صبح امروز سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان شرکت «دومان توکان» در شعبه ۴ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی برگزار شد.
گفتنی است؛ این پرونده ۵ متهم دارد که یکی از آنها خانم و متواری است. اتهام وی معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور است.
شرکت دومان توکان با هدف سرمایه تحت پوشش کار اقتصادی در تولید و احداث هتل و رستوران دست به تخلفاتی زدند.
گردش مالی این شرکت بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان است و به پرونده متهمان این پرونده به اتهام مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و کلاهبراری رسیدگی میشود، اما مدیر عامل این شرکت معتقد است فقط دومیلیارد تومان به مردم بدهکار است.
این شرکت ۱۸۶ شاکی دارد. شرکت دومان توکان مجوز سرمایه گذاری نداشته است.
این شرکت برای ورود در بورس درخواست میدهد که طبق روال درخواست ثبت میشود، اما مدیران این شرکت از این شماره به عنوان مجوز استفاده میکنند.
شرکت دومان و توکان از تاریخ ۹۳/۱۲/۱۱ تا ۹۷۱۲/۱۶ اقدام به بستن ۸۳۰ فقره قرارداد با مردم کرده است.
متهمان این شرکت برای رسیدن به مقاصد خود حدود ۳ میلیارد تومان رشوه پرداخت کرده اند.
در جلسه اول رسیدگی به دادگاه متهمان پرونده دومان توکان کیفرخواست متهمان قرائت شد که تعدادی از شکات نیز به بیان مطالب خود پرداختند.
در جلسه دوم دادگاه هم بخش دیگری از مطالب شکات شنیده شد و نماینده رسمی دادگستری مطالب خود را ارائه و دومان سهند متهم ردیف اول پرونده به دفاع از خود پرداخت.
در این جلسه نیز دیگر متهمان پرونده به دفاع از خود می پردازند.
در ابتدای جلسه نماینده دادستان در رابطه با دفاعیات متهم در جلسه گذشته که گفته بود دادسرا به عمد رسیدگی به پرونده را طولانی کرده تا به استجازه رهبری برخورد کند، گفت: قطعاً این ادعا دروغ و نادرست است؛ تحقیقات این پروندهها به دلیل اینکه شکات زیادی دارند، طولانی میشود.
وی افزود: حتی پروندههای در حال رسیدگی هم شامل این استجازه از رهبری میشوند و رسیدگی به آنها باید مجدد انجام شود.
نماینده دادستان در خصوص صحبتهای دومان سهند که در جلسه گذشته به دادسرا توهین کرده است، گفت: قطعاً دادسرا برای خودش این حق را قائل است که به توهینهای متهم رسیدگی کند.
وی افزود: متهم در جلسه گذشته گفت که هیچ شاکی نداشته و دادسرا خودش شروع به رسیدگی به پرونده کرده است؛ در حالی که این نادرست است و براساس ماده ۲۹۰ آیین دادرسی کیفری هر جایی که حقوق مردم ضایع شود دادسرا میتواند ورود پیدا کند.
نماینده دادستان ادامه داد: ما تنها به اقرارهای متهم بسنده نکردیم بلکه تمام شواهد را کنار هم قرار دادیم و سپس کیفرخواست صادر شد.
وی افزود: حتی متن پیامکهای متهم در صفحه مشاوران شرکت وجود دارد که دومان سهند با نام کاربری سرمایهگذاری اقدام به اغواگری سرمایهگذاران کرده و در پیامکها صراحتاً اعلام میکند که اوضاع شرکت نامساعد است و تا دو ماه دیگر پولی برای پرداخت وجود ندارد و میگوید در برابر سرمایهگذارانی که برای پس گرفتن پولهای خود مراجعه میکنند از اهرم تهدید استفاده کنید.
نماینده دادستان با اشاره به صحبتهای متهم در جلسه گذشته دادگاه گفت: متهم در جلسه گذشته گفت که هیچ بادیگاردی نداشته است در صورتی که عکسهایی از وی در فضای مجازی منتشر شده است که فرد به عنوان مافی به عنوان بادیگارد همراه وی است.
