سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسافرخانه‎های شخصی قطعه ای از پازل گردشگری

از آنجا که ساخت یک هتل از مرحله دریافت مجوز تا بهره برداری نیازمند صرف چند سال زمان است ایجاد خانه‌های مسافر را باید فرصتی در راستای پاسخگویی به نیاز اقامتی گردشگران در کوتاه مدت دانست.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های  باشگاه خبرنگاران جوان ، سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: برای ساماندهی اماکن اقامتی در ایام حضور مسافر در استان خانه‌های مسافری راه اندازی می‌شود.

سید امین قاسمی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته و با هدف ساماندهی اماکن اقامتی و فراهم سازی بستر سفر ارزان قیمت، استان لرستان هم به جمع استان‌های دارای مجوز راه اندازی خانه‌های مسافری پیوست.

وی هدف از این طرح را ساماندهی خانه‌های مسافری در روز‌های پر تردد مسافران در استان بیان کرد و اظهار داشت: در نخستین گام از راه اندازی این طرح با فراخوان عمومی، متقاضیان ایجاد این خانه‌ها شناسایی می‌شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان افزود: در مرحله بعد با احراز شرایط متقاضیان، توسط این اداره کل نسبت به درجه بندی، نرخ گذاری و ثبت در سیستم برخط رزرواسیون در نظر گرفته شده اقدام خواهد شد.

وی ادامه داد: در مرحله نخست، این طرح در شهر‌های خرم آباد، بروجرد و دورود اجرا می‌شود و پروانه بهره برداری صادر شده توسط اداره کل موقت بوده و صرفا برای ایام پیک مسافرت‌ها به استان خواهد بود.

قاسمی اظهار داشت: ۱۴۲ واحد اقامتی از جمله هتل، مهمانپذیر، اقامتگاه بوم گردی سفره خانه‌های سنتی و مجتمع‌های خدماتی بین راهی در این استان وجود دارد که به مسافران خدمات لازم را ارائه می‌دهند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه اکنون هزار و ۹۹۰ تخت در مراکز اقامتی لرستان وجود دارد افزود: ۲۲ هتل با ظرفیت هزار و ۷۰۵ تخت و ۱۰ مهمانپذیر با ظرفیت ۲۹۰ تخت در سطح استان لرستان فعال هستند.

وی اضافه کرد: این استان دارای ۱۵ سفره خانه سنتی و پنج مجتمع گردشگری است. لرستان مقصد گردشگری استان‌های گرمسیری است. همچنین موافقت اولیه ایجاد ۹ مکان گردشگری در لرستان صادر شده است.

 

۱۳۷۱ گردشگر خارجی امسال از لرستان دیدن کردند

قاسمی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۵۵ هزار و ۱۶۵ گردشگر داخلی و یک هزار ۳۷۱ گردشگر خارجی در این استان اقامت کردند.

وی اظهار داشت: در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و ۹۸ گردشگر خارجی و ۶۷۸ هزار و ۱۰۰ گردشگر داخلی در این استان اقامت داشته اند.

وی ادامه داد: در ۱۱ ماه گذشته نیز ۲ هزار و ۱۲۴ شب اقامت اتباع خارجی در لرستان ثبت شد که نسبت به مدت مشابه با افزایش ۱۳ درصدی مواجه شده است.

معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان نیز گفت: بر اساس نیاز استان در ایام افزایش گردشگر در سطح استان ایجاد ظرفیت‌های بیشتر اقامتی و خانه مسافر ضروری است.

مهدی بهاروند افزود: پیش از این در ایام افزایش تعداد مسافر برخی افراد به صورت خودگران اقدام اجاره خانه مسافر می‌کردند که گاهی مشکلات امنیتی و افزایش قیمت برای مسافران ایجاد شد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه این مراکز مورد تایید مراکز نظارتی و بدون ساماندهی بودند میراث فرهنگی استان اقدام به عقد قرار داد بایک شرکت جهت ساماندهی خانه مسافر‌های استان شد.

بهاروند اظهار داشت: مدارک این شرکت به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارسال و موافقت کسب شده است.

وی ادامه داد: در این شرکت‌ها تعداد ۵۰۰ خانه مسافر ثبت می‌شود، اما به دلیل امکان ظرفیت مسافر پذیری هتل‌ها و مراکز اقامتی استان مجوز ثبت ۱۰۰ خانه مسافر در استان صادر شده است

بهاروند بیان کرد: بیشتر خانه‌های مسافر استان در شهرستان‌های خرم آباد، بروجرد و الیگودرز راه اندازی می‌شود.

وی اظهار داشت: مدارک متقاضیان راه اندازی خانه مسافر در استان تحویل گرفته شده است و به زودی مجوز‌های مورد نیاز صادر می‌شود.

لزوم استاندارد سازی خانه‌های مسافر

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های گردشگری استان، گفت: خانه‌های مسافر در شهر‌ها و روستا‌ها باید برای پذیرش مسافران استاندارد لازم را داشته باشند.

گودرز امیری اظهار داشت: در شهر‌هایی که هتل وجود ندارد، صدور مجوز خانه مسافر ضروری است و این خانه‌های مسافر باید استاندارد‌های لازم را داشته باشند.

