تغییر رویکرد ساخت و ساز
از مجموع ۴۰۰ هزار واحدی که جزو برنامه ساخت و ساز کشور در ۲ سال آینده است بیشترین تعداد یعنی ۲۰۰ هزار واحد مربوط به شهرهای جدید است. حبیبالله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهایجدید در خصوص نحوه ساخت ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید گفت: ساخت این تعداد واحد بهصورت مشارکت با بخش خصوصی است و دولت هیچ دخالتی در ساخت و تصدیگری آن ندارد. به گفته طاهرخانی اقشار مخاطب این طرح طبقه متوسط جامعه است، چون بارگذاری زیادی از مسکن مهر در شهرهای جدید بود ساخت واحدهای جدید به منظور تنوع بخشی با ساختار اجتماعی و جمعیتی شهرهای جدید است.
پیش فروش واحد های ۳۰ درصدی
معاون وزیر راه یکی از نکات مهم ساخت و ساز جدید را امکان پیش فروش واحدها با پیشرفت ۳۰ درصدی به شرکای ساخت نام برد و گفت: این طرح همزمان مربوط به ساخت واحدها و هم مربوط به محله سازیها است. در این برنامه تهیه زمین و پروانه ساختمانی سهم ما است و شریک ما یعنی بخش خصوصی فقط هزینه ساخت را میپردازد و انبوه سازان در شروع به کار دیگر هزینهای برای زمین و صدور پروانه ساخت نمیپردازند.
تسهیلات به نرخ سود ۱۸ درصد
طاهرخانی پرداخت تسهیلات را یکی دیگر از مشوقهای دولت برای جذب مشارکت بخش خصوصی نام برد و گفت: با معرفی شرکت عمران شهرها سازندگان به بانک برای دریافت تسهیلات ساخت معرفی میشوند که بر اساس قوانین بانک مسکن اگر الگوی ساخت بر اساس صنعتیسازی یا ساخت ساختمانهای سبز باشد وام با نرخ سود کمتر به سازندگان پرداخت میشود.
ساخت ۶۶ هزار واحد تا آخر بهمن
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در خصوص زمان ساخت ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید گفت: کار ساخت در برخی شهرها شروع شده و تا ۲۲ بهمن امسال ۶۰ هزار واحد در مجموع در شهرهای جدید ساخته میشود. به گفته طاهرخانی اگر ساخت و ساز در زمینهای آماده و تفکیک شده باشد کار ساخت بین ۱۶ تا ۱۸ ماه طول میکشد، اما در طرحهای در قالب محلهسازی که آمادهسازی و محوطهسازی و خدمات باید ارائه شود کار ساخت ۲۴ ماه زمان میبرد.
کلانشهرها جامعه هدف
طاهرخانی جامعه هدف برنامه ساخت ۲۰۰ هزار واحد را عموماً اطراف شهرهای جدید نام برد و گفت: در حال حاضر ساخت مسکن در کلانشهرها و تهران اهمیت بیشتری دارد، چون به ساماندهی بازار مسکن در این شهرها کمک میکند، چون هدف طرح تعدیل قیمت مسکن در کلانشهرها، کمک به تراکم زدایی مسکن در شهرهای بزرگ و پاسخ به نیازهای مسکن در شهرهای جدید است.
وی در خصوص متراژ واحدها هم گفت: ما این موضوع را به تحلیلهای سازندگان از بازار مسکن و بیشترین نیاز مردمی واگذار کردهایم و شرکای ساخت ما این اطلاعات را به شرکت عمران میدهند. به گفته طاهرخانی قیمت زمین با قیمت کارشناسی است و قیمت ساخت هم بر اساس قیمت بازار است. در خصوص فروش واحدها هم آن بخشی از واحدها که سهم شرکت عمران است بر اساس سیاستهای وزارت راه و شهرسازی مانند تأمین مسکن حمایتی واگذار میکنیم.