در ادامه دادگاه کارشناس دادگستری در جایگاه قرار گرفت و گفت: طبق بررسیها ۲۸۰ میلیارد تومان واریزی به حسابهای شرکت دومان توکان بوده و همین مقدار نیز برداشت انجام شده است.
وی گفت: خالص واریزی ۱۴۱ و نیم میلیارد تومان بوده که ۱۴۱ میلیارد آن پول سپرده گذاران بوده است و نیم میلیارد هم در حساب بلوکه شده است.
نماینده دادستان ادامه داد: منشاء ۷۰ درصد از واریزیها شناسایی شده که شامل ۹۴ میلیارد تومان واریزی سرمایهگذاران، ۴۰ میلیارد تومان نامشخص، ۲۵۰ میلیون تومان درآمد هتلها و ۷۵ میلیون هم سود سپرده سرمایهگذاری است.
وی گفت: تاکنون ۶۱ میلیارد تومان پرداختی به سرمایهگذاران بوده، اما هنوز مشخص نیست چقدر اصل و چقدر سود پولها بوده است.
وی افزود: سود سرمایهگذاران قدیمی از پول سرمایهگذاران جدید پرداخت میشد و ما هیچ اثری از سرمایهگذاری در این شرکت ندیدیم که بتواند ۳۰ تا ۴۰ درصد سود پرداخت کند.
نماینده دادستان ادامه داد: از این شرکت هیچ نرم افزار حسابرسی پیدا نشد و تمام سیستم به صورت دستی ضبط شده بود و علت طولانی شدن کارشناسی نیز همین مورد بود و اگر نرم افزار حسابداری وجود داشت کار حسابرسی شرکت انجام میشد.
در ادامه دادگاه وکیل شکات پرونده خطاب به کارشناس رسمی گفت: شما اعلام کردید که ۱۳۹ فقره قرارداد جاری دارید در حالیکه اکنون ۱۸۶ شاکی داریم؟
کارشناس رسمی جواب داد: این قراردادها مبنای کار ما نیست، چون اطلاعات مالی قراردادها به خود قرارداد پیوست نبوده است و نیز ممکن است همه قراردادها به ما داده نشده باشد.
وکیل شکات گفت: شما میگویید ۱۶۱ میلیارد سود پرداخت شده است این سودها به چه کسی پرداخت شده است؟
کارشناس رسمی دادگستری پاسخ داد: این مبلغ صرفا سود نبوده است بلکه کل پرداختی بوده است که شاید اصل پول و شاید سود و شاید چیز دیگری بودها باشد.
کارشناس رسمی گفت:، چون شکات بعضا با ما کاملا همکاری نداشتهاند و عدهای هم اصلا شکایت نکردهاند باعث شده است که نتوانیم کاملا به حسابها دسترسی داشته باشیم.
در ادامه جلسه دادگاه متهم دومان سهند برای ادامه دفاعیات در جایگاه قرار گرفت.
قاضی صلواتی به متهم تذکر داد دادگاه که و گفت: مواظب اظهارات خود باشید و به کسی توهین نکنید در غیر اینصورت برابر مقررات با شما رفتار خواهد شد.
رئیس دادگاه خطاب به متهم پرسید: تعیین سود در شرکت بر چه اساسی انجام میگرفت. شما سودهایی تا سقف ۴۰ درصد پرداخت کردهاید.
متهم پاسخ داد: میزان سود بالا در قراردادهایی که درجلسه قبلی دادگاه اشاره شد تا ۴۰ درصد بوده است؛ اما سود ماهیانه نبوده است. بلکه قرارداد مشارکت بوده است.
قاضی صلواتی پرسید: در کدام پروژه و چه مقدار این سود را دادهاید؟
متهم پاسخ داد: پروژه آژانس مسافرتی اریکه فارس ایرانیان که تورهای نوروزی آن ۸۰ درصد سودآور بوده است، اما، چون بازداشت شدم نتوانستم آن را اجرایی کنم. اینکه من سود ۴۰ درصد به کسی پرداخت کردهام را قبول ندارم.
قاضی خطاب به متهم گفت: این سود پرداخت شده است بر اساس گزارش حسابرسی ۱۵ نفر، ۸ تا ۴۰ درصد سود دریافت کردهاند. اقرارهای شما مبنی بر زیان ده بودن شرکت در پرونده وجود دارد شما با هیچ کشتیرانی و سازمان هواپیمایی قرارداد نداشتهاید.
