سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موسیقی در هفته‌ای که گذشت؛

معرفی بهترین‌های سال موسیقی/ خواننده‌ پاپ مجبور به عذرخواهی شد

مهمترین اخبار و رویداد‌های موسیقی از ۱۵ تا ۲۱ دی ماه را با یک کلیک مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه موسیقی در این هفته شاهد رویداد‌هایی بود که در ادامه به مهمترین آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین‌های سال موسیقی مشخص شدند

آیین اختتامیه پنجمین دوره جشن موسیقی ما با شعار «جشن همدلی اهالی موسیقی ایران» شامگاه شنبه ۱۵ دی ماه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد. بسیاری از فعالان عرصه‌ی موسیقی در این برنامه حضور داشتند که در ادامه می‌توانید جوایز اهدا شده و اسامی برگزیدگان را مشاهده کنید.

تندیس طلایی آلبوم موسیقی دستگاهی و سنتی ایرانی بی کلام به آلبوم آثار درویش خان از تهماسبی اهدا شد.
تندیس طلایی آلبوم موسیقی دستگاهی و سنتی ایرانی با کلام به آلبوم حالا چرا اثر مجید درخشانی و ناصر مسعودی داده شد.

تندیس طلایی آهنگساز برگزیده موسیقی سنتی، دستگاهی معاصر و ارکسترال ایران به فردین خلعتبری اهدا شد.

تندیس طلایی بخش آلبوم برگزیده موسیقی دراماتیک (فیلم، نمایش و دکلمه) به غم نومه فریدون اثر حسین علیزاده و پیمان قدیمی تعلق گرفت.

تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی پاپ راک هم به آلبوم مرگ خاموش اثر فرشاد اعرابی اهدا شد. تندیس طلایی مردمی بهترین آلبوم موسیقی پاپ-راک به آلبوم درهم با صدای رضا یزدانی رسید.

در ادامه تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی معاصر و ارکسترال ایرانی به آلبوم امشب کنار غزل‌های من بخواب اثر فردین خلعتبری و همایون شجریان اهدا شد.

تندیس طلایی آهنگساز برگزیده موسیقی تلفیقی و تجربی به میلاد درخشانی رسید. جایزه قطعه برگزیده موسیقی معاصر و سنتی ایرانی به انتخاب مردمی به علیرضا قربانی برای اثر «چهار راه استانبول» اهدا شد.

تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی پاپ از نگاه کارشناسان به آلبوم جز عشق نمی‌خواهم با صدای علیرضا عصار رسید.

تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی پاپ از نگاه مردم به آلبوم شانزلیزه اثر فرزاد فرزین اهدا شد.

تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی آیینی، نواحی و مقامی به آلبوم نوایی رسید. تندیس طلایی ترانه سرای برگزیده به زنده یاد افشین ید اللهی اهدا شد. تندیس طلایی ترانه برگزیده به انتخاب کارشناسان به ترانه کجا باید برم اثر روزبه بمانی اهدا شد.

تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی تلفیقی و تجربی به آلبوم بشنو از نو اثر بهنام دهقانیار اهدا شد.

تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی تلفیقی و تجربی به انتخاب مردمی با آرای بسیار نزدیک به دو آلبوم مد و نای از گروه دنگ شو و کلاغ سفید از گروه دال اهدا شد.

تندیس طلایی آلبوم برگزیده موسیقی مدرن، کلاسیک و ملل مشترک به کوارتت شهرزاد اثر شهرداد روحانی و آلبوم موسیقی برای تار و پیانو اثر میلاد محمدی و هوشیار خیام اهدا شد.

تندیس طلایی تنظیم کننده برگزیده موسیقی راک، پاپ و تلفیقی به سعید زمانی اهدا شد.

تندیس طلایی قطعه برگزیده موسیقی تلفیقی و تجربی از نگاه مردم به قطعه باورم کن اثر علی زند وکیلی اهدا شد.

تندیس طلایی بخش آهنگسازی برگزیده موسیقی پاپ به علیرضا افکاری اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین آلبوم موسیقی معاصر و ارکسترال ایرانی به آلبوم امشب کنار غزل‌های من بخواب اثر همایون شجریان و فردین خلعتبری اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین قطعه برگزیده‌ی موسیقی پاپ از نگاه مردم مشترک به قطعات ماه پیشونی هورش بند و یک لحظه نگام کن ماکان بند اهدا شد.

تندیس طلایی بهترین ناشر موسیقی به انتخاب انجمن صنفی موسیقی به موسسه پرده هنر موسیقی با مدیریت عباس ستایشگر اهدا شد.

