سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«ونایی» در تصرف سفره‌خانه‌های بدون مجوز/ ساماندهی شاید وقتی دیگر!

ایجاد سفره‌خانه‌های غیرمجاز در منطقه گردشگری «ونایی» بروجرد به عنوان نگین سبز این شهرستان موجب نابودی طبیعت شده تا لزوم ساماندهی آن‌ها بیش از هر زمان دیگری احساس شود.

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،در منطقه گردشگری «ونایی» بروجرد به لحاظ موقعیت اکوتوریسم بودن و طبیعت بکر آن، در سال‌های اخیر سفره خانه‌های سنتی برای پذیرایی از مسافران و گردشگرانی که برای بازدید از منطقه می‌آمدند شکل گرفته که برای فعالیت مجوز لازم و قانونی ندارند و در برخی مواقع نیز مشکلات زیست محیطی و ... در منطقه به وجود آورده اند.

رشد قارچ گونه سفره خانه‌ها در منطقه گردشگری «ونایی»

منطقه گردشگری «ونایی» بروجرد، در اکثر روز‌های سال پذیرای گردشگرانی است که برای بازدید به منطقه سفر می‌کنند و این امر باعث ایجاد سفره خانه‌های سنتی برای سرویس دهی به مسافران در مسیر رودخانه «ونایی» شده که به ظاهر نشان دهنده توسعه اشتغال و رونق اقتصادی این واحد‌ها است، اما در حال حاضر بدون مجوز قانونی مشغول فعالیت هستند و مشکلات زیست محیطی را در منطقه به بار آورده اند.

رشد قارچ گونه سفره خانه‌های منطقه گردشگری «ونایی»، «گلدشت» و «نظام آباد» بروجرد در ماه‌های اخیر واکنش مسئولان مربوطه به ویژه فرماندار بروجرد را به دنبال داشته است.

حجت اله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد در رابطه با وضعیت سفره خانه‌های سنتی موجود در منطقه گردشگری ونایی این شهر، گفت: در این خصوص هشت سفره خانه را ملزم به گرفتن استعلام از دستگاه‌های مربوطه برای گرفتن مجوز کرده ایم که متاسفانه تا به امروز هیچ گونه موردی به ما مراجعه نکرده اند.

وی، افزود: برای ساماندهی سفره خانه‌های سنتی منطقه گردشگری «ونایی» پیشنهاد شد که یک تعاونی تشکیل شود، اما این موضوع هم متوقف شده است.

ساماندهی سفره خانه‌ها هر چه سریع‌تر عملیاتی شود

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد با بیان اینکه با ایجاد تعاونی ممکن است مدت زمان اخذ مجوز سریع‌تر انجام شود، تصریح کرد: قبلا ۱۹ سفره خانه در منطقه «ونایی» فعالیت می‌کردند که شورای تامین بر ما مکلف کرد آن‌ها را پلمب کنیم.

قبلا ۱۹ سفره خانه در منطقه «ونایی» فعالیت می‌کردند که شورای تامین بر ما مکلف کرد آن‌ها را پلمب کنیم یارمحمدی، ادامه داد: هیچ راهکاری در قانون برای صدور مجوز پیش بینی نشده است و میراث فرهنگی نیز به عنوان دستگاه صدور مجوز باید صبر کند صاحبان سفره خانه‌ها استعلام خود را از تمامی دستگاه‌های مربوطه اخذ کنند.

وی، تاکید کرد: متاسفانه تا این لحظه آن اتفاقی که باید بیفتد رخ نداده و پاسخ استعلامات هنوز به میراث فرهنگی اعلام نشده است.

ثقلینی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد نیز در این رابطه اظهار داشت: منطقه «ونایی» بروجرد به عنوان منشا خیر و برکت و ظرفیت اکوتوریسم از اهمیت بالایی برخوردار است و بر دستگاه‌های مربوطه لازم است ساماندهی سفره خانه‌ها هر چه سریع‌تر عملیاتی شود.

نابودی طبیعت و ریختن زباله در منطقه

وی، تصریح کرد: سفره خانه‌های سنتی این منطقه در اراضی ملی و حریم رودخانه مسقر هستند و در این محدوده مشکل مالکیت داریم، اما صاحبان سفره خانه‌ها مدعی هستند این محدود جزء اراضی ملی نیست.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد، ادامه داد: این منطقه اگر حفظ نشود با رشد بیشتر گونه‌های شور دوست و نابودی طبیعت و ریختن زباله مواجه خواهیم بود.

ثقلینی، تاکید کرد: منابع طبیعی می‌تواند بستر توسعه و اشتغال منطقه را فراهم کند در صورتی که روی ریل قانونی برای حفظ «ونایی» حرکت کند.

نباتی مدیر جهاد کشاورزی بروجرد نیز در این رابطه اظهار داشت: این سفره خانه‌ها در حریم رودخانه هستند و تنها با حفظ این محدوده می‌توانیم به آن‌ها مجوز فعالیت بدهیم.

اعلام وضعیت قرمز برای منطقه «گلدشت»

وی، اضافه کرد: در منطقه «نظام آباد» بروجرد ۹ سفره خانه را تخریب کردیم که متاسفانه برخی از آن‌ها مجدد بازسازی شده اند و پیشنهاد می‌کنم این منطقه به طرح هادی واگذار شود.

