سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جلیقه‌زردها زیرزمینی می‌شوند؟

برخوردهای دولت فرانسه با جلیقه‌زردها و استفاده از روش‌های قهرآمیز، سوالاتی را درباره چگونگی ادامه اعتراضات جلیقه‌زردها ایجاد کرده است.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چهار هفته پس از آنکه امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه از اصلاحات اقتصادی خود دربرابر اعتراضات «جلیقه‌زردها» عقب‌نشینی کرد، برای چهارمین‌بار خیابان‌های پاریس صحنه اعتراضات مردمی به سیاست‌های رئیس‌جمهور این کشور بود. دیروز (شنبه) جلیقه‌زردها در اولین هفته از سال 2019 برای ادامه اعتراضات‌شان که از گرانی سوخت به سیاست‌های اصلی دولت توسعه پیدا کرده است، راهی خیابان‌های اصلی پاریس شدند. آنان را نه وعده‌های مکرون برای کاهش مالیات بازنشستگان و حذف مالیات ‌ساعات اضافه‌کار از خیابان‌های اصلی پاریس دور کرده و نه برخوردهای خشن نیروهای امنیتی فرانسه. جلیقه‌زردها با وجود 10 کشته، پنج هزار و 500 بازداشتی و هزاران زخمی هنوز در خیابان‌ها حضور دارند و تعطیلات آغاز سال جدید میلادی در فرانسه را پرالتهاب‌تر از زمستان‌های گذشته کرده‌اند.


بیشتربخوانید : حمله معترضان فرانسوی به منزل سخنگوی دولت این کشور


دولت مکرون در هفته‌های ابتدایی اعتراضات مردمی تلاش کرد تا با برخورد پلیسی، معترضان را به خانه‌هایشان بازگرداند اما پافشاری جلیقه‌زردها بر مواضع خود و رادیکال‌تر شدن شعارهایشان باعث شد تا در هفته چهارم اعتراضات، مکرون با چشم‌پوشی از افزایش مالیات بر بنزین و گازوئیل، یک بسته حمایتی برای طبقات پایین جامعه درنظر بگیرد. دولت علاوه‌بر این، معترضان را به یک مناظره سراسری دعوت کرده است اما جلیقه‌زردها، به این شیوه برخورد دولت هم معترضند.

گروهی مرتبط با جلیقه‌زردها در نامه‌ای شدیداللحن به رئیس‌جمهوری فرانسه نسبت به رفتار با مردم مثل گداها هشدار داده و مناظره سراسری وی را رد کرده و خواستار کاهش مالیات شده‌است. به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، این مطلب در فیس‌بوک گروه «فرانسه خشمگین» با ۳۰۰ هزار حامی جلیقه‌زردها پست شد. این معترضان به امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه هشدار دادند: «اگر به این اوضاع ادامه دهید و شما و همکاران‌تان به مردم به چشم گدا نگاه کنید، این خشم به انزجار و نفرت بدل می‌شود.» این مانیفست سه‌صفحه‌ای از سوی گروه فرانسه خشمگین، همچنین دعوت مکرون را برای حضور در مناظره ملی رد کرده است؛ رئیس‌جمهوری این درخواست را در پاسخ به اعتراضات خشونت‌باری مطرح کرد که فرانسه را از نوامبر ۲۰۱۸ در آشوب قرار داده است.

آنها در این نامه نوشته‌اند: «مناظره سراسری، یک «تله سیاسی» است که هدفش از میان برداشتن مساله‌ای است که رهبری کشور را به‌شدت به وحشت انداخته است.» جلیقه‌زردها همچنین خواستار کاهش چشمگیر تمامی مالیات‌های اعمال‌شده روی کالاهای ضروری برای مردم فرانسه شده‌اند.

رمز سرکوب: معترضان کودتاگرند

جلیقه‌زردها مثل هفته‌های قبل، در فضای مجازی برای برگزاری هشتمین‌شنبه اعتراضی اطلاعیه صادر کردند. یک روز پیش از برگزاری این تظاهرات، سخنگوی دولت به تداوم اعتراضات خیابانی واکنش تندی نشان داد و آنان را به تلاش برای سرنگونی دولت متهم کرد. بنجامین گریووکس، سخنگوی دولت فرانسه در اظهاراتی که بیانگر موضع تند دولت این کشور علیه معترضان است، اعلام کرد آنهایی که هنوز به اعتراض خود در کشور ادامه می‌دهند، به دنبال شورش و سرنگونی دولت هستند.

