وی در ادامه تاکید کرد: این پروژه شامل مناسب سازی معابر برای استفاده تمامی توان یابان از جمله روشندلان و تسهیل در دسترسی آنان به تمامی امکانات و تجهیزات بوستان است، تامین مبلمان ویژه توان یابان، نصب آبخوریها، تجهیزات تندرستی و آمادگی جسمانی، تابلوهای راهنما و سرویسهای بهداشتی مناسب استفاده کم توانان، نصب وسایل بازی قابل استفاده توسط کودکان کم توان و توقفگاه ویژه خودرو از دیگر بخشهای پروژه مناسب سازی بوستانهای شهر تهران است.
مختاری در زمینه اقدامات انجام شده برای تامین ایمنی وسایل بازی کودکان در بوستانها گفت: نظر به ضرورت و اهمیت حفظ سلامت شهروندان و بویژه کودکان ، با انعقاد تفاهم نامهای با اداره کل استاندارد استان تهران نسبت به اجرای این مهم اقدام کردیم و با معرفی شرکتهای واجد شرایط از طرف این اداره، فعالیت اجرایی بررسی وضعیت ایمنی و استاندارد سازی وسایل بازی کودکان از اواخر دیماه آغاز خواهد شد.
مدیر عامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران تاکید کرد: هر ساله طی تهیه دستورالعمل ایمنی، بهداشت و محیط زیست در بوستانها و ابلاغ آن به شهرداریهای مناطق بیست و دوگانه، آنان را به رعایت مفاد این دستورالعمل و درج بندهای آن در قراردادهای نگهداری فضای سبز پیمانکاران و عوامل اجرایی مربوطه ملزم می کنیم.
وی افزود: در این دستورالعمل تمامی موارد عملیاتی که منجر به بهبود وضعیت و یا هشدار نسبت به عواقب ناشی از عدم رعایت موارد بهداشتی، فنی، ایمنی و زیست محیطی در محدوده بوستانها و فضاهای سبز میشود بررسی و مکتوب شده و تمامی کارشناسان مقیم مناطق و ناظرین سازمان ملزم به بازدید روزانه و مستمر از تمامی بوستانها و شناسایی موارد خطر آفرین شامل عدم ایمنی وسایل و کفپوش زمین بازی کودکان، وسایل بدنسازی، سیستم شبکه روشنایی و ایمنی پایه چراغها و پیگیری جدی جهت حذف زوائد فیزیکی و مرمت و رفع تمامی ناایمنیها و بطور ویژه آب نماها و دریاچهها و برکهها و رفع نواقص آنها شده اند و این موارد بطور مستمر توسط کارشناسان ناظر بوستانها کنترل میشود.
وی در ادامه گفت: شهرداریها موظفند نسبت به آموزش استفاده، نگهداشت و بازسازی وسایل وتجهیزات بازی اقدام کنند که در این رابطه اعتبارات لازم متناسب با شرایط بوستان مانند تعداد مخاطبان، گروه سنی، مقیاس بوستان، مساحت زمین بازی جهت نصب وسایل جدید در اختیار آنها قرار میگیرد.
مختاری بیان کرد: لازم به ذکر است تمامی عوامل ذیربط شهرداری ملزم شده اند تا وسایل بازی کودکان و بدنسازی بزرگسالان برای استقرار در بوستانها را از تولیدکنندگان دارای گواهینامه سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، که نشانه استاندارد بودن کالا است، تهیه کنند. در ضمن پیمانکاران نگهداری فضای سبز نیز موظف هستند پس از نصب نسبت به تعمیر با استفاده از لوازم یدکی استاندارد شرکت تولید کننده، شستشو و رنگ آمیزی ادواری وسایل بازی که غالبا" پلی اتیلنی میباشند اقدام کنند.
مختاری در پایان تصریح کرد: تمامی مناطق بیست و دوگانه دارای واحد مدیریت ایمنی بهداشت و محیط زیست بوده و کارشناسان و ممیزین سامانه HSE مناطق و بازرسان سامانه HSE شرکت شهر سالم بطور مستمر از بوستانها بازدید نموده و در خصوص رفع نواقص، گزارشات لازم به شهرداران مناطق ارسال میشود. ایمن بودن تابلوهای برق موجود در بوستان ها، سالم بودن کفپوش و وسائل بازی کودکان، وضعیت سرویسهای بهداشتی، سلامت آب شرب و... از اولویتهای این سامانه در پایشها است.
انتهای پیام/