عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران که در این بازدید شهردار را همراهی میکرد، در توضیح جزئیات روند احداث دوباره ساختمان پلاسکو گفت: در ابتدا نظر شهرداری بر این بود که محل ساختمان پلاسکو با برگزاری مسابقه معماری، محلی برای تجلیل از شهدای آتش نشان شود و یک یادمانی برای حادثه پلاسکو باشد. بر همین اساس مسابقه اول معماری برای طراحی ساختمان جدید پلاسکو برگزار شد.
وی افزود: اما مشکلی بین بنیاد مستضعفان به عنوان مالک و مستاجران و ذی نفعان ایجاد شد، چرا که مستاجران اصرار داشتند ساختمان جدید در همان محل و به مانند ساختمان قبلی ساخته شود که کش مکش بین بنیاد و ذی نفعان طولانی شد و در نهایت تصمیم گرفتند که ساختمان جدید با همان سبک و سیاق گذشته، ساخته شود.
گلپایگانی با بیان اینکه در این مدت بنیاد مستضعفان حاضر شده بود که پارکینگ مجاور ساختمان «اکبر» را به فضای ساخت و ساز اضافه کند، اما این اتفاق نیفتاد، گفت: طرح ساخت پلاسکوی جدید در کمیسیون ماده ۵ به تصویب رسید و قرار شده است که ساختمان جدید پلاسکو در ۱۵ طبقه و ۵ طبقه منفی ساخته شود.
وی با بیان اینکه با تصویب کلیات طرح ساختمان جدید پلاسکو، مقرر شد که تغییراتی نیز در معماری کلی ساختمان جدید ایجاد شود و بر همین اساس دوباره مسابقه معماری برگزار شد و در حال طی فرآیندها هستند، اظهار کرد: در چارچوبهای تدوین شده مسابقه، قرار شده علاوه بر تأمین خواسته مالکین به بحث یادمان شهدا هم توجه شود.
گلپایگانی در مورد ساختمان شمالی پلاسکو که تخریب نشده بود نیز گفت: ساختمان شمالی زیر نظر یک شرکت مجرب در حال مقاوم سازی است و بخشی از مستأجرین و صاحبان بعد از مقاوم سازی در این ساختمان شروع به کار میکنند.
۳۰ دی ماه ۱۳۹۵ ساختمان پلاسکو در آتش سوخت و ۱۶ نفر از آتش نشانان در جریان این حادثه جان خود را از دست دادند. در نخستین روزهای پس از این حادثه، مالک ساختمان یعنی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی وعده داد تا در کمتر از دو سال ساختمان جدید را تحویل کسبه دهد و تا آن زمان نیز کسبه در مجتمع نور مستقر شوند.
حدود دوسال پس از این ماجرا، اقدامات مربوط به ایمن سازی بخش شمالی در حال پیگیری است و در مورد مابقی ساختمان که به طور کامل تخریب شد، مالک هنوز نقشه مورد نظر خود را در اختیار مراجع ذیصلاح قرار نداده است.
انتهای پیام/