کارشناس رسمی دادگستری گفت: قراردادهایی که در آن سود ۸ تا ۴۰ درصد مطرح شده است پرداختی نیز داشته است.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: طبق اظهارات شما در سازمان اطلاعات، رستورانها ضررده بودهاند در این رابطه توضیح دهید.
رئیس دادگاه از متهم پرسید: آیا سپرده و آوردهای داشتهاید؟
متهم پاسخ داد: بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان برای شرکت آورده داشتم.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: طبق اقاریر خود شما برادرتان ۵ میلیون تومان پول توجیبی میگرفته است.
متهم پاسخ داد: هرکسی میتواند پول تو جیبی بگیرد.
نماینده دادستان با کسب اجازه از محضر قاضی خطاب به متهم گفت: شما در کانالی آوردهاید که ورودی مجموعه صفر شده است و پروژههای آتی به مشکل میخورد، پس خودتان در جریان بودهاید.
متهم پاسخ داد: شما نمیتوانید با مطالب آن کانال گزینشی برخورد کنید. آن کانال مربوط به آموزش و مارکتینگ بوده که توسط بنده و اساتید انجام میشد.
در ادامه مستشار دادگاه خطاب به متهم گفت: شما هنوز در فضای اغواگری هستید. پاسخ دهید پول ۱۸۶ طلبکار را چگونه پرداخت میکنید؟
متهم پاسخ داد: در تمام بازجویی هایم بارها به بازجو گفتهام که اولویت بنده پرداخت حق شاکیان بوده است و این موضوع در مرحله دادسرا صورت جلسه شد.
قاضی خطاب به متهم گفت: شعار ندهید و جوسازی نکنید. شما دیپلم داشتید چرا خود را دکتر معرفی کردید؟ شکات حاضر در جلسه نیز تأیید کردهاند که شما خود را دکتر معرفی میکردید.
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: شما روزی ۲۰۰ هزار پیامک برای تبلیغات میزدید. هزینه آن از کجا میآمد؟ شما پول مردم را برای تبلیغات میدادید.
متهم پاسخ داد: هزینه آن را از محل سود شرکت میدادم.
قاضی خطاب به متهم گفت: براساس نظر کارشناسی هزینهها در جایی که اعلام شده صرف نشده است.
قاضی خطاب به متهم گفت: ۵ مورد از پروژههایتان را نام ببرید.
متهم پاسخ داد: رستوران شمس العماره، رستوران آرکا، رستوران کاوانی، رستوران ستاره کیش و هتل ستاره کیش و هتل بلور.
قاضی صلواتی گفت: طبق اعلام کارشناس رسمی دادگستری در مجموع ۲۵۰ میلیون تومان بابت هتل و رستوران به حساب واریز شده است، ۱۵ نفر بیشترین سود را دریافت کردهاند و ۱۷ نفر بیشترین پورسانت را بابت مشاوره گرفتهاند در این رابطه توضیح دهید.
متهم پاسخ داد: جمع کل آن ۲ میلیارد بوده است که در طول سه سال فعالیت به آنها پرداخت کردهام.
در ادامه جلسه یکی از شکات گفت: دومان سهند با پیامهای مختلف به افراد ادعا کردهاند که اگر بیرون بیایند تمام خسارت را جبران و پولهای ما را بر میگردانند، در اینجا به ما پاسخ دهند که چگونه میخواهند این را پول را برگردانند؟
در ادامه جلسه دادگاه قاضی صلواتی خطاب به وکیل مدافع متهم از وی خواست دفاعیات خود را مطرح کند.
وکیل مدافع متهم گفت: موکلم در تاریخ ۲۳ تیر سال ۹۴ مبادرت به ایجاد شرکت دومان ت. وکان نموده است تا خدمتی درجهت رفع معضل بیکاری، ایجاد اشتغال و جذب سرمایه گذاری نماید.
در ادامه وکیل متهم در دفاع از موکل خود گفت: موکل من در راهاندازی پروژههای مختلف برای افراد زیادی کارآفرینی کرده است.
