سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید بالغ بر 21 تن انواع فرآورده‌های زنبور عسل در استان زنجان

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی زنجان گفت:بالغ بر 21 تن انواع فرآورده‌های زنبور عسل در استان زنجان تولید شده است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، سید محمدعلی صادقی معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی زنجان  با اشاره به اینکه پرورش زنبور عسل علاقه‌مندان بسیاری در استان زنجان دارد، تصریح کرد: طبق سرشماری انجام گرفته در سال جاری، این استان داری ۲ هزار و ۲۵۲ زنبورستان است که یک هزار و ۷۳۳ نفر در این زنبورستان‌ها مشغول به کار بوده و شغل اصلی ۸۷۰ نفر از بهره برداران استان زنبورداری است.

صادقی با اشاره به رشد بیش از ۱۵ درصدی تولید عسل استان نسبت به مدت مشابه سال قبل، از تولید بیش از یک هزار و ۷۷ تن عسل طی سال جاری در استان زنجان خبر داد و عنوان کرد: همه ساله علاوه بر عسل، سایر فرآورده‌های فرعی همچون بره موم، موم، گرده گل و ژل رویال توسط زنبورداران استان تولید می‌شود.

وی همچنین از تولید ۱۶ هزار و ۳۴۳ کیلوگرم موم طی سال جاری در استان زنجان خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال همچنین یک هزار و ۱۲۸ کیلوگرم بره موم، ۳ هزار و ۶۶۶ کیلوگرم گرده گل و ۹۷ کیلوگرم ژل رویال در استان تولید شده است.

صادقی بیان داشت: حمایت از تشکیل و تقویت تشکل‌های زنبورداری بویژه زنجیره‌های تولید عسل یکی از اولویت‌های معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان محسوب می‌شود و تلاش بر این است در شهرستان‌های مختلف استان این زنجیره‌ها تشکیل شود به طوری که در این راستا تاکنون مجوز فعالیت برای ۶ پشتیبان در شهرستان‌های زنجان، سلطانیه، ایجرود، خدابنده و ماهنشان صادر شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه زنبورداران استان از تخصص و تجربه کافی در زمینه پرورش زنبور عسل برخوردار هستند، افزود: ۱۴۲ نفر از زنبورداران استان دارای تحصیلات فوق دیپلم و بالاتر هستند و مابقی زنبورداران نیز علاوه بر داشتن تجربه عملی، در مراکز ترویجی جهاد کشاورزی و فنی حرفه‌ای آموزش‌های لازم را کسب می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: عمده نژاد‌های زنبور عسلی که در استان زنجان پرورش داده می‌شود نژاد مدا «Meda» و نژاد‌های بومی است و طی سال‌های اخیر نژاد‌های اصلاح شده از جمله کارنیولا و کارنیکا نیز توسط زنبورداران مورد استفاده قرار گرفته است.

انتهای پیام/ن
 

رشد بیش از ۱۵ درصدی تولید عسل استان زنجان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.