رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: دستگاهها مکلفند میزان حقوق مدیران و کارمندان را منحصرا در فیش حقوقی منعکس و بعد پرداخت کنند.
انصاری در ابتدای این نشست با بیان اینکه رسانهها در انتشار اخبار مربوط به این سازمان موفق عمل کردند، گفت: همکاران مطبوعاتی امانت و صداقت خبری خود را رعایت کردند، طبق ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به راه اندازی سامانه حقوق و مزایا شده است؛
وی در خصوص ویژگیهای این سامانه افزود: امکان تجمعی پرداختها به روسا و مدیران دستگاههای اجرایی شامل قوای سه گانه و تمامی دستگاههایی که در ماده ۲۹ اسامی آنها عنوان شده است؛ از ویژگیهای این سامانه است.
وی افزود: علاوه بر قوه مجریه، قوای قضاییه و مقننه و تمامی دستگاههایی که قوانین و مقررات خاص خود را دارند و تمامی دستگاههای تحت نظارت دفتر مقام معظم رهبری که در قانون ذکر شده است شامل این سامانه میشوند. البته وزارت اطلاعات، نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی استثنا هستند. به جز دستگاههای ذکر شده، هر نهاد و دستگاهی که در کشور فعالیت میکند مشمول ماده ۲۹ قرار دارد.
انصاری تصریح کرد: ما در سازمان اداری واستخدامی کشور با دستگاههایی ارتباط داریم که تحت پوشش قانون مدیریت خدمات کشوری یا قوانینی هستند که منشا اثر آنها مجلس شورای اسلامی و دولت است. در این میان دستگاههایی هستند که مقررات پرداخت آنها در مجلس و دولت به تصویب نرسیده است. باید میتوانستیم سامانهای طراحی کنیم که بتوان اطلاعات مربوط به ایندستگاهها را وارد کرد.
وی با اشاره به اقدامات دیوان محاسبات کشور در همین زمینه گفت: دیوانمحاسبات کشور یک دستگاه نظارتی است که فقط به سازمان و دستگاههایی نظارت میکند که بودجه آنها از طریق بودجه عمومی تامین میشود. اما در ماده ۲۹ برای اولین بار است که تمامی دستگاهها با حوزه مسئولیتهای مشخص خود تجمیع شدند.
انصاری در خصوص چگونگی شکلگیری این سامانه اظهار کرد: سال گذشته طراحی سامانه حقوق و مزایا در دستور کار قرار گرفت و در اسفند ماه به لحاظ فنی طراحی شد و در اردیبهشت ماه سال گذشته هم دستورالعمل استقرار این سامانه را در تمامی دستگاههای اجرایی ابلاغ کردیم.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این دستورالعمل کلیه دستگاهها مکلف بودند افرادی را به عنوان کاربران سامانه معرفی کنند، خاطر نشان کرد: ما جلسات توجیهی زیادی را برای کاربران تشکیلدادیم که در آن گذرواژهها در اختیار این افراد قرارمی گرفت تا بتوانند سامانه را در دستگاههای اجرایی خود قرار دهند و اطلاعات مربوط به پرداختها را هم وارد کنند.
انصاری با اشاره به اینکه پرداخت حقوق در کشور ما در نقاط مختلف انجام میشود، بیان کرد: هنوز در برخی از دستگاههای اجرایی که نقطه پرداخت تلقی میشوند کاربران علی رغم اینکه آموزش دیدهاند با ابهاماتی در بارگذاری اطلاعات مواجه هستند.
معاون رئیس جمهور افزود: تقاضایی که ما مطرح کردیم این بود که دسترسی به اطلاعات حقوق و مزایای مدیران هم در سامانه ایجاد شود، دستگاههای مشمول طبق قانون مکلف هستند حقوق فوق العاده مستمری، غیر مستمری و تمامی دریافتیها را منحصرا در فیش حقوقی منعکس و بعد حقوق پرداخت کنند.
انصاری با تاکید بر اینکه پرداختها مشروط به منعکس کردن اطلاعات پرداختی در سامانه حقوق و مزایا است، گفت: اگر میخواستیم این طرح به طور سراسری و همزمان اجرا شود، نباید چند ماهی حقوق میدادیم؛ اما در مهرماه بخشنامهای صادر کردیم که هر دستگاهی که این سامانه را ایجادکرده است، گزارش دهد تا دولت اعلام کند از چه زمانی دسترسی به این سامانه برای مردم باز میشود.
وی با تاکید بر اینکه اطلاعات قوه مجریه در این سامانه ثبت شده است، عنوان کرد: ما بر اساس گزارشی که به دولت ارائه کردیم بیشترین اطلاعات ثبت شده در سامانه مربوط به قوه مجریه است و دستگاههای خارج از دولت علیرغم اینکه در قانون تصریح شده خیلی همراهی نکردند؛ به ویژه دستگاههایی که مدعی شفافیت هستند.
