سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحولات آفریقا؛

آیا احتمال کودتای نظامی در سودان وجود دارد؟

حضور گسترده نظامیان سودانی در خارطوم، برگزاری نشست ۱۵ کشور عربی در بنغازی و و انهدام یک گروه داعشی در مغرب از جمله رخداد‌های قاره آفریقا به‌شمار می‌رود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سودان همچنان ناآرام است و اقدامات دولت خارطوم برای مهار این ناآرامی‌ها نتوانسته به تظاهرات سودانی‌ها پایان دهد. گروه‌های سیاسی سودان از اعتراضات مردمی در این کشور حمایت می‌کنند و حتی برخی از سیاستمداران وابسته به حزب حاکم از این حزب جدا شده اند. در همین حال، رسانه‌های سودانی از حمایت تعدادی از افسران این کشور از تظاهرات خبر داده اند.


روزنامه السودان الیوم طی گزارشی نوشت: خودرو‌های نظامی از دیروز عصر در سراسر خارطوم مستقر شده اند و این موضوع توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را به خود جلب کرده است.

بسیاری از فعالان شبکه‌های اجتماعی سودان این حضور نظامی گسترده در خارطوم را نشانگر کودتای نظامی در این کشور می‌داند. آنان معتقدند نظامیان سودانی می‌خواهند قدرت را به یک دولت مدنی انتقال دهند، اما برخی دیگر از کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند که دولت می‌خواهد حالت فوق العاده در خارطوم اعلام کند و زمان آمد و شد مردم را در این شهر کاهش دهد.

این درحالی است که احزاب سیاسی و اتحادیه‌های صنفی سودان اعلام کرده اند: به تظاهرات خود علیه دولت خارطوم ادامه خواهد داد و برهمین اساس یکشنبه (فردا) به خیابان‌ها می‌آیند تا علیه دولت عمرالبشیر شعار سر دهند. این تظاهرات پنجشبنه آینده نیز تکرار خواهد شد.


به نوشته این روزنامه چاپ خارطوم، مردم سودان با قیام خود توانسته اند دو حکومت نظامی در این کشور را سرنگون کنند که اولین آن در سال ۱۹۶۴ بود که رژیم ابراهیم عبود سرنگون شد. دومین آن در سال ۱۹۸۵ بود که رژیم جعفر نمیری ساقط گشت. اکنون این سئوال مطرح است " آیا تظاهرات کنونی در سودان شباهتی به دو قیام گذشته مردم این کشور دارد؟ "

تظاهرات سودانی‌ها از ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۸ در اعتراض به گرانی نان شروع و به سرعت به تظاهرات ضد دولتی تبدیل شد. در جریان این تظاهرات تاکنون ۱۹ سودنی جان خود را از دست داده و ۹۷ نفر دیگر دستگیر شده اند.

صدور حکم اعدام ۴۱ تروریست

دادگاه ویژه مبارزه با تروریسم تونس با صدور احکامی متهمان حمله به دو پایگاه نظامی در این کشور را به اعدام و زندان محکوم کرد.


به نوشته روزنامه تونسی " الشروق " سخنگوی رسمی دادگاه ویژه مبارزه با تروریسم گفت: این دادگاه عصر دیروز تشکیل جلسه داد و ۴۱ متهم حمله به دو پایگاه نظامی در منطقه "هنشیر التله" واقع در استان " القصرین" تونس را به اعدام محکوم کرد.

"سفیان السلطی " با بیان اینکه ۳۹ نفر از متهمان این پرونده فراری هستند، اظهار داشت: این تروریست‌ها به اعدام و حبس ابد و ۵۰ سال زندان محکوم شده اند، البته سه تروریستی که در حمله به دو پایگاه نظامی در منطقه هنشیرالتله شرکت داشتند، در بازداشت به سر می‌برند که یکی از آنان به حبس ابدا، دیگری به ۵۰ سال زندان و نفر سوم هم به ۷ سال حبس محکوم شده اند.

یک گروه تروریستی در ۱۶ ژانویه ۲۰۱۴ به دو پایگاه ارتش تونس واقع در منطقه هنشیرالتله حمله کردند که در اثر آن ۱۵ نظامی جان خود را از دست دادند و ۲۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.

نشست ۱۵ کشور عربی در بنغازی

کنفرانس " ملت عربی " با شعار " لیبی بر تروریسم پیروز است" با حضور نمایندگان ۱۵ کشور از جهان عرب عصر جمعه در شهر بنغازی لیبی آغاز به کار کرد. این نشست که در راستای فراهم کردن مقدمات توافق گروه‌های لیبیایی و برقراری ثبات و امنیت در این کشور ارزیابی می‌شود، شیوخ و روسای قبایل، نخبگان و سیاستمداران لیبی در آن شرکت دارند.

به نوشته پایگاه خبری "بوابه الاخباریه الافریقیا " در کنفرانس بنغازی فرمانده هان و مقامات بلندپایه نظامی لیبی برنامه‌ها و عملیات‌های خود را برای قلع و قمع گروه‌های تروریستی در این کشور تشریح کردند.

قراراست در حاشیه کنفرانس بنغازی نشستی تحت عنوان " بحران لیبی و تاثیر آن بر امنیت ملی جهان عرب" برگزار شود.

نماینده سازمان ملل در امور لیبی پنجشنبه گذشته در پایان سفر خود به طرابلس گفت: طی هفته‌های آینده نشستی با حضور تمام گروه‌های سیاسی، روسای قبایل و تمام اقشار مختلف جامعه لیبی برگزار می‌شود تا آن‌ها به یک توافقی در خصوص ساختار آینده کشورشان دست یابند. پس از این توافق، انتخابات پارلمانی برگزار و قانون اساسی تدوین لیبی می‌شود و در پایان ۲۰۱۹ انتخابات ریاست جمهور در این کشور برگزار خواهد شد.

انهدام گروه داعشی در مغرب

نیرو‌های امنیتی وابسته به دفتر تحقیقات قضایی مغرب با انجام عملیات پیشگیرانه یک گروه تروریستی وابسته به داعش را در منطقه الناظور" این کشور منهدم کردند.


به نوشته روزنامه " الصباح " مغرب، این گروه متشکل از سه تروریست بود که سن آنان بین ۱۸ تا ۳۱ سال است. تروریست‌ها مهارت‌های لازم برای ساخت بمب، انفجار خودرو‌های بمب گذاری شده و استفاده از سموم را داشتند. از این گروه تروریستی سلاح، لباس نظامی، نقشه، چاشنی انفجاری، دستگاه‌های الکترونیکی، شمشیر و ساطور کشف و ضبط شده است.

به گفته یک مقام امنیتی، تروریست‌های دستگیر شده طرح‌ها و برنامه‌هایی را برای انجام عملیات تروریستی در مغرب داشتند و مقدمات آن‌ها فراهم کرده بودند که توسط نیرو‌های امنیتی دستگیر شدند.

انهدام این گروه تروریستی چند روز پس از کشته شدن دو گردشگر توسط تروریست‌ها در منطقه " املیل" صورت گرفت.

به گفته مدیر امنیت ملی مغرب، طی سال گذشته میلادی ۴۰ نفر در این کشور به اتهام جرایم تروریستی دستگیر شده اند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.