تارنمای 'پرینت' هند در این مورد و سفر وزیر امور خارجه کشورمان به دهلی اینطور نوشت که سفر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران زمانی انجام می شود که هند برای ایجاد توازن در روابط راهبردی و اقتصادی میان تهران و واشنگتن در تلاش است. به گفته مقامات هندی در سفر وزیر امور خارجه ایران به هند، دو کشور دستاورد های سفر پیشین ظریف به هند در ماه مه(اردیبهشت) را بررسی خواهند کرد. در این دیدار هند و ایران نه تنها برای گسترش روابط تجاری خود به توافق رسیدند بلکه اعلام کردند که قصد دارند راهکارهای بیشتری برای ادامه حمایت دولت هند از توافق هسته ای ایران یا برجام پس از خروج آمریکا از آن و وضع دوباره تحریم ها علیه ایران، بیابند.
علاوه بر این، ظریف به همراه یک هیات از تجار و بازرگانان ایرانی به هند سفر خواهد کرد و قرار است در هشتم ژانویه در یک نشست تجاری به مدیریت کنفدراسیون صنایع هند شرکت کند. مهمترین هدف این نشست یافتن راه حلهای مناسب برای انجام پرداختها به وسیله ارز ملی هند (روپیه) و همچنین ایجاد یک زمینه مناسب برای شرکتهای ایرانی جهت سرمایه گذاری در هند خواهد بود. ایران در دوره آوریل تا ژوئن (فروردین تا خرداد) سال ۲۰۱۸ با عبور از عربستان سعودی به سومین کشور بزرگ تامین کننده نفت هند تبدیل شد. واردات کل هند از ایران در دوره آوریل تا نوامبر (فروردین تا آبان) سال ۲۰۱۸ حدود ۱۱ میلیارد دلار بود که ۹۰ درصد از آن را واردات نفت خام تشکیل میدهد.
همچنین این تارنمای هندی مدعی شد، وزارت دارایی هند پول واردات نفت از ایران را که با روپیه پرداخت میشود، از پرداخت مالیات سنگین معاف کرده است. این اقدام به پالایشگاههای هندی امکان میدهد تا حدود یک و نیم میلیارد بدهی معوقه خود به شرکت ملی نفت ایران را تسویه کنند. این تصمیم دولت هند در حالی انجام شد که رییس شرکت پتروشیمی چنای هند اعلام کرد که ایران قصد دارد ۱۵ میلیارد روپیه (حدود ۲۱۸ میلیون دلار) برای توسعه یک پالایشگاه متعلق به این شرکت سرمایه گذاری کند. مقامات هندی همچنین تاکید کردند که در طول سفر جواد ظریف به هند در خصوص افزایش همکاریهای هند و ایران در بندر چابهار گفتگو خواهد شد. این پروژه اخیرا به دلیل سرمایه گذاری هند در آن و همچنین اهمیت این بندر برای رشد و توسعه افغانستان از تحریمهای آمریکا معاف شد.
تارنمای پرینت با اشاره به اظهارات تلمیذ احمد سفیر اسبق هند در عربستان، امارات و عمان در مورد سطح تعاملات با ایران گفت: اکنون شاهد گسترش روابط هند و ایران هستیم. باید به صورت راهبردی سفر وزیر امور خارجه ایران مورد تحلیل قرار بگیرد. این سفر یک فرصت به وزیر امور خارجه ایران خواهد داد تا بر اهمیت روابط دو کشور تاکید کند درحالی که آمریکا همچنان غیر فعال است و پاسخ های دوگانه ای در خصوص ایران منتشر می کند. روابط با ایران برای هند به دلیل حضور تهران در امور سیاسی افغانستان و احیای مذاکرات با طالبان در میان خروج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور، اهمیت یافته است. این دیپلمات سابق هندی تاکید کرد، مقامات ایرانی اعلام کردند که نمایندگان طالبان برای مذاکرات صلح به تهران سفر کرده اند که این برای هند بسیار اهمیت دارد.
انتهای پیام/