سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گوشی‌های هوشمند معتادان را از مرگ نجات می‌دهند

نرم‌افزار‌های جدیدی برای گوشی‌های هوشمند عرضه شده که با انجام تماس امدادی به یاری معتادان می‌شتابد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان به تازگی موفق به ساخت اپلیکیشنی با نام شانس دوم (Second Chances) یا سونار (Sonar) شدند که قادر است با تشخیص سوءمصرف و احتمال مرگ در افراد گرفتار به مواد مخدر با مراکز امدادی تماس گرفته و به کمک فرد آسیب‌پذیر بشتابد.

این نرم‌افزار با تشخیص زیاده‌روی فرد معتاد در حین مصرف مواد مخدر ابتدا با هشدارهایی او را از خطر احتمالی آگاه می‌کند و اگر این هشدارها ادامه یابد، با پلیس یا مراکز درمانی تماس می‌گیرد. این نرم‌افزار همانطور که از نامش پیداست، شانس دوم و در واقع شانس حیات مجدد را برای بیماران گرفتار اعتیاد فراهم می‌کند.

نرم‌افزار شانس دوم یا سونار به وسیله سازمان غذا و دارو آمریکا تایید شده و قرار است به زودی در دسترس مردم قرار بگیرد. آخرین آمار‌ها حاکی از آن است که روزانه ۱۱۰ نفر بر اثر زیاده‌روی در مصرف مواد مخدر یا همان اوردوز در ایالات متحده آمریکا جان خود را از دست می‌دهند. کارشناسان مسائل اجتماعی این تعداد کشته شده سوء مصرف مواد را نشان دهنده بحرانی‌ترین دوره مواد مخدر در تاریخ آمریکا می‌دانند.

جاکوب سانشاین متخصص بیهوشی در دانشگاه واشنگتن در مورد برنامه شانس دوم گفت: «سلامت و زندگی معتادان همواره در خطر بزرگی قرار دارد و این افراد در هر بار مصرف مواد مخدر با مرگ در جدال هستند. اپلیکیشن سونار می‌تواند با بررسی تغییرات فیزیولوژیکی بدن فرد معتاد مانند تغییر در تنفس و بالا رفتن یا پایین آمدن بیش از حد ضربان قلب فرد، او را از خطر احتمالی آگاه کند و در مواقع ضروری با نیرو‌های امدادی تماس بگیرد».

یکی از دست‌اندرکاران ساخت این نرم‌افزار گفت: «اپلیکیشن شانس دوم با ارسال سیگنا‌ل‌هایی از تلفن همراه به سمت سینه فرد معتاد، تغییر در الگوی تنفسی و ضربان قلب را تشخیص می‌دهد». سونار در مرحله آزمایشی روی ۱۹۴ فرد معتاد تست شد با ۹۶ درصد تشخیص درست توانست رضایت بسیاری از کاربران و کارشناسان فناوری‌های امدادی را بدست آورد.

سازندگان این اپلیکیشن سعی کرده‌اند مسائل ایمنی را نیز در این برنامه به خوبی رعایت کنند و به همین علت کاربر باید رمز عبوری را برای ورود به نرم‌افزار تعریف کند. این نرم‌افزار همچنین به فرامین صوتی حساسیت نشان داده و با صوت نیز قابلیت اجرای دستورات را دارد. به گفته سازندگان سونار این نرم‌افزار به زودی با توسعه در محتویات عملکردی آن در دسترس همه قرار می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: دستبد الکتریکی سرعت بهبود زخم را در بدن شما افزایش می‌دهد


انتهای پیام/

گوشی‌های هوشمند به کمک افراد گرفتار به اعتیاد می‌شتابند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.