بنجامین گریووکس گفت: «معترضان جلیقه‌زرد هنوز پس از اعتراضات سال گذشته میلادی که کشور را دچار تنش کرد، در خیابان‌ها هستند و خواستار سرنگونی دولتند.» به نقل از خبرگزاری فرانسه، وی پس از نشست کابینه در سال ۲۰۱۹ گفت: «آنهایی که به اعتراض ادامه می‌دهند، آشوبگرانی هستند که به قیام و سرنگون‌کردن دولت تحریک می‌کنند.» سخنگوی دولت همچنین از مردم فرانسه خواست تا دیدگاه‌هایشان را در جریان مناظره ملی که در هفته‌های آتی در تمامی مناطق برگزار می‌شود، اعلام کنند، به‌جای آنکه به خیابان‌ها بیایند.

او ادامه داد: «دولت ما به سرعت به درخواست‌های شما پاسخ می‌دهد.» گریووکس اظهار کرد: «ما باید خواسته‌های فرانسوی‌ها را در تغییر محقق کنیم؛ زیرا این تمایل همان دلیل رسیدن ما برای روی کار آمدن بود و چه‌بسا چشم‌پوشی‌های زیادی کردیم.»

تمهیدات امنیتی گسترده‌تر نسبت به هفته‌های قبل، دلیل «شورشگر» خواندن جلیقه‌زردها را مشخص کرد. دولت فرانسه به دنبال سرکوب شدیدتر آنان در هفته هشتم بود. در همین راستا، فرمان متفرق‌کردن تظاهرکنندگان صادر شد. دولت تعدادی از مسابقات ورزشی را در پاریس لغو کرد و متروی این شهر نیز تحت تدابیر شدید امنیتی و با حضور سنگین پلیس به فعالیت خود ادامه داد. به‌خاطر این تهدیدات و حضور گسترده نیروهای پلیس در سراسر پاریس، برخی سخنگویان جنبش ضدسرمایه‌داری در نامه‌ای سرگشاده از تظاهرکنندگان خواستند به‌عنوان شهروندانی ساده و بدون بر‌تن‌کردن جلیقه‌‎های زرد در خیابان‌ها و میادین حضور پیدا کنند. این اقدام با این هدف صورت‌ گرفته که آنان بتوانند به‌راحتی از خیابان‌هایی که توسط نیروهای پلیس مسدود شده است، عبور کنند.

برخوردهای دولت با جلیقه‌زردها و استفاده از روش‌های قهرآمیز، سوالاتی را درباره چگونگی ادامه اعتراضات جلیقه‌زردها ایجاد کرده است. این گروه که تاکنون بنابر تخمین‌ها 300 هزار نفر عضو فعال دارد، با محدودشدن فعالیت‌های علنی و برخوردهای خشن صورت گرفته، به ناچار از کف خیابان‌ها حذف خواهند شد اما به فعالیت‌های زیرزمینی پناه خواهند آورد. چندین کشته، هزاران زخمی و بازداشتی و جمع‌شدن از سطح خیابان‌ها بدون پاسخ به درخواست‌های این گروه شاید راهی جز رادیکال‌شدن اعتراضات و پیگیری آن در قالب حرکات زیرزمینی مقابل معترضان نگذارد.

اروپا در ماه‌های اخیر خیلی با این اتفاقات بیگانه نبوده است. در کشور همسایه فرانسه، یعنی آلمان گروه‌های راست افراطی که عرصه را برای پیگیری مطالبات خود باز نمی‌دیدند، از ماه‌ها قبل فعالیت‌های زیرزمینی خود را آغاز کردند و دولت نیز از فعالیت آنان اطلاعی نداشت. سه ماه قبل به یکباره یک خبر عجیب در رسانه‌های آلمان منتشر شد. در هفته دوم مهرماه دفتر دادستانی فدرال آلمان اعلام کرد 6 مرد به ظن تشکیل یک سازمان شبه‌نظامی راست افراطی که در شهر کمنیتس واقع در شرق آلمان به خارجی‌ها حمله‌ و حملاتی علیه سیاستمداران و کارمندان دولت طراحی می‌کرد، شناسایی و بازداشت شدند. اما گویا این تنها راست‌های افراطی نیستند که در آلمان فعالیت‌هایشان را زیرزمینی دنبال می‌کنند. جمعه قبل چپ‌های افراطی یک بمب مقابل دفتر حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» در ایالت زاکسن منفجر کردند. با این حال به نظر می‌رسد مسلحانه‌شدن مبارزات در فرانسه نیز دور از ذهن نیست و چه‌بسا این حرکت در فرانسه انقلابی خشونت‌آمیزتر از آلمان محافظه‌کار باشد.

منبع: روزنامه فرهیختگان

انتهای پیام/

دولت فرانسه فرمان متفرق‌کردن معترضان را صادر کرد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.