سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امام جمعه اردبیل:

حمایت مردمی در کنار پی‌جویی دولت سد عمارت را به اردبیل بازگرداند

امام جمعه اردبیل با اشاره به بازگشت سد عمارت در نقشه اردبیل گفت: از هیأت دولت تشکر می کنم که در اسرع وقت سد بزرگ عمارت را دوباره به استان اردبیل برگرداند.

به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ آیت الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبه های این هفته نماز جمعه با اشاره به ارتحال حضرت آیت الله سید حاتمی گفت: ارتحال عالم عامل، فقیه وارسته، خیر شایسته، محبوب قلوب، مربی نفوس، مفسر قرآن، ملجأ بیچارگان و یادگار بزرگان حضرت آیت الله سید حاتمی را به ساحت حضرت صاحب العصر و الزمان، رهبر معظم انقلاب، روحانیت مکرم، اهالی معزز استان و بازماندگان تسلیت عرض می کنم.

حضرت آیت الله عاملی اظهار داشت: از اهالی استان مخصوصا تشکر دارم که در تشییع و مجلس ترحیم ایشان سنگ تمام گذاشتند و ثابت کردند که روحانیت جایگاه ویژه در قلوب ملت دارد و آوار عظیم تبلیغات دشمنان نتوانسته ملت ما را از روحانیت جدا کند. خداوند ایشان را با اجداد طاهرینش محشور فرماید.

نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از خطبه ها گفت: از هیأت دولت معظم تشکر می کنم که در اسرع وقت سد بزرگ عمارت را دوباره به استان اردبیل برگرداند. همچنین از معاون پارلمانی رئیس جمهور، به طور ویژه و از استاندار محترم، مخصوصا تشکر دارم.

وی افزود: ما در این مشکل با دولت مجادله می کردیم نه با آقای استاندار ایشان به وظیفه خود عمل کرده نامه نوشته و خواستار اصلاح شده بودند. ما از ایشان هم حمایت می کنیم و هم از ایشان راضی هستیم. ایشان بخاطر اقدامات شایسته حق بزرگی بر ذمه استان دارند.

وی ادامه داد: از تمام اقشار، اشخاص و احزاب که از این حرکت حمایت کردند تشکر می کنم. در این میان، حمایت ویژه ای از جانب اهالی تبریز صورت پذیرفت که این امر، جز آقایی، نام دیگری ندارد. تبریز آقاست و آقا خواهد ماند. تبریز برادر بزرگ ماست و همیشه برادر بزرگ ما خواهد ماند. تبریز افتخار تمام آذری های جهان است و همیشه افتخار آذری ها خواهد ماند.

آنها، مخصوصا استاندار آذربایجان شرقی، قبل از ما به دولت تذکر دادند که در تقسیم بندی اشتباه کرده اید و سدّ، مال ما نیست.

امام جمعه اردبیل اظهار داشت: در اینجا فرصت را غنیمت شمرده و ارتحال عالم ربانی، عالم عامل و بزرگ معلم اخلاق تبریز حضرت حجت الاسلام شیخ علی دادیزاده که دو هفته پیش در نماز جمعه اردبیل حضور داشتند و ارتحال پدر دو شهید، حاج عباس فرجی را که امروز در تبریز تشییع می شوند به اهالی مکرم تبریز و خانواده آنها تسلیت عرض می کنم.

وی در ادامه سخنان خود در خصوص واگذاری سد عمارت گفت: توجیهات مسئولین در این خصوص افتضاح بود. گاهی می گفتند اشتباه تایپی و تحریری است، گاهی می گفتند نقشه ریز بود، گاهی می گفتند خطا از چراغ بود! کسی که در وزارت خانه ای مثل وزارت کشور و در موضوع حساس مرزهای جغرافیایی که آبستن شدیدترین حوادث است، اشتباه می کند، بهتر است برود در جایی اشتباه بکند که اشتباه بردار است.

وی افزود: سؤال ما این است که چرا این اشتباه درست در نقطه سدّ اتفاق می افتد و چرا این اشتباه به نفع آن طرف بود نه این طرف؟ و اگر ما، استاندار و نمایندگان تذکر نمی دادیم، آیا خطا و اشتباه سر جای خود می ماند؟!

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان در بخش دیگری از خطبه ها با اشاره به ولادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) و روز پرستار و بهورز اظهار داشت: با تبریک ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار از زحمات طاقت فرسای پرستاران و بهورزان عزیز، تشکر می کنیم و برای آنها توفیقات روز افزون از ساحت حق تعالی مسألت داریم.

وی گفت: در میان اقشار برای بعضی از آنها، روز تعیین کرده اند؛ مثل روز معلم وروز پرستار. همه اینها بخاطر قدسیت این مسئولیت هاست. دین ما توجه بسیار ویژه به بعضی از موضوعات دارد که از جمله آنها رسیدگی و عنایت به بیمار است. روایاتی که در خصوص پرستاری، عیادت، اطعام، اکرام، حل مشکلات بیمار و... وارد شده، نشان می دهد که ثواب رسیدگی به بیمار، ثواب معمولی نیست بلکه دهشت آور است.