انصاری اضافه کرد: اکنون بسیاری از دستگاههای نظارتی اطلاعات خود را ثبت نکردند و مدعی هستند باید مقامات آنها دستور دهند.
وی با اشاره به اینکه مجلس به عنوان اولین قوه اطلاعات خودش را در سامانه بازگذاری کرد و پرداختی کارکنان و نمایندگان در آن وجود دارد، افزود: دیوان محاسبات و مرکز پژوهشها هنوز اطلاعاتی بارگذاری نکردند. همچنین مجموعه قوه قضائیه به غیر از دادگستری کل استان تاکنون اطلاعات خود را بارگذاری نکرده است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه براساس اطلاعات برای ۱۶۸۳ دستگاه در سامانه کاربر تعریف شده است، تصریح کرد: این در حالس است که باید ۳۹۴۶ دستگاه کاربر به این سامانه معرفی میشد. این تعداد دستگاههای که کاربر دارند دستگاههای عمدهای هستند که حجم بالایی از اطلاعات را وارد کردند. از طرفی ۱۲۷۲ دستگاه پرداختهای خود را ثبت کرده اند. تعداد نهادهایی هم که حقوق و مزایای خود را یه طور کلی وارد کردند، ۴۰۰ دستگاه است. این نهادها در مجموع اطلاعات ۷۳۲۹۹۰ نفر از کارکنان خود را ثبت کردند.
وی افزود: آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان که بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارمند در دولت دارند اطلاعات خود را ثبت کرده اند. از کارکنان دولت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اطلاعات حقوق و مزایای خود را طبق ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه ثبت کردند.
انصاری ادامه داد: هفته گذشته گزارشی را خدمت معاون اول رئیس جمهور ارسال کردم و در آن گزارش اعلام شد با توجه به حجم اطلاعات در سامانه میتوان گفت که بیشتر از ۵۰ درصد اطلاعات حقوق و مزایا کارمندان در سامانه درج شده است. ما آمادگی کافی برای انتشار اطلاعات مدیران داریم و میتوانیم دستگاههایی را که اطلاعات خود را ثبت نکردند به آگاهی مردم میرسانیم.
انصاری در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه با توجه به قانون منع به کارگیری بازنشستگان تاکنون فعالیت چند نفر از بازنشستگان خاتمه داده شده است، گفت: در راستای اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، به فعالیت و همکاری با دولت بیش از ۳۲۶ نفر خاتمه داده شد. از این تعداد ۱۱۰ نفر از مقامات بوده اند که شامل استاندار، معاون وزیر یا همتراز آنها میشوند. همچنین ۵۲ نفر در شرکتهای وابسته به صندوقهای کشوری و مابقی کسانی بودند که غیر از این دو مورد به همکاری آنها خاتمه داده شده است.
انصاری با بیان اینکه ۲۴۰ هزار نفر در قوه مجریه، با پست سازمانی مدیر و رئیس مشغول به کار هستند، گفت: در سامانه، حقوق مدیران کل به بالاتر ثبت میشود که مجلس ایراد گرفته و اعلام کرد کلمه مدیر در قانون به صورت عام ذکر شده است، از این رو طبق ابلاغیه جدید، حقوق کلیه مدیران و روسا ثبت خواهد شد
وی افزود: علاوه بر آن ۲۰۰ نفر هم در صدا و سیما قطع همکاری شد، ۶۵۰ نفر نیز در نیروهای مسلح مشمول این قانون شدند که در مجموع همه اینها ۱۱۷۶ نفر بودند.
معاون رئیس جمهور درباره اینکه چه تعداد مجوز برای بازگشت به کار برخی گرفته شده است، بیان کرد: در مجموع برای ۵ نفر مجوز گرفته شده که ۲ نفر در وزارت بهداشت، یک نفر وزارت راه و شهرسازی، یک نفر وزارت نفت و یک نفر در وزارت جهاد کشاورزی است. به غیر از این، برخی مجوزهای کلی و حجمی به دستگاهها داده شده است، مثلاً یک دستگاهی برای ۲۰ نفر مجوز ادامه همکاری گرفته است.