تندیس طلایی کنسرت گذار برگزیده موسیقی به موسسه ترانه‌ی شرقی با مدیریت محسن رجب پور اهدا شد.

نشست خبری جشنواره‌ی آوا‌های انقلابی برگزار شد

ابتدای هفته نشست خبری چهارمین جشنواره سرود‌های حماسی و آوا‌های انقلابی بسیج با حضور جمشید جم دبیر جشنواره و امیر نصیربیگی رییس سازمان بسیج هنرمندان، بابک رضایی سخنگوی شورای مرکزی انجمن موسیقی بسیج و حسین دی‌پیر مدیر اجرایی جشنواره در ساختمان خورشید این سازمان برگزار شد.

نصیربیگی در ابتدای این نشست گفت: سه دوره قبلی در استان فارس برگزار شده و بخش‌های مختلفی نظیر سنتی، پاپ و همخوانی را شامل می‌شده است، اما امسال بر اساس رهنمود‌های رهبر انقلاب درباره سرود و تأثیر آن بر لایه‌های مختلف اجتماع، فقط روی این موضوع متمرکز شدیم. حدود ۴۰۰ اثر به جشنواره رسیده و برای انتخاب آثار نهایی، بر آرای مردمی در کنار نظرات کارشناسی تمرکز می‌کنم. اختتامیه از ۲۴ تا ۲۷ دی در استان لرستان برگزار می‌شود.

در ادامه جم دبیر جشنواره و نماینده انجمن موسیقی بسیج گفت: حدود ۴۸ سال است که در عرصه موسیقی فعالیت دارم و خوشحالم که به من اعتماد شد تا بتوانم راهی که ۴ دهه قبل شروع کردیم، ادامه دهم تا به جوانان منتقل شود. آرزوی من و امثال این بود که به سرود جان دوباره ببخشیم و آن را به جایگاه واقعی خودش برسانیم.

دی‌پیر، دبیر اجرایی جشنواره هم درباره شیوه داوری آثار گفت: نگاه انجمن موسیقی بسیج به حس و حال قطعات بوده است، به علاوه اینکه رویکرد فنی هم به آثار داشته‌ایم. در دوران گذار از اجرای زنده به دیجیتال هستیم، اما اگر گروهی زنده اجرا نکند، از داوری حذف می‌شود حتی اگر در آرای مردمی اول شود.

در پایان این نشست، پوستر جشنواره که توسط رجبی طراحی شده است، توسط جمشید جم و امیر نصیربگی رونمایی شد.

آخرین اخبار از وضعیت بهنام صفوی

رضا فوادیان مدیر برنامه‌های بهنام صفوی در خصوص آخرین وضعیت جسمانی این هنرمند، به خبرنگار ما گفت: وضعیت بهنام نسبت به چند روز گذشته تغییری نکرده است. البته سطح هوشیاری او کمی بهتر شده، ولی همچنان نوساناتی در وضعیت او هست.

وی افزود: گاهی اوقات بهنام می‌تواند چند کلامی صحبت کند. باید کمی صبور باشیم تا متوجه شویم که وضعیت این هنرمند چه زمانی از حالت نوسان خارج می‌شود.

گفتنی است بهنام صفوی از مدتی قبل مجدداً برای پیگیری روند درمان خود در بیمارستان و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است. این خواننده در سال ۹۴ به دلیل عارضه مغزی عمل جراحی انجام داد و خرداد سال گذشته هم به دست پروفسور سمیعی در آلمان مورد عمل جراحی قرار گرفت.

شرکت کنندگان در جشنواره موسیقی فجر مشخص شدند

تعدادی از هنرمندان موسیقی ایران در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در مسند نوازنده و رهبر ارکستر روی صحنه خواهند رفت.

سیمون آیوازیان، محمد اسماعیلی، حسین بهروزی‌نیا، سعید ثابت، نصیر حیدریان، شهرداد روحانی، فریدون شهبازیان، مظفر شفیعی، فریماه قوام صدری، منوچهر صهبایی، داوود فیاضی، مجید کیانی، ابراهیم لطفی و رافائل میناسکانیان از جمله این هنرمندانی هستند که در این دوره از جشنواره شرکت می‌کنند.

شهرداد روحانی، فریدون شهبازیان، نصیر حیدریان و ابراهیم لطفی هم به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک تهران، ارکستر ملی، ارکستر رتوریک و ارکستر زهی آرکو در این رویداد حضور پیدا می‌کنند.

سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر از تاریخ ۲۴ تا ۳۰ بهمن ماه سال جاری با دبیری شاهین فرهت در تهران برگزار می‌شود.

