارت دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود. دانشگاه آزاد اسلامی با نگاه نو و حاکمیت یکپارچه خود میتواند خلاقیتها را شکوفا کرده و برای ملت ایران که لایق بهترینها هستند، بهترین خدمات را ارائه کند.
انتهای پیام/