در منطقه «نظام آباد» بروجرد ۹ سفره خانه را تخریب کردیم که متاسفانه برخی از آن‌ها مجدد بازسازی شده اند مدیر جهاد کشاورزی بروجرد، گفت: برای ایجاد هر گونه سفره خانه صاحبان آن باید سند زمین داشته و ارائه دهند و قبل از ورود به ایجاد و فعالیت باید مراحل قانونی را به طور کامل رعایت کنند.

نباتی با بیان اینکه منطقه «گلدشت» بروجرد نیز دیگر ظرفیت ایجاد سفره خانه را ندارد و باید منطقه قرمز تعریف شود، ادامه داد: در این منطقه می‌توانیم مجوز دامپروری و ایجاد صنایع تبدیلی صادر کنیم، اما به لحاظ گردشگری بودن منطقه از این کار ممانعت می‌کنیم و سعی داریم طبیعت «گلدشت» حفظ شود.

تردد روزانه ۲۰ هزار نفر مسیر جاده «ونایی»

رضا آریایی فرماندار بروجرد نیز در این رابطه با بیان اینکه برگزاری جلسات تکراری در سال‌های گذشته تا به امروز خروجی قابل مشاهده‌ای نداشته است، اظهار داشت: در خصوص ساماندهی سفره خانه‌های سنتی منطقه گردشگری «ونایی» بروجرد به طور عملی هیچ اتفاقی نیفتاده است، چون پیگیری‌های لازم در این زمینه انجام نشده است.

وی، تصریح کرد: روستای «ونایی» یک منطقه گردشگری نمونه در بروجرد است که طبیعت آن موجب شده مردم به این روستا کشیده شوند.

در خصوص ساماندهی سفره خانه‌های سنتی منطقه گردشگری «ونایی» بروجرد به طور عملی هیچ اتفاقی نیفتاده است فرماندار بروجرد، گفت: با توجه به بیکاری جوانان و اشتیاق مردم در استفاده از مناطق طبیعی، سفره خانه‌های زیادی در منطقه «ونایی» بروجرد ایجاد شده که به شکل آلاچیق بوده و یا به صورت پارکینگ خودرو در آمده است.

آریایی، اضافه کرد: در حال حاضر ده‌ها سفره خانه در این منطقه ایجاد شده که می‌تواند شکل آنجا را از بین ببرد و به طور قطع این مسئله جایگاه «ونایی» را از بین خواهد برد.

وی، گفت: طبق تقسیمات کشوری، «ونایی» از حالت روستا خارج شده و به شهر تبدیل خواهد شد و ورودی منطقه نیز تغییر می‌کند.

فرماندار بروجرد با بیان اینکه طبق آمار روزانه ۲۰ هزار نفر در مسیر جاده «ونایی» تردد می‌کنند، افزود: مسیر جاده شهر به «ونایی» ۱۷ کیلومتر است که تعریض خواهد شد و تردد برای مردم با سهولت بیشتری امکان پذیر می‌شود.

ضرورت ساماندهی سفره خانه‌ها با تشکیل تعاونی

آریایی، ادامه داد: بسیاری از آلاچیق‌ها در مسیر جاده قرار دارند که به طور قانونی از بین خواهند رفت البته بیشتر صاحبان آن‌ها جوانان بومی منطقه هستند که نمی‌خواهیم با این عمل موجب مهاجرت آن‌ها شویم.

وی، تاکید کرد: می‌خواهیم سفره خانه‌ها را حفظ کنیم، اما نمی‌توانیم اجازه بدهیم با روال بی قانونی توسعه پیدا کنند، بلکه قصد داریم وضعیت آن‌ها را از حالت آشفتگی موجود خارج کنیم.

نمی‌توانیم اجازه بدهیم سفره خانه‌ها با روال بی قانونی توسعه پیدا کنند، بلکه قصد داریم وضعیت آن‌ها را از حالت آشفتگی موجود خارج کنیم

فرماندار بروجرد با بیان اینکه دستگاه‌های مربوطه اجازه بدهند این سفره خانه‌ها به فعالیتشان ادامه دهند، اظهار داشت: در حال حاضر تعطیلی عمدی این سفره خانه‌ها از سوی صاحبان آن‌ها چیری جز خسارت در پی نخواهد داشت چرا که برای ایجاد هر کدام چندین درخت در منطقه از بین رفته و تخریب جدی صورت گرفته است.

آریایی، گفت: باید همین وضع موجود را حفظ کرده و تدابیر لازم اندیشیده شود، برخی از سفره خانه‌ها تجمیع و اگر امکان تشکیل تعاونی هست هر چه سریعتر این اقدام برای ساماندهی انجام گیرد.

وی، تاکید کرد: قصد داریم این سفره خانه‌ها را احیا کرده و از صاحبان خودرو‌های «ون» حمایت کنیم تا هیچ کدام از صاحبان آن‌ها بیکار نشود، اما باید قانونی فعالیت کنند.

به هر روی، از الزامات توسعه گردشگری پایدار حفاظت از محیط زیست و طبیعت است؛ موضوعی که با افزایش سفره خانه‌های بدون مجوز در «ونایی» به خطر افتاده است و نیازمند ساماندهی و اقدام عاجل است.

منبع مهر

انتهای پیاک/پ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.