به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، بیش از ۳۰۰ هزار قلم در فهرست تجهیزات پزشکی وجود دارد که ۷۰ درصد بازار در این حوزه وارداتی است و این بازار وارداتی ۹۰ هزار میلیارد ریالی میتواند هدف سرمایه گذاران داخلی برای تولید تجهیزات پزشکی باشد. این در حالی است که در شرایط تحریم با مشکلات متعددی مواجه هستیم و دشمنان ایران با موانعی که ایجاد میکنند از ورود تجهیزات مورد نیاز پزشکی در کشور جلوگیری می کنند.
هم چنان که ما با توانمندی موجود به تولید سرنگ و نخ بخیه در کشور رسیده ایم با سرمایه گذاری در طرحهای تجهیزات پزشکی علاوه بر رونق اقتصادی، مبارزه واقعی با دشمن در شرایط تحریم شکل خواهد گرفت.
موضوعی که سبب شد به سراغ یکی از واحدهای تولید سرنگ در استان یزد برویم.
خدادادی مدیر فنی کارخانه تولید سرنگ یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد گفت: انواع سرنگ در سایزهای مختلف نظیر سرنگ سه سی سی لوئراسلیپ، سرنگ پنج سی سی لوئراسلیپ و سرنگ انسولین با لیدل ثابت با بهره گیری از روشهای روز دنیا و با همت مهندسان ایرانی در این کارخانه تولید میشود.
خدادادی افزود: مواد اولیه تولید سرنگ در داخل کشور تامین میشود و در حال حاضر سالانه هفتاد میلیون قطعه سرنگ در این کارخانه تولید و راهی بازار میشود که با بهره برداری از طرح توسعه این شرکت تا یکسال آینده ظرفیت تولید سرنگ به ۱۴۰ میلیون قطعه افزایش خواهد یافت.
در ادامه مصدق معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در استان یزد سه کارخانه تولید سرنگ فعالیت میکنند که ۲۷ درصد نیاز سرنگ کشور را تامین میکنند و در این زمینه استان یزد، از استانهای پیشرو در تولید تجهیزات پزشکی در کشور است.
بهشتی مدیرعامل کارخانه سرنگ یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد گفت: در این کارخانه سی جوان توانسته اند برای اولین بار در کشور به تولید سرنگ انسولین بدون درد دست پیدا کنند.
بهشتی افزود: سرنگهای انسولین این کارخانه از لحاظ کیفیت مشابه نمونه آمریکایی و ایتالیایی است و از نظر قیمت پنجاه درصد ارزانتر از نمونه خارجی است.
موضوعی که سبب شد به سراغ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد برویم و نظر ایشان را در این مورد بدانیم.
مصدق گفت: انسولینهای چند بار مصرف و به عبارتی مولتی دوز با بالاترین کیفیت برای اولین بار در استان یزد تولید میشود و دیگر نیازمند واردات این نوع سرنگ در کشور نیستیم.
مختاری رئیس اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی اداره کل تجهیزات پزشکی وزرات بهداشت در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد گفت: قبل از انقلاب دو تولید کننده با ظرفیت تولید بسیار کم در کشور سرنگ تولید میکردند، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۵۹ تولید رسمی سرنگ با ظرفیت تولید بالا در کشور آغاز شد.
مختاری افزود: در سال ۹۱ در جهت حمایت از تولید داخل با تصویب هیئت وزیران، واردات انواع سرنگ به غیر از سرنگ انسولین به کشور ممنوع شد و در حال حاضر شانزده شرکت تولید کننده سرنگ در کشور فعالیت و سالانه یک میلیارد قطعه سرنگ در کشور تولید می کنند.
وی با اشاره به خودکفایی در تولید سرنگ اظهار کرد: ظرفیت اسمی تولید سرنگ در کشور بالغ بر ۲ میلیارد قطعه سرنگ است که با حمایت مسئولان میتوانیم علاوه بر تامین نیاز داخل به کشورهای دیگر نیز صادر کنیم.
اگر به طور میانگین قیمت سرنگ ۸۴۰ تومان در نظر گرفته شود درآمدی بالغ بر ۸۴۰ میلیارد تومان برای تولید کنندگان دارد. حالا با کمی تامل و حمایت از این شرکتها علاوه بر خودکفایی، شاهد افزایش تولید، اشتغال و حتی صادرات در این حوزه خواهیم بود.
انتهای پیام/ ا
گزارش از : فائزه شجاعی فر