انصاری ادامه داد: نقطهنظری که مقام معظم رهبری داشتند این بود که نمیتوان به صورت صفر یا صدی به قضیه نگاه کرد. تا جایی که اطلاع دارم مخاطب این بحث مجلس بود و با ابلاغ رئیس مجلس، مرکز پژوهشها بررسی راجع به قانون را شروع کرد و اگر به جمعبندی و نقطهنظری برسند میتوان در قالب لایحه یا طرح آن را پیگیری کرد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پاسخ به این سؤال که آیا در سامانه حقوق و مزایا تاکنون حقوق نجومی یا غیرمتعارف نیز وجود داشته است، تاکید کرد: بررسیهایی در این زمینه انجام شده است، البته به این دلیل که ماه به ماه ارقام حقوق، مزایا و پرداختیها متفاوت است، متوسط دریافتی یک فرد با ماه دیگر نیز اختلاف دارد و حتی برخی پرداختها غیرمتعارف است که در نامهای به وزرا درخواست کردیم تا در این راستا بررسی و توضیحاتی ارائه دهند.
وی ادامه داد: وزرا این گونه توضیح دادند که مثلاً کارمندی ۴ ماه اضافه کار نگرفته و در ماه پنجم یک جا پرداختی داشته است. در حال حاضر خارج از قوانین و مقررات و آنچه در سامانه ثبت کردند حقوق نجومی مشاهده نشده است. با این وجود اطلاعات خوبی از تفاوت پرداختها ثبت شده است. این اطلاعات نشان میدهد برخی از دستگاهها از دو بستر پرداخت و حقوق تبعیت میکنند؛ یکی حقوق و دیگری مباحث رفاهی است. مثلاً شرکتهای دولتی با کمک به کارکنان خود در قالب رفاهی با دیگر کارمندان دولت متفاوت هستند و باید بتوانیم در این زمینه اعمال مدیریت کنیم، تا ۲.۵ برابر تفاوت پرداخت در دستگاههای دولتی مشاهده میشود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در رابطه با موضوع افزایش فوقالعاده حقوق کارکنان وزارت جهاد کشاورزی، خاطرنشان کرد: افزایش حقوق چیزی است که همه کارمندان آن را دوست دارند و این بحث درست است، کارکنان قوه قضاییه از سال ۹۰ پرداختی فوقالعاده میگیرند، نهاد ریاست جمهوری هم همینطوراست ؛ بنابراین با کارمندان مشابه تفاوتهایی وجود دارد که این موضوع نیاز به دسترسی به منابع بودجه دارد.
انصاری درباره آزمونهای استخدامی هم یادآور شد: تابستان امسال این آزمون برای ۱۷ هزار نفر برگزار شد، در هفته آینده آغاز آزمون استخدام برای ۵ هزار نفر را داریم که آگهی آن هفته آینده منتشر خواهد شد؛ همچنین برخی از آزمونها اختصاصی هستند که مثلاً وزارت بهداشت مجوز ۱۱ هزار استخدام داشته است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه یکی از نمایندگان مجلس عنوان کرده تا پایان سال جاری ۶۰ هزار معلم بازنشسته میشوند و تا پایان سال ۹۹ نیز حدود ۳۰۰ هزار معلم بازنشسته خواهند شد آیا برنامه مشخصی برای استخدام وجود دارد، اظهار کرد: طبق قانون برنامه آموزش و پرورش مستثنی شده و برنامه مشخصی بین ما و این وزارتخانه وجود دارد. امسال مجوز ۲۷ هزار متعهد خدمتی صادر شده که ۴ سال آینده معلم خواهند شد، بخشی از نیازها نیز طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان برطرف خواهد شد و افراد یک ساله آموزش میبینند. همچنین ۱۷ هزار مجوز وجود دارد که میتوانند از آن استفاده کنند البته تأکید شده تا اصلاح ساختاری رخ دهد، زیرا برخی نسبتها همخوان نیستند. مثلاً افرادی که تدریس میکنند با پشتیبان آنها مثل مربی، ناظم نسبت متعادلی ندارند و باید کم شود که طی ۵ سال این اتفاق رخ خواهد داد. از چه زمانی دسترسی برای مردم باز میشود.
انصاری در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر اینکه آیا سامانه حقوق ومزایا ارتباط مستقیمی با لایحه شفافیت مجلس دارد؟ گفت: در آن لایحه حکم ماده ۲۹ آماده است که طی آن دستگاههای اجرایی مکلف شدند اطلاعات مربوط خود را بارگذاری کنند، ضمن اینکه هر نوع اطلاعاتی که به شفاف شدن فضای جامعه کمک میکند باید وجود داشته باشد و راه اندازی این سامانه هم نوع اطلاع رسانی توسط دولت به حساب میآید.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص ایده اصلی این سامانه، خاطر نشان کرد: ماده ۲۹ درخصوص ایجاد سامانه حقوق و مزایا از ابتدا در دولت وجود داشته است، اما بخش اطلاع رسانی و دسترسی آن توسط مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
انتهای پیام/