وی با بیان اینکه متن دفاعیات خود را بصورت لایحه تقدیم میکنند درخواست استمهال و مهلت برای پرداخت بدهیها را داشت تا میزان بدهیها و مبالغ تعیین تکلیف شود.
وکیل متهم گفت: بنده و همکارانم حدود یک ماه ۵۸ جلد از پرونده موکل خود را مطالعه کردهایم. حتی قبل از پایان مطالعه چند بار موکلم درخواست ملاقات داشت که بنده اعلام کردم اجازه بدهید پرونده را کاملا مطالعه کنیم سپس ملاقات داشته باشیم که پس از مطالعه کامل پرونده با موکل خود جلساتی داشتیم که وی معتقد بود مدارک و اسنادی دارد که به درد پرونده میخورد که البته تاکنون این مدارک به دست ما نرسیده است.
وی گفت: در دفاع از موکل خود ۱۲ برگ لایحه تهیه کردهام که به تمامی موضوعات کیفرخواست اعتراض شده است؛ که تقدیم میگردد.
در ادامه قاضی صلواتی گفت: در جایگاه حاضر شده و آخرین دفاعیات خود را بیان کنید.
متهم دومان سهند با حضور در جایگاه در دفاع از خود گفت: مجددا اعلام میدارم که اتهام کلاهبرداری را قبول ندارم.
متهم ادامه داد: مبالغ سرمایه گذاری شده برای اکران دو فیلم و افتتاح سفره خانه سنتی، افتتاح صرافی، افتتاح مجموعه رستورانهای روباز، افتتاح آژانس هواپیمایی و چند پروژه دیگر هزینه شده است که تمامی فاکتورهای آن توسط ضابطان جمعآوری شده است.
در اینجا قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: آقای دومان اینجا دادگاه است چرا میخواهید فیلم بازی کنید؟ آیا هنوز هم فکر میکنید خبرنگار هستید؟
متهم گفت: اینجانب تاکید میکنم تمام پروژههای بنده در زمانی که بازداشت بودهام فعال بوده و هیچ شرکت صوری و کاغذی وجود نداشته است.
متهم خاطرنشان کرد: از جمله مهمترین بدهکاران مهدی ذکایی است که در اینجا حضور دارد این فرد ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به بنده بدهکار است که هیچگونه تسویهای با من نداشته است که البته این مبلغ بدون احتساب ۲ میلیاردی است که در گاوصندوق بوده است. فرد دیگر محمود بهجت است که این فرد هم مالک یکی از رستورانها بوده و حدود ۲ میلیارد تومان به بنده بدهکار است. آقای پویان بدهکار دیگری است که حدود ۶۰۰ میلیون تومان به بنده بدهکار است.
متهم بیان داشت: در آخر در حضور دادگاه، مستشاران، وکلای محترم و حاضران در جلسه اعلام میدارم با وجود اینکه اتهامات وارده را قبول ندارم، اما آمادگی همکاری کامل با دادگاه و هر مرجع قضایی دیگر را دارم که اصل سرمایه و سود منعقد شده در قرارداد و نیز خسارتهای وارده را بپردازم.
وی گفت: آمادگی کامل دارم مبلغ شاکیان را به هر میزان که در آخرین قرارداد قید شده است که شامل اصل پول، سود و میزان ضررو زیان است را بپردازم.
متهم ادامه داد: از شاکیان بابت ضرر و زیانهای وارده عذرخواهی میکنم.
پس از دفاعیات متهم، قاضی صلواتی اظهار کرد: اکثر شکات تمام زندگی خود را به عنوان سرمایه در این شرکت سرمایه گذاری کردهاند و دیگر تهدیدها جواب نمیدهد. تاکنون اموالی شناسایی نشده و اموال شناسایی شده کفاف بدهی ده نفر را هم نمیدهد.
در پایامن دادگاه قاضی صلواتی با بیان اینکه متاسفانه متهم تاکنون صداقت نداشته و اموالی معرفی نکرده است، گفت: امروز ختم جلسه اعلام میکنم و ادامه رسیدگی به پرونده فردا ساعت ۱۰ خواهد بود.
انتهای پیام/