وی افزود:خانه مسافر واحد‌های اقامتی با مالکیت خصوصی است که مالکان آن‌ها مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اخذ می‌کنند تا بتوانند واحد مسکونی خود را به صورت اجاره‌ای با قیمت مشخص در اختیار میهمانان و مسافران شهر خود قرار دهند.

امیری گفت: با توجه به اینکه گردشگری بزرگترین ظرفیت استان محسوب می‌شود، بنابراین برای ارتقای کیفیت خدمات دهی، نوسازی و بازسازی تجهیزات هتل‌ها به عنوان پایگاه‌های اصلی اسکان مسافران باید ضوابط دیگری همچون آموزش کاربردی کارکنان و مهمان‌داران اجرایی شود.

امیری تاکید کرد: آموزش مهمان‌داری و هتل‌ها در راستای بالابردن کیفیت خدمات و جلب رضایت گردشگران ضروری است.

معاون استاندار لرستان بر ممنوعیت برپایی چادر‌های مسافرتی در پارک‌ها توسط شهرداری‌ها در تمام ایام سال تاکید کرد و گفت: برپایی کمپین‌های مسافرت به دلیل فراهم کردن زیرساخت‌های اقامتی و خدمات رفاهی و همچنین ایجاد امنیت به مراتب بهتر از چادر‌های مسافرتی در پارک‌ها است.

وی افزود: شهرداری‌ها، هلال احمر و همچنین بخش خصوصی می‌توانند با گرفتن مجوز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نسبت به ایجاد کمپین‌های مسافرتی اقدام کنند.

احمد مرادپور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان می‌گوید: صنعت گردشگری در این استان نباید فقط در ایام تعطیلات نوروز خلاصه شود.

وی با بیان اینکه در ایام تعطیلات نوروزی بحران گردشگردی در استان وجود دارد و گردشگران زیادی وارد استان می‌شوند، اظهارداشت: حضور آمار بالای گردشگر نوروزی در لرستان مانند پیک ترافیکی است که با همه امکانات موجود امکان پاسخگویی دقیق وجود ندارد.

مرادپور اضافه کرد: گردشگرپذیری فقط در یک ماه فروردین نباید خلاصه شود و ایجاد زیرساخت برای این بازه زمانی کوتاه غیر اقتصادی است.

وی گفت: زیرساخت‌های ایجاد شده پس از تعطیلات نوروزی بدون متولی رها می‌شوند و سرمایه گذاری‌های انجام شده مقرون به صرفه نیست.

مرادپور تاکید کرد که جاذبه‌های گردشگری لرستان و زیرساخت‌های ایجاد شده باید از طریق فراخوان به بخش خصوصی واگذار شود.

وی افزود: استان گردشگر پذیر باید دارای طرح و برنامه جامع گردشگری باشد و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان سیاست گذار برنامه‌های گردشگری باشد.

خانه‌های مسافر از گذشته در سراسر جهان وجود داشته و با توسعه صنعت گردشگری نیز روز به روز بر تعداد آن‌ها افزوده شده است.

در استان تاریخی و چهار فصل لرستان که با داشتن هزاران جاذبه باستانی و طبیعی یکی از مهم‌ترین مناطق باستانی ایران است به نظر می‌رسد ایجاد خانه‌های مسافر بیش از سایر مناطق اهمیت داشته باشد.

به گفته کارشناسان بیش از پنج هزار اثر تاریخی و فرهنگی در لرستان وجود دارد که ۲ هزار و ۳۰۰ مورد از آن‌ها ثبت ملی شده اند.

برخی از این آثار مانند نقوش و کنده کاری‌های داخل غار‌ها و اشیا مفرغی و سفالینه ها، حکایت از تاریخ ۴۰ هزار ساله زیست در این دیار دارد.

بیش از ۲۵۰ غار مسکونی و پناهگاه صخره‌ای نظیر غار‌های پاسنگر گنجی قمری، یافته، غار کوگان، گر ارجنه و غار شگفت انگیز کلماکره در نقاط مختلف لرستان، جلوه‌ای خاص و دیدنی به این دیار بخشیده است.

غار‌های منقوش پیش از تاریخ مانند غار هومیان یک، هومیان ۲، میرملاس کوهدشت و دوشه بخش چگنی خرم آباد از دیگر جاذبه‌های منحصربفرد این دیار هستند.

بنا‌های تاریخی شگفت انگیز این استان همچون قلعه فلک الافلاک، پل شکسته، گرداب سنگی، سنگ نبشته و مناره آجری از دیگر بنا‌هایی هستند که در خرم آباد مرکز استان لرستان از عهد ساسانی و پیش از آن در این سرزمین همچون گوهری گرانبها زینت بخش چشمان رهگذران و مردم علاقه‌مند به تاریخ ایران زمین شده اند.

آبشار‌های زیبایی همچون نوژیان، بیشه، وارک، شوی، آب سفید، چکان، سرکانه و افرینه تنها نمونه‌هایی از این ظرفیت خدادادی هستند که منظره زیبا و چشم نوازی را به خود اختصاص داده اند و جلوه‌های بی نظیر طبیعی را به گردشگران این سرزمین نمایش می‌دهند.

اگرچه بهره گیری از این همه مواهب گردشگری رونقی به سفره گردشگری مردم این استان نداده است، اما ایجاد زیرساخت‌های لازم برای حضور گردشگران در این استان ضرورتی است که با ایجاد اماکنی برای اقامت گردشگران باید درنظر گرفته شود.

انتهای پیام /م

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.