به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بلومبرگ، از ده اقتصاد برتر جهان تا سال 2030 احتمالا هفت اقتصاد از میان بازارهای نوظهور خواهند بود. پیشبینیهای انجام شده در «استاندارد چارتر»، یک شرکت چند ملیتی خدمات مالی و بانکداری، درباره تغییرات تولیدات ناخالص داخلی در جهان نشان میدهد تا سال 2020 چین بر پایه نرخ تبدیل ارز، برابری قدرت خرید و تولید ناخالص داخلی تبدیل به بزرگترین اقتصاد جهان خواهد شد. احتمالا در همان بازه زمانی هند اقتصادی بزرگتر از آمریکا خواهد داشت و اندونزی در میان 5 اقتصاد برتر جهان قرار خواهد گرفت.
ستارههای در حال ظهور کدامند؟
ده اقتصاد برتر بر پایه تولید ناخالص داخلی که با استفاده از نرخ تبدیل ارز و برابری قدرت خرید بدست آمده است تا سال 2030 به ترتیب زیر خواهد بود.
*برآوردها بر اساس تریلیون دلار بینالمللی با استفاده از معیار برابری قدرت خرید است.
اقتصاددانان استاندارد چارتر به ریاست «دیوید من» در یادداشتی نوشتند «پیشبینی رشد بلندمدت ما بر اساس یک اصل پیریزی شده است: سهم کشورها در تولید ناخالص داخلی جهان در نهایت با سهم آنها در جمعیت جهان برابری خواهد کرد که حاصل همگرایی تولید سرانه ناخالص داخلی میان اقتصادهای پیشرفته و نوظهور است».
این اقتصاددانان روند رشد اقتصادی هند را 7.8 درصد تا سال 2020 در نظر گرفتند، درحالی که رشد اقتصاد چین تا سال 2030 به 5 درصد کاهش خواهد یافت که انعکاس یک کاهش اقتصادی طبیعی با توجه به اندازه اقتصاد آن است.
سهم آسیا از تولید ناخالص داخلی جهان که در سال گذشته میلادی به 28 درصد افزایش یافت، در سال 2010، 20 درصد بود، احتمالا تا سال 2030 به 35 درصد خواهد رسید که منطبق با منطقه یورو و منطقه ترکیبی با آمریکا است.
دیگر یافتههای استاندارد چارتر به شرح زیر است:
روند نزولی اصلاحات در بازارهای نوظهور باعث افزایش بهرهوری میشود. پایان دوره تسهیل کمّی می تواند فشار بیشتری بر اقتصاد برای اصلاح و احیای روند بهرهوری اعمال کند. طبقه متوسط در نقطه اوج قرار دارد و اکثر جمعیت جهان در سال 2020 وارد این گروه درآمدی می شوند. رشد طبقه متوسط که به وسیله شهرنشینی و آموزش به وجود میآید باید مقابل تاثیرات روند افزایش سن جمعیت در بسیاری از اقتصادهای جهان از جمله چین عمل کند.
انتهای پیام/
همش ضعف مدیریت و بی برنامه گی است