صحبت از اعطای جایزه اسکار به ونسا ردگریو بازیگر زن فیلم جولیاست. تام اونیل سردبیر وبسایت گلدبری درباره آن ماجرا میگوید: ونسا ردگریو یکی از ۱۱ نامزد دریافت اسکار از فیلم «جولیا» لقب گرفت. با توجه به سابقه حمایتهای این بازیگر از مردم فلسطین، هاوارد دبلیو کخ رئیس وقت آکادمی علوم و هنرهای سینما نگران بود مبادا ونسا روی صحنه حرفی از فلسطین پیش بکشد.
این بازیگر مدتی قبل از مراسم اسکار مستندی تحت عنوان فلسطینیها ساخته بود که محتوای آن از اطلاعات گروهی دانشجوی فلسطینی سرچشمه میگرفت؛ دانشجویانی که ونسا سر فیلمبرداری فیلم جولیا در پاریس با آنها آشنا شده بود. خانم ردگریو طی صحبت با آن افراد به حقایقی از زندگی مردم فلسطین پی برد و همین انگیزه ساخت مستند مذکور را به او داد.
خلاصه اینکه او همه جا صحبت از مستند تازه ساختهشدهاش را پیش میکشید؛ حرکتی که کاملاً بر خلاف میل یهودیها بود. اتحادیه دفاع یهودی علیه اثر هنری ونسا موضع تندی گرفت و حتی کمپانی فاکس نیز او را تهدید کرد.
اعضای اتحادیه نامبرده که با تروریستها نیز رابطه داشتند، با انتشار مطلبی در روزنامه هرالد، تماشاگران این مستند را انسانهایی بی عقل خواندند. این ماجراها گذشت تا شب مراسم اسکار؛ جین فوندا هم یکی دیگر از بازیگران فیلم جولیا هنگام دریافت جایزه برای بازی در فیلم کلوت با وجود مخالفت درونی درباره جنگ با ویتنام اما سکوت کرد و گفت: «حرف برای گفتن بسیار است اما امشب نخواهم گفت، بسیار ممنونم.»
ونسا اما شب دریافت جایزه در حالی که اعضای اتحادیه دفاع یهودی در بیرون سالن تصاویرش را به آتش میکشیدند و پلیس نیز در آنجا حضور محسوسی داشت، حرکت جسورانه و تاریخی خود را روی صحنه رقم زد.
بیشتر بخوانید:کودککشی و کودکآزاری رژیم صهیونیستی در روز روشن! +فیلم
این بازیگر مقابل چشمهای نگران برخی افراد گفت: «به نظرم من و جین فوندا بهترین کار عمرمان را انجام دادیم و این موضوع را مدیون فرد زینمان کارگردان هستیم اما ای مردم فلسطین باید به خودتان افتخار کنید که در چند هفته گذشته محکم در برابر تهدیدهای صهیونیستها ایستادید و مقهور نشدید.» در این لحظه بود که در سالن جنجال به پا شد و صدای طرفداران یهود درآمد. پدی چایفسکی فیلمنامهنویس برنده اسکار نیز یکی از چهرههای مطرح بود که علیه ونسا گفت: «لازم است به خانم ردگریو بگویم که اسکار گرفتنش لحظه مهمی در تاریخ نیست، نیازی به بیانیه دادن نبود، یک تشکر ساده کفایت میکرد.»
گفتنی است ردگریو سال ۱۹۹۱ در کتاب زندگینامهاش نوشت: «هاوارد دبلیو کخ رئیس وقت آکادمی علوم و هنرهای سینما به من گفت اگر برنده شدی به یک تشکر بسنده کن و چیز دیگری به زبان نیاور. من نیز در پاسخ گفتم که حق دارم حقیقت را بگویم.» پس از این ماجرای جنجالی ونسا به فعالیتش در سینما ادامه داد و ۲ بار دیگر هم برای فیلمهای بوستونیها و هاواردز اِند نامزد دریافت اسکار شد. هر چند در نهایت به این جوایز نرسید. بد نیست بدانید که او سال ۲۰۱۲ هم طی مصاحبهای با قاطعیت اعلام کرد که از آن صحبتهایش به هیچ عنوان نادم نیست و کاری را که به نظرش درست بوده انجام داده است.
انتهای پیام/
مرگ بر آمریکا و صهیونیستها