حجت الاسلام صادقی با توجه به اهمیت صلح و آشتی گفت:در سال جدید 700 پرونده در کشور به سازش انجامید.
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: بسیاری از اعتراضات به دادسرا به دلیل عدم آگاهی شهروندان است که نحوه صحیح احقاق حق را نمیدانند. فرهنگ عفو و گذشت جزء آموزههای فرهنگ جوانمردی است که این فرهنگ از دیرباز در ایران مرسوم بوده و ایرانیان به جوانمردی مشهور هستند.
صادقی با تأکید بر لزوم تقدیر از کسانی که در ترویج گسترش فرهنگ صبر و بخشایندگی تأثیر به سزایی داشتند، افزود: همانطور که صبر به معنای صلح، سازش و عفو کردن است، مسلمانان نیز باید با پیروی از ائمه اطهار(ع) قلب خود را پاککرده و قدرت و شهامت بخشش را در وجود خود پرورش دهند.
وی ضمن یادآوری حدیثی از امام صادق(ع) که در آن به فروخوردن خشم سفارش شده است، خاطرنشان کرد: لازم است که ما مسلمانان از پیامبر گرامی اسلام(ص) درس صبر، بخشایش و صلح گرفته و رهرو راه پیامبر رحمت باشیم.
معاون فرهنگی قوه قضاییه تأکید کرد: مهار خشم یکی از واجبات است چراکه خشم کلید بسیار از فسادهای اخلاقی به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه اهلبیت(ع) فرهنگ عقل و حلم را در مقابل جهل و تندخویی برای انسان به ارمغان آوردهاند، تأکید کرد: نزاع و درگیری بستری را فراهم میکند که ما همبستگی و انسجام خود را ازدستداده و هیبت جامعه از بین برود.
صادقی با اشاره به اینکه از خمس میتوان در راستای حل اختلافات استفاده کرد، افزود: بهترین اقدامی که ستاد دیه بر آن اهتمام دارد، کمک کردن به جرائم غیر عمد است.
وی ادامه داد: در سال جدید تعداد 700 پرونده به سمت صلح و آشتی سوق داده شد که از این تعداد یکمیلیون و 600 هزار نفر با یکدیگر صلح و سازش داشتند.
در انتهای این همایش از فعالان در عرصه بخشش و رضایت تجلیل شد.
انتهای پیام/ ش