وی ادامه داد: در واقع داوطلبان ۲ انتخاب خواهند داشت؛ نخست از طریق سوابق تحصیلی که خودشان به دانشگاهها اعلام میکنند و پس از بررسی از طرف دانشگاه، بهعنوان دانشجو به سازمان سنجش اعلام میشوند و دیگری با مراجعه داوطلب به دانشگاه مراجعه و اعلام سوابق تحصیلی پس از بررسی و تایید سازمان سنجش داوطلب به سازمان سنجش اعلام میشود که این مرحله پیش ثبتنام است، در این بین سازمان سنجش یک مرحله رسیدگی مرکزی دارد که اگر داوطلب را پذیرفت نهایت اسامی آن را به دانشگاه مورد نظر اعلام میکند.
آهنچیان اضافه کرد: در حال حاضر داوطلبانی که در دوره دبیرستان هستند میتوانند مدارک و سوابق تحصیلی خود را پس از اعلام سازمان سنجش در اواخر بهار ۹۸، ارائه کنند؛ دانشآموختگانی که در سالهای گذشته دیپلم خود را اخذ کردهاند نیز میتوانند متقاضی پذیرش در دانشگاهها شده و مدارکشان را از اواخر دی ماه با اعلام سازمان سنجش به دانشگاههایی که لیست آنها را وزارت علوم به سازمان سنجش خواهد داد، ارائه کنند تا پس از بررسی از سوی دانشگاه مدارک به سازمان سنجش ارائه شود.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا محدودیت سنی برای داوطلبان مطرح است، یا خیر؟ گفت: محدودیت سنی برای هیچ یک از داوطلبین مطرح نیست؛ همه دانشگاهها نظیر دانشگاه فنیوحرفهای، آزاد و غیره میتوانند متقاضی داشته باشند. دانشگاهها متقاضیان را از ترم بهمن پذیرش میکنند و این موضوع مختص مقطع کارشناسی است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم ادامه داد: ۱۵ درصد باقی مانده داوطلبان میتوانند از طریق کنکور وارد دانشگاه شوند که این پذیرش بر اساس روال سابق ثبتنام و آزمون دهه اول تیر ماه، صورت میگیرد.
آهنچیان ادامه داد: در واقع ۲ مسیر برای داوطلبین وجود دارد؛ داوطلبینی که مهر ۹۸ وارد دانشگاه میشوند، میتوانند نخست از طریق سوابق تحصیلی برای دانشگاههای وزارت علوم که از طریق سازمان سنجش اعلام خواهد شد و دیگری از طریق کنکور سراسری که در دهه اول تیرماه برگزار میشوند، شرکت کنند، در این بین هیچ محدودیتی برای داوطلبین وجود نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: آنچه که امروز رخ داده به دلیل استقبال غیر قابل انتظار از برخی رشتههای مهندسی و پزشکی است. متاسفانه حذف کنکور با موانعی روبرو شده و به همین دلیل به شکل تدریجی در سال ۹۸، ۸۵ درصد از طریق سوابق تحصیلی و ۱۵ درصد به صورت کنکور سراسری صورت میگیرد.
آهنچیان ادامه داد: در سال ۹۸، کلید حذف کنکور زده میشود و انتظار میرود با جریان هدایت تحصیلی این موضوع پیش برود،در این بین سناریوهایی مختلف وجود دارد و طبق پیشبینیهای انجام شده دست کم ۵ سال برای حذف کنکور زمان نیاز است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم در ادامه با اشاره به اینکه آیا در این روش پذیرش آقایان و خانمها متفاوت است، گفت: این مسئله به هیچ وجه وجود ندارد به جز رشتههایی که تنها مختص خانمهاست، این کار مربوط به کنکور نمیشود و یکی از سیاستهای فرهنگی جامعه است.
وی یادآوری کرد: ۵۰ سال است که کنکور در کشور ما در حال برگزاری است؛ سال ۴۸، ۵۰ هزار داوطلب در کنکور سراسری شرکت کردند و با توجه به فراز و نشیبهایی که وجود داشت به اینجا رسیدهایم و امسال نیز پنجاهمین دوره کنکور سراسری برگزار شد، کنکور یک پدیده اجتماعی است و فشار روی خانواده، اقتصاد و غیره میگذارد.
انتهای پیام/