بیشتر بخوانید:چالشهای ۶ گانه بخش مسکن در ایران / علل عدم توفیق در بخش شهرسازی چیست؟
افزایش تسهیلات ساخت
ساخت ۱۰۰ هزار واحد در محلههای هدف در طرح بازآفرینی شهرها یکی دیگر از برنامههای ساخت ۴۰۰ هزار واحد تا سال ۹۹ است. این طرح نیز بهصورت مشارکتی است و نقش دولت در ساخت و ساز نقش تسهیل گری است. هوشنگ عشایری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به مشوقهای ساخت و ساز برای نوسازی بافتهای فرسوده و محلههای هدف گفت: پیش از این سقف تسهیلات ساخت مسکن در بافتهای فرسوده شهری در کلانشهرها ۵۰ میلیون و سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان بود، اما چون کافی نبود با هماهنگی بانک مسکن قرار شد تفاوت آن تا ۱۱۰ میلیون تومان به سازندگان پرداخت شود. بانک مسکن پیشتر برای ساخت هر واحد مسکونی در بافتهای فرسوده شهری تسهیلات ۵۰ و یا ۴۰ میلیون تومان پرداخت میکرد، اما با هماهنگی این بانک مقرر شد ۲ تسهیلات برای یک واحد مسکونی در بافتهای فرسوده شهری پرداخت شود. سود تسهیلات ۵۰ و ۴۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در بافتهای فرسوده شهری ۹ درصد است، اما میزان سود مبلغ ۷۰ میلیون تومان تسهیلات اضافه شده برای سازندگان، ۱۸ درصد تعیین شده است. به گفته عشایری برای پرداخت تسهیلات ساخت بافتهای فرسوده شهری، استفاده از ۲۱۲۰ میلیارد تومان منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی در دستور کار قرار گرفته و قرار است پس از ابلاغ توسط سازمان برنامه و بودجه، آن را در اختیار بانک مسکن به عنوان بانک عامل قرار دهیم؛ آیین نامه اجرایی آن نیز در ۱۰ خردادماه امسال در هیأت دولت مصوب شده است. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: طبق دستور وزیر راه و شهرسازی قرار است این منابع مالی برای ساخت مسکن در بافتهای فرسوده شهری در اختیار استانداران قرار گیرد تا با تشخیص آنها و ستاد بازآفرینی شهری آن استان، به سازندگان مسکن در بافتهای فرسوده اختصاص یابد.
۱۰۰ هزار واحد برای کم درآمدها
از مجموع ۴۰۰ هزار واحدی که در برنامه دولت برای ساخت مسکن قرار گرفته ساخت ۱۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن در دستور کار است که این تعداد واحد عموماً برای واگذاری به اقشار کم درآمد خواهد بود. علی نبیان، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در توضیح این مطلب که ساخت واحدها توسط بنیاد مسکن به چه صورت خواهد بود گفت: سازمان ملی زمین و مسکن برای واگذاری زمین جهت ساخت واحدهای مسکونی در نقاط مختلف کشور، به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در قالب طرح اقدام ملی آماده است.
به گفته نبیان از مجموع این ۴۰۰ هزار واحد، ۱۰۰ هزار واحد آن برعهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که بر اساس مذاکرات دوجانبه با بنیاد مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن آمادگی خود را برای واگذاری زمینهای مورد نیاز در مناطقی که زمینه واگذاری آنها در راستای قانون عرضه و تولید مسکن اقشار کم درآمد و محرومین مهیا است، اعلام کرده است. واگذاری این زمینها در قالب مسکن محرومان و با قیمت تمام شده، به بنیاد مسکن صورت خواهد پذیرفت. نبیان گفت: جزئیات واگذاری زمین هنوز مشخص نشده و این طرح در دست بررسی است تا در آن چگونگی واگذاری زمینها مشخص شود.
منبع:روزنامه ایران
انتهای پیام/
اما
یه سری ادمها سیاسیش میکنن
گروه بعدی سوداگری میکنن
مردم هم حریص میشن
اونایی هم که کار میکنن هیچ وقت نمیتونن خونه برای خودشون تهیه کنن
این افزایش قیمتها بازی با زندگی مردمه
هرچند خود مردم نقش پررنگی دارن تو این بازی