وی افزود: در لایحه بودجه فروش یک و نیم میلیون بشکه در روز درنظر گرفته شده که محقق شدن آن بستگی به مسائل مختلفی دارد که در صدر آن متنوعسازی روشهای فروش نفت و فاصله گرفتن از روشهای سنتی فروش نفت خام کشور است.
نماینده مردم ایذه و باغملک تصریح کرد: زمانی که کلیات لایحه در کمیسیون انرژی مطرح شد، فکر کردیم که به طور کلی درآمد نفت را از بودجه حذف کنیم تا بتوانیم به صورت واقعی سایر مسائل را لحاظ کنیم و اگر هم از نفت درآمدی به دست آمد در صندوق توسعه ملی قرار بگیرد و در بخش زیرساختها هزینه شود.
بیشتر بخوانید: ارقام کلیدی در لایحه بودجه ۹۸ + صوت
* مدیرانی که حاضر میشدند برای فروش نفت از آبروی خودشان هم مایه بگذارند
وی افزود: نکته این است که فروش نفت در برهه کنونی به مدیران هم بستگی دارد؛ در دوره تحریم قبلی، مدیرانی بودند که حاضر میشدند برای فروش نفت از آبروی خودشان هم مایه بگذارند؛ آنها با انجام روشهای مختلف، بخشی از نفت را فروختند و درآمد حاصل از آن را به صورت ارز، دارو، قطعات هواپیما و دیگر وسایل مورد نیاز وارد کشور میکردند، لذا این مهم است که مسئولین کنونی وزارت نفت جرات، علاقه و توان این کار را داشته باشند یا خیر.
خادمی در پاسخ به این سوال که "آیا فروش هر بشکه نفت با قیمت ۵۴ دلار طبق پیش بینی دولت در بودجه، امکان پذیر است؟ " اظهار داشت: نمیتوان به طور قطع گفت که پیش بینی هر بشکه ۵۴ دلار محقق میشود، زیرا بهای جهانی نفت منوط به شرایط سیاسی است.
وی ادامه داد: ما باید به سراغ ابزارهای دیگری در فروش نفت برویم، زیرا اگر قیمت نفت کاهش یابد در مقابل هزینههای کشور نسبت به گذشته کاهش پیدا نمیکند؛ در حال حاضر هیچ اطمینانی درباره تحقق درآمدهای کشور وجود ندارد، بنابراین به نظر من نیاز به مردان روز سخت داریم.
* توقف اجرای راهکارها در شرایط خوب به ایجاد معضل در شرایط بد میانجامد
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص تاثیر نرخ تسعیر بر کسری بودجه سال آینده اذعان داشت: در لایحه بودجه، رقم ۵۷۰۰ تومان برای هر دلار درنظر گرفته شده که نرخ میانگین است؛ برای واردات بعضی از کالاهای اساسی تا حدی این نرخ کمتر است، ولی برای امورات دیگر این قیمت بیشتر است که میانگین آن همین ۵۷۰۰ تومان میشود، اما وقتی کاهش صادرات نفت داشته باشیم، روی همه مسائل اثر منفی دارد.
خادمی در مورد استفاده از ظرفیت بورس برای جلوگیری از کاهش صادرات نفت گفت: متأسفانه ما کارهایی را در زمانی که وضعیت خوب است، انجام نمیدهیم و در زمان تنگنا تازه تصمیماتی گرفته میشود بعد هم اگر گشایشی شد، کلا راهکارهای قبل فراموش میشود.
وی افزود: بحث عرضه نفت در بورس انرژی، از ۱۰ یا ۱۲ سال پیش وجود داشت، حتی مدیرعامل آن تعیین شده بود، اما چون اعتقاد به این کار وجود نداشت، رها شد و الان هم پیگیریهای لازم انجام نمیشود.
خادمی با بیان اینکه "ظرف دو سه ماه گذشته هم چند محموله در بورس عرضه شد، اما وزارت نفت هم به اجبار دولت این کار را پذیرفت"، گفت: ما بایستی چهل سال قبل خام فروشی را متوقف میکردیم تا امروز میتوانستیم فراوردههای با ارزش آن را به کشورهای همسایه مثل پاکستان، افغانستان و ترکیه صادر کنیم که در این شرایط امکان تحریم کشور وجود نداشت، اما متاسفانه ما در زمین آمریکا بازی کردیم و به جای احداث پالایشگاه، اقدام به واردات بنزین کردیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه آیا وزارت نفت در حال حاضر اقدام مناسبی برای مقابله با تحریمها انجام میدهد بیان داشت: وزارت نفت شرایط انجام این کار را ندارد و حتی زیرساختهایی هم که داشت تا از این طریق تحریمها را دور بزند، تضعیف کرده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/