سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از Hpv چه می‌دانید؟/ خانم‌ها گوش به زنگ باشید

یک متخصص زنان گفت: ویروس Hpv تقریبا به اندازه سرما خوردگی شیوع دارد و همه افراد در دوره پس ازدواج بدون آنکه متوجه شوند، حداقل یک بار این اختلال را تجربه می‌کنند.

دکتر فرزانه متخصص زنان، فلوشیپ آنکولوژی و دبیر علمی سمپزیم hpv در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ویروس Hpv  و مشکلات ناشی از ان اظهار کرد: Hpv ویروسی مختص انسان است و بنا بر آنچه که تا به امروز ثابت شده است از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود و لزوما به معنای رابطه زناشویی نیست بلکه هر تماسی مثل تماس پوستی و یا تماس پوست با مخاط ممکن است این ویروس را به فرد  منتقل کند.

وی بیان کرد: ویروس‌های Hpv نمونه‌های مشابه بسیار دارد و تا کنون حدود ۱۰۰ نوع از این ویروس شناسایی شده است؛ در این بین ۱۵ نوع آن از عوامل پیش زمینه سرطانی است، حدود ۱۵ نوع آن منجر به بروز زگیل تناسلی می‌شود و ما بقی آن‌ها همان ویروس‌هایی است که از قدیم منجر به ایجاد زگیل در دست و سایر اندام‌های افراد می‌شده است.

این متخصص انکولوژی درباره ویروس‌هایی که از این طریق منتقل می‌شوند تشریح کرد: در این گروه‌ از ویروس‌ها با داشتن رفتار مناسب می‌توان از بروز بیماری پیشگیری کرد، اصلی‌ترین علل بروز Hpv عبارت است از داشتن رابطه زود‌رس، داشتن بیش از یک شریک جنسی و استفاده از دخانیات.

Hpv در کمین چه کسانی است؟

وی ادامه داد: در پژوهش‌های به عمل آمده شاهد بودیم که داشتن رابطه در سنین زیر ۱۶ سال احتمال ابتلا به Hpv و سرطانی شدن آن را افزایش می‌دهد؛ مصرف دخانیات نیز چه در خود فرد و چه در شریک او احتمال بروز بیماری و مقاوم شدن ویروس را افزایش خواهد داد.

دبیر همایش Hpv با اشاره به شیوع بالای این بیماری گفت: شاید عجیب به نظر برسد، اما این ویروس تقریبا به اندازه سرما خوردگی شیوع دارد؛ حتی بنابر برخی منابع همه افراد در دوره پس ازدواج بدون آنکه متوجه شوند، حداقل یک بار این اختلال را تجربه می‌کنند.

وی گفت: ممکن است فرد بیمار در دراز مدت دچار ضایعات پیش سرطانی به خصوص در زمینه سرطان دهانه رحم شود؛ پیش از این ابتلا به این نوع سرطان علت مشخصی نداشت در حالی که امروزه ویروس Hpv به عنوان ویروس زمینه‌ای در بروز سرطان شناخته شده است.

فرزانه افزود: با توجه به این شرایط بیماری سرطان دهانه رحم بر خلاف سایر سرطان‌ها بیماری قابل پیشگیری است و با انتخاب سبک زندگی سلامت می‌توان از ابتلا به سرطان دهانه رحم پیشگیری کرد؛ علاوه بر این فرایند واکسناسیون نیز تاثیری چشمگیر بر کاهش احتمال ابتلا به بیماری ‌Hpv  دارد.

این متخصص زنان تشریح کرد: از سال ۲۰۰۰ واکسنی برای مبارزه با این اختلال به بازار جهانی عرضه شد و مصرف آن در تمام کشور‌ها توصیه می‌شود؛ بهترین سن برای مصرف این دارو حدود ۱۲ سالگی است و بسیاری از کشور‌ها اقدام به واکسیناسیون افراد می‌کنند. در گذشته بیان می‌شد استفاده از این واکسن تا ۲۶ سالگی ممکن است موثر واقع شود، در حالی که این عدد امروزه به ۴۶ سال رسیده است.

دبیر علمی همایش تصریح کرد: با کنترل این بیماری می‌توانیم از بروز یک سرطان جدی جلوگیری کنیم؛ غربالگری روشی موثر برای کنترل ویروس Hpv است به طوری که توصیه می‌شود؛ از اولین سال ازدواج بررسی‌های دهانه رحم انجام شود تا فرد مراقبت‌های لازم را در نظر بگیرد.

علائم بروز Hpv 

وی درباره علائم بروز این اختلال گفت: اگر بیماری در مراحل پیشرفته خود باشد ممکن است فرد بیمار را دچار درد، خونریزی و لکه بینی کند که الزاما به معنای ابتلا به Hpv نیست، حتی ممکن است جواب آزمایش این ویروس در فردی منفی باشد، اما در بدن وی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: بیماری Hpv بیشتر در خانم‌ها وجود دارد و برای آن‌ها مشکل ساز می‌شود، اما اخیرا مضراتی نیز برای آقایان مشاهده شده است؛ در مجموع ویروس Hpv عامل سرطان ناحیه سرطانی شمرده می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.