سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه فضای خانه را از باکتری پاک کنیم؟

در مطلب زیر به شما آموزش می‌دهیم که چطور با دستگاه‌های رطوبت ساز فضای خانه را از باکتری و ذرات معلق پاکسازی کنید‎.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ‎یکی از راه‌های رطوبت سازی خانه ‏خرید دستگاه بخور است. بخصوص در فصل زمستان که با خشك و سرد شدن هوا میكروب‌ها و ذرات معلق شرایط محیطی را ‏برای ابتلا به حساسیت و سرماخوردگی‌ها فراهم می‌كنند. یكی از راه‌هایی كه می‌تواند عوامل بیماری‌زا را از محیط زندگی شما ‏دور نگه دارد، استفاده از دستگاه‌های بخور است.

علاوه براین مرطوب‌كردن هوا و از بین بردن باكتری‌ها شرایط بهتری را ‏برای تنفس و مراقبت از پوست فراهم می‌كند‎. به گزارش مجله زندگی ایده‌آل دستگاه‌های بخور یا همان رطوبت‌سازهای خانگی با ‏كنترل رطوبت محل كار یا زندگی ما دمای محیط را متعادل كرده و برای از بین رفتن حساسیت‌های فصلی افراد مبتلا به آلرژی یا ‏خشكی پوست گزینه مناسبی هستند، اما پیش از تهیه و استفاده از این دستگاه‌های اطلاعاتی لازم است تا با كمك آنها سراغ ‏بهترین‌ها بروید‎.


بیشتربخوانید : توصیه های حیاتی برای خانه تکانی


چرا از بخور استفاده كنیم؟‎ ‎

به‌طور كلی رطوبت ایده‌آل برای داخل منزل و هر فضای بسته دیگر بین ٣٠ تا ٥٠‌درصد است، اما از آنجایی كه معمولا این مقدار ‏در محیط‌های پر رفت و آمدمان كمتر از مقدار استاندارد است، باید از دستگاه‌های بخور استفاده كرد؛ چراكه دستگاه‌های رطوبت‌ساز ‏با افزایش بخار آب در هوا خشكی محیط را برطرف و رطوبت را به میزان لازم در محیط ایجاد می‌كند.‎‏ استفاده از بخور‌های ‏گرم و سرد برای از بین بردن مشكلات و علایم سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی پیشنهاد می‌شود. به‌طور كلی دستگاه‌های ‏بخور امروزی از سه بخش اصلی یعنی مخزن جداشدنی آب، دهانه خروج و تنظیم بخار با قابلیت چرخش ٣٦٠ درجه و فضای ‏كوچكی برای ریختن انواع خوشبوكننده‌ها و عطرهای مخصوص دستگاه تشكیل شده است. البته اكثر دستگاه‌ها امكانات متفاوت ‏دیگری هم مانند چراغ شب‌تاب، كلید تایمر دارند كه با خرید آن می‌توانید با یك تیر چند نشان بزنید‎.

كدام بخور مناسب شماست؟

اگر تصمیم خودتان را برای خرید دستگاه بخور گرفته‌اید، بهتر است هدف خود را هم از تهیه آن مشخص كنید. حتی می‌توانید با ‏مشورت با پزشك مربوطه و ارایه پیشینه‌ای از حساسیت، بیماری و حتی شرایط محیطی كه در آن قرار دارید، بهترین انتخاب را ‏داشته باشید. مطمئنا پزشك شما به شما خواهد گفت كه بخور گرم برای شما بهتر است یا بخور سرد‎.

بخورهای گرم‎:

برای اینكه كمی از تفاوت‌های سرد و گرم بودن دستگاه‌های رطوبت‌ساز بدانید، بهتر است بگوییم بخور‌های گرم توصیه بیشتر ‏پزشكان برای فصول سرد‌سال است و مرطوب نگه داشتن محیط در درمان گرفتگی و عفونت‌های مجاری تنفسی و كاهش ‏ذرات معلق حساسیت‌زا و رفع سرفه‌های خشك موثر است. این نوع بخور برای افرادی كه با شروع نیمه دوم‌سال بیماری ‏سینوزیت دارند هم گزینه بسیار مناسبی است. در دستگاه بخور گرم آب به كمك المنتی حرارتی گرم شده و بعد از تبدیل به ‏بخار در فضا منتشر می‌شود. ‎البته بخورهای گرم به دلیل المنت حرارتی نسبتا قوی بكار رفته سر و صدا و مصرف برق ‏بیشتری دارند و داغ شدن دستگاه ازجمله معایب آن است كه نباید در دسترس كودكان و افراد مسن قرار گیرد‎. همچنین نباید از ‏مزایای آن غافل ماند چرا که این بخور در زمستان بهترین گزینه برای فرار از خشكی و التهاب‌های تنفسی و پوستی است‎.

بخورهای سرد:
این دستگاه تأیید شده متخصصان برای افراد مبتلا به انواع آلرژی و خشكی پوست است تا با مرطوب و خنك نگه‌داشتن محیط، ‏كنترل گرد و غبار و بوی بد ضمن فراهم‌كردن شرایط تنفس راحت‌تر، علایم جزیی حساسیت، سرماخوردگی و استرس‌ها را از ‏بین برده و طراوت و شادابی را در فضا پراكنده كند‎. همچنین بخورهای سرد به دلیل مصرف كمتر برق و نداشتن خطرهای ‏احتمالی مانند سوختگی و جلوگیری از دم نكردن هوای محیط پیشنهاد بهتری برای فصل‌های بهار و تابستان و همچنین ‏ضدعفونی‌كننده موثر محیط كار یا اتاق كودكان به حساب می‌آیند. البته بخور سرد معایبی هم دارد؛ چرا که بخور سرد محل ‏مناسبی برای تكثیر باكتری‌ها و قارچ‌هاست و همزمان با پراكنده شدن قطرات بخار، باكتری‌ها هم به همراه آب در فضای اتاق ‏منتشر می‌شوند، بنابراین مخزن بخورهای سرد باید هر روز با آب و مواد شوینده شسته شود‎.

‎نكات قبل از خرید انواع بخورها‎ ‎

‏١-دستگاه‌های بخور در سایزهای مختلف و قابلیت‌های متعدد در بازار وجود دارند كه بهتر است برای خرید به داروخانه‌ها یا ‏سایت‌های معتبر و بعد از كسب اطلاعات كامل اقدام به خرید كنید.

‏٢-دستگاه را حتما پیش از خرید امتحان كنید تا بعد از اطمینان از سالم بودن دستگاه از نوع عملكرد و صدایی كه حین كار ایجاد ‏می‌كند، آگاهی كامل داشته باشید‎.

‎ ‎‏٣-‏‎ ‎جنس‌های نامرغوب به وفور در بازار وجود دارند كه بهتر است شما سراغ دستگاهی بروید كه جنس مخزن و بدنه آن از مواد ‏مرغوب و مناسب تولید شده باشد‎.

‎ ‎‏٤-دستگاه‌های مجهز به تایمر اتوماتیك و تشخیص رطوبت محیط و تنظیم میزان بخار با توجه به میزان آب مصرفی و مصرف ‏برق به مراتب از موارد مشابه به صرفه‌تر و مناسب‌تر هستند‎.

٥- پیش از خرید، تمامی مشخصات دستگاه و نحوه به كار انداختن آن را از فروشنده بپرسید‎.

نكات مهم بعد از خرید دستگاه‎ ‎

از آن جایی كه این دستگاه وظیفه مطلوب كردن فضای پیرامون و تنفس سالم شما را برعهده دارد، باید تمام نكات بهداشتی لازم را ‏در نگهداری از این دستگاه در نظر بگیرید.

١-مخزن آب دستگاه بخور بعد از چند روز استفاده و با كم شدن آب درونش محیط مناسبی برای رشد قارچ‌ها و میكروب‌هاست پس ‏مخزن آن حداقل هفته‌ای دوبار كاملا شسته و تمیز شود‎.

‏٢-‏‎ ‎به دلیل بالا رفتن رطوبت و تأثیر آن در تشدید حساسیت‌ها این دستگاه را به‌طور دایم روشن نگه ندارید. استفاده‌ ٣٠دقیقه ‏به فاصله هر ٥ ساعت مناسب است‎.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.