راه اندازی شبكههای اطلاع رسانی و اتصال به بزرگراههای اطلاعاتی از جمله اینترنت از بارزترین خدمات انقلاب در بخش مخابرات كشور است. در حال حاضر ۹۸ درصد از نقاط قابل تردد در کشور به شبکه مخابراتی متصل هستند، این در حالی است که قبل از انقلاب تنها ۳۱۲ روستا به تلفن دسترسی داشتند که این رقم هماکنون به بیش از ۵۵ هزار روستا رسیده است. باید گفت که صد درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ارتباطی کشور متصل هستند. شایان ذکر است، ضریب نفوذ اینترنت کشور ۷۰ درصد است و حتی عشایر کوچرو در سیاهچادرهای خود به شبکه تلفن و اینترنت پرسرعت متصل هستند.
برای درک هرچه بهتر دستاوردهای کشور در حوزه ارتباطات لازم است مروری گذرا داشته باشیم به شرایط کشور در آن روزگار، شرایطی که میتواند برای ارائه قضاوت بهتر و دقیقتر در مورد عظمت دستاوردهای انقلاب اسلامی در مقایسه وضعیت فعلی کشور با وضعیت قبل از انقلاب و نیز سایر کشورهای همسطح، موثر واقع شود. به همین منظور گفتگویی را با یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی داشتیم که میتوانید در ادامه آن را دنبال کنید.
محمدحسن انتظاری عضو شورای عالی فضای مجازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص پیشرفتهای حوزه ارتباطی بعد از انقلاب گفت: حوزه ارتباطی در کشور به شاخههای توسعه تکنولوژی، مراکز تحقیقاتی، مخابرات و ارتباطات دیتا تقسیم میگردد که پس از انقلاب توسعه در بخش شبکه مخابراتی با پیشرفت چشمگیر و بینظیری روبرو بوده است. قابل ذکر است که این پیشرفت بدون کمک مستشاران و در هر دو زمینه خصوصی و دولتی بود.
انتظاری ادامه داد: گرچه صنعت مخابرات همواره با افت و خیزهایی همراه بود اما توانست پیشرفت قابل توجهی داشته باشد. در برههای از زمان به دلیل اوج این صنعت، شرایط تکنولوژی آن بومی شده بود، بدینگونه که دانش فنی پس از بررسی در مراکز تحقیقاتی، به کارخانه در بخش شبکه مخابراتی ارسال شده و سپس توسعه پیدا میکرد اما در یک زمان سیاستهای غلط تحت عنوان رقابت شرکتهای خارجی باعث شد تا بسیاری از کارخانههای داخلی با کاهش شدید قیمت روبرو شده و تعطیل شوند.
او افزود: باوجود همه پیشرفت و پسرفتها، اقتصاد مقاومتی کلید واژهای است که در سایه آن میتوان به پیشرفتهای شگرفی دست یافت. با دارا بودن نیروی انسانی بسیار قوی و بکارگیری آن میتوان این هدف را عملی کرد، چراکه پیشتر نیز در زمینه هستهای توانمدی خود را به اثبات رساندهایم.
عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه با تاکید بر ظهور چندین پیامرسان داخلی گفت: در رابطه با شبکههای داخلی بسیار توانمندیم و توانستهایم چندین پیام رسان را وارد عرصه کنیم ولی سیاستهای نادرست آن را به نتیجه نرسانده است.
انتظاری به پیشرفت انتقال شبکه مخابراتی به روستاها و استان اشاره کرد و گفت: در بحث شبکههای مجازی داخلی که حاوی خدمات و سرویسدهی بومی هستند، تحولی کشور به گونهای رقم خورد که بستری را برای رقابت با کشورهای خارجی فراهم کرد. این در صورتی است که که پیام رسانهای خارجی مانند اینستاگرام، تلگرام و ... توانستند بر کشور ما غالب شوند اما این سیاست باید تغییر میکرد و پیام رسانهای داخلی جایگزین آنها میشد.
کلام آخر
آنچه گذشت گوشهای از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی در حوزه ارتباطات و مخابرات بود که به طور مختصر به آن اشاره شد. گفتنی است که آثار و پیامدهای انقلاب اسلامی ایران به قدری گسترده است که حتی دشمنان نیز از بیان اهمیت و تأثیر مثبت آن در میان جوامع گوناگون خودداری نکردهاند و در این باره کتابها نوشتهاند و مقالات زیادی ارائه داده اند. چراکه این انقلاب، فصل نوینی را در تاریخ بشریت باز کرد و افکار و اندیشه جهانیان را به سوی خویش معطوف داشت. حال این سوال مطرح است که انقلاب اسلامی که دولت سر تا پا ظلم، ستم و تبعیض شاهنشاهی را برانداخت و جمهوری اسلامی را با هدف گسترش عدالت، معنویت و تأمین سعادت مادی و معنوی آحاد جامعه مستقر کرد، تا چه میزان در عمل توانسته به اهداف خود دست یابد؟ پاسخ به این پرسش کلیدی وظیفه تمامی دستگاههای فرهنگی و اجتماعی کشور است که به کمک اندیشمندان و صاحبان قلم و از طرق مختلف به معرفی آثار، پیامدها و دستاوردهای عظیم انقلاب پرداخته و به راههای بیشتری جهت حفظ و تداوم آن دست یابند.
انتهای پیام/