سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد؛

تجهیز ۲ میلیون و ۸۰ هزار هکتار اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری

زارع گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی و مدرن به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شدند.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس زارع مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های کلی نظام تأمین آب و غذای کافی برای سلامت رو به رشد کشور است، اظهار کرد: پتانسیل تبخیر کشور ایران، ۳ برابر دنیا و متوسط بارندگی آن یک سوم جهان است.

وی افزود:  ۶۰ درصد از تولیدات محصولات کشاورزی دنیا از دیم است در حالیکه در ایران این رقم ۱۰ درصد را به خود اختصاص داده است و این امر بیانگر بالا بودن اهمیت آب و آبیاری در ایران است.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در چند سال اخیر طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری مورد توجه ویژه قرار گرفته است، بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در راستای بهینه سازی مصرف آب پروژه‌های مختلفی اعم از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، توسعه کشت نشاعی، تغییر فصل کشت و عملیات خاک‌ورزی را در دستور کار خود قرار داده است، اما بهترین طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است که به طور متوسط در هر هکتار ۴۴ درصد افزایش راندمان، ۳۰ درصد افزایش تولید محصول و همچنین ۳۰ درصد صرفه‌جویی مصرف سم و کود شیمیایی و ۲۵ درصد صرفه‌جویی در منابع آب‌های زیرزمینی را به همراه دارند.

به گفته وی، با توجه به اذن مقام معظم رهبری برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از منابع صندوق توسعه ملی، اعتبار به این امر تخصیص داده شده است. با توجه به شرایط خشکسالی، تخصیص منابع از صندوق توسعه ملی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال ۹۶، ۳۰۰ میلیون دلار منابع از صندوق توسعه ملی به سامانه‌های نوین آبیاری اختصاص یافت، گفت: امسال این رقم به ۲۵۰ میلیون دلار رسیده است.

به گفته وی با توجه به آنکه طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از پروژه‌های اولویت‌دار اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود، بنابراین طبق برنامه، سالانه ۲۵۰ هزار هکتار اراضی آبی باید به سامانه نوین تجهیز شود.

زارع با اشاره به اینکه پروژه سامانه‌های نوین امسال، ۴۶ درصد پیشرفت ریالی داشته است، بیان کرد: پیشرفت فیزیکی طرح، بالای ۸۰ درصد است چرا که بر اساس بودجه، ۱۵۰۰ میلیارد تومان منابع به این طرح اختصاص داده شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اعتبار بودجه تنها برای اجرای ۱۴۲ هزار هکتار پروژه سامانه نوین آبیاری کافی است، گفت: این درحالی است که ۱۳۰ هزار هکتار پروژه در دست اجراست و ۱۰۰ هزار هکتار در حال بهره‌برداری است.

وی مبلغ بدهی به پیمانکاران و کشاورزان را ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

زارع با اشاره به اینکه تاکنون ۲ میلیون و ۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی و مدرن به سامانه نوین آبیاری تجهیز شده‌اند، گفت: بر این اساس از مجموع ۵ و نیم میلیون هکتار اراضی سنتی تاکنون یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار و از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار شبکه‌های مدرن تنها ۲۰۰ هزار هکتار به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده اند.

به گفته وی سال گذشته ۱۸ هزار و ۲۱۵ پروژه در سطح ۳۰۲ هزار هکتار به سامانه نوین  آبیاری مجهز شده اند.

۹۰ درصد لوازم و تجهیزات سامانه های آبیاری، داخلی است

وی از اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در تمامی استان‌ها خبر داد و گفت: اگرچه طرح سامانه‌های نوین آبیاری در کل استان‌های کشور اجرا می‌شود، اما در سال ۸۵ با کار کردن روی طرح امکان سنجی، سهم هر استان را مشخص کرده ایم.

زارع ادامه داد: با توجه به مشکلات اقلیمی، کشاورزان از طرح سامانه‌های نوین آبیاری استقبال کرده اند چرا که این امر حداقل افزایش ۳۰ درصدی تولید را در بخش کشاورزی به همراه دارد. ناگفته نماند که کشاورزان پیشرو راندمان تولید را به ۳۰۰ درصد در هکتار رسانده اند.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری با اشاره به اینکه در کشت سنتی گندم به ازای هر متر مکعب آب ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم گندم برداشت می‌شود، بیان کرد: این درحالی است که با اجرای آبیاری طیف، این رقم به ۲۵۰۰ گرم در هکتار می‌رسد.

وی از کاهش ۴۹ تا ۵۰ درصدی روان آب‌ها، طی سال‌های اخیر خبر داد و گفت: با توجه به کاهش منابع آب‌های زیر زمینی، تولید محصول به شدت تقلیل یافت که خوشبختانه با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، بهره وری در هکتار افزایش یافت.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی با وزارت ارتباطات تفاهم نامه‌ای را در خصوص کشاورزی هوشمند به امضا رسانده است، بیان کرد: براین اساس وزارت ارتباطات با استفاده از اینترنت اشیا در هر جایی که لازم باشد، زیر ساخت‌های لازم را در راستای افزایش بهره وری تولید و آبیاری هوشمند اجرا خواهد کرد چرا که آبیاری هوشمند، اطلاعات را براساس سیستم‌های دیجیتال دریافت می کند تا آب را در اختیار گیاه قرار دهد.

زارع از اجرای پایلوت کشاورزی هوشمند در دشت مغان استان فارس و دشت قزوین استان یزد خبر داد و گفت: این درحالی است که در سطح وسیع تری به دنبال اجرای این سامانه نوین هستیم.

این مقام مسئول ادامه داد: توسعه آبیاری‌های هوشمند جز سیاست وزارت جهاد کشاورزی است تا ظرفیت سیستم‌های آبیاری را با هوشمند سازی به حد نرمال برساند.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد تولید لوازم و تجهیزات لوله و آبیاری داخلی است، اظهار کرد: در برخی تجهیزات صادرکننده هستیم.

زارع با اشاره به اینکه طبق قانون برنامه ششم، سالانه ۴۰۰ هزار هکتار اراضی باید به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شوند، گفت: بر اساس قانون برنامه ششم، ۸۵ درصد کمک بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد. ناگفته نماند که سال گذشته برای هر هکتار آبیاری مرتعی، ۱۰ میلیون تومان و امسال ۱۳ میلیون تومان کمک بلاعوض در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و سیستم‌های نوین آبیاری از ۲۱ دی ماه در کشور برگزار می‌شود، بیان کرد: یکی از اهداف اصلی نمایشگاه آن است تا با استفاده از فناوری‌های روز دنیا بتوان بهره وری در بخش آب و خاک را افزایش داد.

حضور ۲۰۰ شرکت در سومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و سیستم‌های نوین آبیاری

در ادامه این نشست علیرضا صدر مجری سومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات، نهاده‌ها و سیستم‌های نوین آبیاری، اظهار کرد: براساس نظر سنجی از شرکت کنندگان در نمایشگاه سال قبل، با اجرای برنامه راه، کاستی‌های مد نظر نمایشگاه امسال مرتفع می شود.

وی افزود: امسال ۲۰۰ شرکت در سومین نمایشگاه بین المللی حضور دارند که ۱۲۰ شرکت مربوط به زیرمجموعه‌های ماشین آلات، کود، بذر، نهاده و سامانه‌های نوین آبیاری است.

گفتنی است؛ سومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات، نهاده‌ها و سیستم‌های نوین آبیاری از ۲۱ الی ۲۴ دی ماه در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.