ظریف در سخنرانی خود گفت: من فکر میکنم که گفتوگو و نظم مجدد جهانی مباحث مهمی هستند. گفتوگوی واقعی نیازمند برابری و احترام متقابل است. سیاستمداران برای چندین قرن و حتی هزاره، بازی را بازی حاصل جمع صفر تعریف کردند. در این نوع نگاه، تنوع سیاسی، جغرافیایی، تمدنی و همه سطوح پیشرفت اقتصادی به عنوان تهدید تلقی میشوند و در قبال سیاست حذف در پیش میگیرند.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه گفت: ما امروز به جای سلطه مردان قوی، نیازمند منطقهای قوی هستیم. از دیدگاه ما منطقهای قوی شامل مؤلفههای زیر است: ۱- ثبات سیاسی و سرزمینی بومی، ۲- اتکا به مردم به عنوان منبع مشروعیت، امنیت و کامیابی، ۳-هماهنگی هویتهای ملی و شهروندی منطقهای، ۴- مشارکت همه کشورهای مرتبط منطقهای در تضمین صلح در منطقه از طریق سازمانهای منطقهای یا ترتیبات مقتضی، ۵- اطمینان، تجارت و تعامل بیشتر میان کشورهای منطقه به جای قدرتهای خارجی، ۶- روابط اقتصادی و تعاملات مردممحور که روی آوردن به جنگ را هزینهبر و غیرقابل دفاع کند، ۷- فرهنگ منطقهای که امنیت ملی را منطبق بر امنیت منطقهای کند، ۸- محیط منطقهای پایدار.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین بیان کرد: با هند اشتراکات زیادی در شکلدهی چنین همسایگی، در جنوب، مرکز و غرب آسیا داریم. همچنین ما برای حرکت در این مسیر، مجددا دستدوستی، خود را به همسایگانمان در منطقه خلیجفارس دراز میکنیم. گفتوگوی واقعی نیازمند جایگاه برابر و احترام متقابل و همچنین شناسایی منابع متنوع دانش و حکمت است.
ظریف در پاسخ به سوالی درباره خبر خروج نظامیان آمریکایی از سوریه گفت: آنها برای هیچ کسی هیچ امنیتی را تامین نکردند. ما معتقدیم که آنها هر چه زودتر سوریه را ترک کنند، برای مردم سوریه بهتر خواهد بود.
انتهای پیام/