خطیب جمعه اردبیل با بیان روایات بسیار خطیر در خصوص ارزش پرستاری از بیمار، در ادامه اظهار داشت: یک اشتباه بزرگ ما این است که خیال می کنیم پرستاری فقط در بیمارستان است. تمام آن ثوابهای عظیم علاوه بر پرستاران رسمی شامل کسانی می شود که در منزل از پدران و مادران پیر و از کارافتاده پرستاری می کنند و غیرت و عطوفت آنها اجازه نمی دهد پدران و مادران خود را به خانه سالمندان بفرستند.

وی افزود: کسی که به آن ثواب های عظیم بی اعتنایی می کند و والدین خود را به خانه سالمندان می فرستد، او نه دین را فهمیده و نه از انسانیت بویی برده است.

وی در ادامه سخنان خود ضمن بیان روایاتی پیرامون اهمیت حفظ حرمت والدین و نیک نظری نسبت به آنان اظهار داشت: من گاهی به خانه سالمندان می روم. روزی از متصدی پرسیدم چه خاطره ای از این انسانهای محترم داری؟ گفت: یکی ار آنها می گفت تنها آرزویم این است که در کنار سفره با نوه هایم مأنوس باشم. دیگری گفت: می خواهم پسرم را ببینم. به پسرش زنگ زدیم گفت می آیم. دو هفته این مرد بیچاره در ایوان آسایشگاه به راه نگاه می کرد بعد از دو هفته آمد پدرش را برد و گم کرد.

وی افزود: از همینجا فرصت را غنیمت می دانم و به دولت محترم اعلام می کنم ریشه تمام مشکلات اقتصادی ما فرهنگی است. بسیار جای تاسف است که در بودجه ریزی امسال، فرهنگ ما در اولویت اول قرار نگرفته است. فرهنگ فاخر به منزله ریل گذاری برای حرکت قطار توسعه و پیشرفت است.

وی افزود: ما آرزوی استان بدون خانه سالمندان داریم و این آرزو برای استان اردبیل عیب، غیر ممکن و دور از دسترس نیست چون استان ما، استان بسیار عطفی است.

در روایت است که رسول گرامی اسلام فرمود: هر فرزند نیکوکاری که با مهربانی به پدر و مادر خود نگاه کند در مقابل هرنگاه، ثواب یک حج کامل مقبول به او داده می شود. سوال کردند: حتی اگر روزی صد مرتبه به آنها نگاه کند؟ حضرت فرمود: آری خداوند بزرگتر و پاک تر از آن است که در تفضلات خود بخل داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تشکر می کنم از اینکه مسئولین واگذاری پنج هزار هکتار از 27 هزار هکتار واگذار شده کشت و صنعت، به عشایر محترم را شروع می کنند. این واگذاری باید بدون تاخیر صورت بگیرد. مسؤولین از این سنخ واگذاری هیچ واهمه ای نداشته باشند و سخت گیری هم نکنند چون هرچه می دهید، به صاحبان اصلی می دهید.

وی افزود: در واگذاری کشت و صنعت مغان به سه مطلب باید توجه شود: اول اینکه حجم واگذاری باید بیشتر از پنج هزار هکتار باشد؛ چون عشایر محترم این هفته قوی ترین و قدیمی ترین اسناد مالکیت را به من ارائه دادند. اینها توانایی اخذ وکیل و پیگیری حقوقی و قضایی را ندارند اما سند، سند است و قدیمی بودن آن خدشه و صدمه به اصل نمی زند. به تعبیر امیرالمؤمنین (ع) "ان الحق القدیم لا یبطله شیء". من از دستگاه قضایی می خواهم حتما این اسناد را ملاحظه نماید.

دوم اینکه عشایر ما قرناً بعد قرن و نسلاً بعد نسل بر سر همین خاک جانفشانی ها کرده اند در جنگ ایران و روس بهاء سنگین پرداخت کرده و حماسه ها آفریده اند. بعضی از بزرگان عشایر ما را سالدات های روسی با تبر تکه تکه کرده اند. و بسیاری از متجاوزان روسی در جنگ ایران و روس با دست این غیورمردان به عقب رانده شده یا کشته شده اند. سراغ هرکدام از رؤسای عشایر بروید صدها قبض ارسال تدارکات به جبهه های جنگ در هشت سال دفاع مقدس را دارند. آنها سخاوتمندانه رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را در تمام تولیدات خود شریک کردند. و از مهم تر اینکه تا حال هیچ گروه معاندی را به جمع خود راه نداده و کاملا ولایی و وطن دوست مانده اند. ما در برابر این همه ایثار باید عملا به آنها بگوییم "احسنت".

سوم اینکه قشلاقات عشایر واقع در محدوده کشت و صنعت سالهاست که عملا زندانی شده اند به آنها نه آب داده می شود، نه گاز و نه اجازه احداث. الان هم با وجود گاز از نفت استفاده می کنند و تا تکان خورده اند برای آنها پرونده درست شده است و الان هم در دادگاه ها پرونده دارند. ملک، ملک خودشان است اما محروم از «الناس مسلطون علی اموالهم». حالا که دولت محترم در صدد واگذاری است، این محدودیت ها همه باید در اسرع وقت برداشته شوند اما از طریق مسئولین، نه خودسرانه.

انتهای پیام/س

اشتباه سهوی در خصوص سد عمارت قابل قبول نبود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.