یراحی عذر خواهی کرد

مهدی یراحی خواننده‌ی پاپ پس از حواشی فراوان و انتشار موزیک ویدیوی انتقادیش در یک برنامه‌ی رادیویی حضور پیدا کرد. او در برنامه رادیویی «تهران من»، در پاسخ به این پرسش که خبر ممنوع‌الفعالیتی خود را چه زمانی شنیده است، گفت: عصر روز چهارشنبه (۱۲ دی) از طریق ناشر اثر مطلع شدم و آن‌ها هم از طریق تماس تلفنی دفتر موسیقی از موضوع آگاه شده بودند. یکی از رسالت‌های بزرگ هنر در صورت حسن نیت مسئولان و هنرمندان ایجاد تعامل و تقارب میان خواسته‌های جامعه و سیاستمداران است. اما برخی جریان‌ها مقابل هنرمندان جبهه دارند و با هر ابراز نظر غیرموافقشان، مخالف هستند. حتی دروغ‌هایی به ما نسبت دادند مانند خدای ناکرده توهین به شهدا که اصلاً چنین چیزی نبوده است. یراحی گفت: تا امروز قانونمند کار کرده‌ام و همیشه هم سرم مقابل قانون پایین است، اما یک جا‌هایی نداشتن جسارت در برخی مدیران باعث خودسانسوری می‌شود که در عرصه‌های مختلف از جمله موسیقی، مردم را به سطح برده است. من تمام مسأله‌ام این است! هنرمند کارش پرسش‌گری و رساندن حرف مردم به مسئولان و تلطیف فضای بین این دو است.

یراحی افزود: گفتند بازوبند حزب نازی را بسته‌اید و به شهدا توهین کرده‌اید! من یک کار ننگ بر جنگ و ضد جنگ درست کرده‌ام. چه کسی هست که بگوید من با جنگ موافقم؟ من اصلا با او بحثی ندارم و خودم، خودم را ممنوع‌الفعالیت می‌کنم. من ادوار جنگ را می‌گویم، نه فقط جنگ تحمیلی هشت ساله خودمان را. من از نگاه مستقل خودم برای شهدا کار خوانده‌ام. من بچه اهوازم، من با صدای آژیر بزرگ شده‌ام. من حق دارم بپرسم؛ اما بدون جنجال، بدون شوآف. همه ما درگیر جنگ بودیم، اما حال همه ما بعد از جنگ یکسان نبود. همه ما صدایمان به یک اندازه قدرت ندارد. در ویدئوی پاره‌سنگ کنار بازوبند حزب نازی، کلاه روسی، پوتین انگلیسی، اورکت آمریکایی و یک پلاک وجود دارد و این نماد جنگ‌های معاصر است. وقتی این‌ها را کنار هم می‌گذاریم، کسی نمی‌تواند من را محکوم به یک تعبیر خاص کند. با این حال، من در این مورد شیطنت کردم و هر تصمیمی که ارشاد بگیرد، کاملاً می‌پذیرم.

به این ترتیب شایعات درباره مهدی یراحی و ممنوع الکاری او به پایان رسید.

اطلاعیه انجمن صنفر هنرمندان در خصوص استفاده‌ی غیر قانونی از آثار هنری

انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران سه‌شنبه ۱۸ دی ماه با انتشار اطلاعیه‌ای از اعضای خود خواست تا نسبت به ثبت آثار هنری خود برای مبارزه با استفاده غیرقانونی آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهند.

در متن این اطلاعیه آمده است:

با توجه به عضویت بین‌المللی انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران در فدراسیون جهانی موسیقیدانان و با استناد به بند E. از فصل اول آئین‌نامه فدراسیون جهانی موسیقیدانان FIM به این شرح (محافظت از اعضای حرفه موسیقی در برابر استفاده غیرقانونی از اجرای آن‌ها، ثبت شده و ضبط شده) و یا طرق دیگر کاری، انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران در راستای بهینه‌سازی وظایف خود که پیگیری مطالبات و حقوق صنفی و شغلی هنرمندان موسیقی کشور است، اقدام به ثبت صنفی آثار تولید شده اعضاء خود، اعم از قطعات موسیقی شعر، ترانه، ساز‌های موسیقی، مقاله، کتب در دست انتشار یا چاپ شده کرده است.صاحبان آثار می‌توانند با مراجعه به انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران با ارائه یک نمونه از اثر و تکمیل فرم ثبت آثار هنری انجمن صنفی نسبت به ثبت اثر اقدام کنند.

انتهای پیام/

آخرین اخبار از موسیقی کشور

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.